Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

8 Mayıs 2015 Cuma

Hanazakari No Kimitachi E- Yakışıklılar Cenneti





Hana Kimi, İkemen Paradise ya da Yakışıklılar Cenneti...  (Cennet ki ne cennet ^_^) Aynı isimli mangadan uyarlama olan 2007 yapımı dizinin ayrıca Kore (To The Beautiful You) ve Tayvan (Huā Yàng Shǎo Nián Shǎo Nǚ) versiyonları da mevcut. Ama ben henüz diğer ikisini izlemedim. Dizi 12 bölümden oluşuyor fakat son bölüm 2 saat olduğundan 13 bölüm de denebilir. (Special bölümü de unutmayalım.)



Gelelim hikayemize;

Öyle bir lise düşünün ki, bu liseye girmek için başarının, sınavın, puanın hiç önemi yok önemli olan dış görünüşünüz. Tilki gururla sunar, karşınızda Osaka Lisesi...

Birbirinden yakışıklı öğrencilerin toplandığı bu okulda, kız öğrenciler hayranı oldukları erkek öğrencileri görmek ve hediyelerini vermek için birbirleriyle yarışıyorlar. Ne hayat ama ^_^

Ve bu işe en az bizim kadar şaşıran esas kızımız da bu: Ashiya Mizuki.


 Mizuki, Amerika'da yaşayan Japon bir kızdır. Kaderin cilvesi... Hayranı olduğu yüksek atlama atleti Sano İzumi onu korumak isterken sakatlanır ve Mizuki kendini sorumlu hisseder, bir de bunun üzerine Sano iyileşmesine rağmen spora geri dönmek istemeyince esas kızımız kolları sıvar, tası tarağı toplar ve Japonya'ya gelir. Tabi küçük bir sorunla, Sano'nun okuduğu okula sadece erkek öğrenciler alınmaktadır ve Mizuki'nin Sano'ya yakın olmak için o okula gitmekten başka çaresi yoktur. Böylece erkek kılığına girer ve yanda görülüğü gibi Osaka Lisesi'ne adımını atar.



Sano İzumi'yi Oguri Shun canlandırıyor. Açıkçası benim kendisiyle ilk tanışmam oldu bu dizi fakat nasıl desem bana pek bi soğuk geldi. Baş rol için ne kadar doğru bir seçim bilemedim...
Neyse, Sano başına gelen bu olaydan sonra sporu bırakır ve yeniden başlamaya cesaret edemez. Fakat bu durumu çok uzun sürmeyecektir çünkü yardım meleği kılıcını kuşanmış küçük bir sihirli dokunuş beklemektedir ki bu çok gecikmez.. Hikmet bu ya yeni gelen çaylak, onca öğrenci içinde Sano'nun oda arkadaşı olur.  Ve Mizuki emelini gerçekleştirmek için elinden geleni ardına koymaz. Tabi bu sırada hayranlık dönüşür sevgi pıtırcıklığına...

Az önce dediğim gibi Sano çok donuktu bana göre ama birkaç eğlenceli sahnesi de yok değil di tabi. Mesela, birilerini öpmeye çalıştığı (ve başardığı!) sahneler. Zavallı Nakatsu...






















Ya da... maid hali hehe Nakatsu da çok şirin değil mi?

























Dizide anlatılacak o kadar çok karakter var ki ama sanırım en sevimlisi hakkında çoğumuz hemfikir oluruz.
İşşşte favorim Nakatsu Shuichi ^_^  kawaiiiiiiiiiiiiii


















Onun hangi şebek halini anlatsam bilemedim. Kendi kendisiyle konuşurken ki sevimli hallerini mi, ağlamak istiyorum diye söylenip 5 4 3 2 1 diye sayarak yere yatışını mı, Mizuki'yi erkek sandığı halde ona aşık olup kendini sorguladığı zamanları mı? Yoksa her şeyi  kabul edip Mizuki'yle evlendiğini ve çocuklarını düşlediği sırada "Bizim çocuğumuz olmaz." deyişindeki yüz ifadesini mi?
Kesinlikle dizini en renkli karakteriydi Nakatsu.




.
Gelelim diğerlerine, Osaka Lisesi 3 yurttan oluşuyor öğrenciler ilgi alanlarına göre ayrılan yurtların hangisinde kalacaklarına kendileri karar veriyor. İşte yurt başkanlarından oluşan Sakura Komitesi... Ortadakini alıp zengin olayım (:



Bu sürekli birbiriyle çekişme halinde olan üç yurt hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse;




Tennouji Megumi, tarafından yönetilen 1. yurt dövüş sanatlarıyla ilgilenen öğrencilerden oluşuyor.
Böyle sert durduğuna bakmayın Blossoms Lisesinde bir nişanlısı var, bir de onun yanında görün kendisini.
"Beybeee" demeleri çok eğlenceliydi.

2. yurt canım kuzuşum Nanba Minami tarafından yönetiliyor ve bu yurtta da spor konusunda yetenekli öğrenciler bulunuyor. (Burası esas kızımız ve oğlumuzun yurdu)
Sevgili Nanbamız doğuştan çapkın, elinden ne uçan kurtuluyor ne de kaçan ^_^
Ve her ne kadar "Benim adım Nanpa(Çapkın, kız avcısı demek bu arada) değil Nanba!" dese de. hihi ona kesinlikle Nanpa daha çok yakışıyor.
Gerçi dizinin sonlarına doğru aslında kalbinin kırık olduğunu anlıyoruz ama... Neyse..



Gelelim 3. yurdumuza... Güzel sanatlarla ilgilenen öğrencilerin kaldığı yurdu Oscar M. Himejima yönetiyor. Oscar da süper renkli bir karakter Blossoms Lisesinden Hibari'den hoşlanıyor ve büyüyle uğraştığı için yanda da görüldüğü gariplikler peşini bırakmıyor haha






Kendilerini Osaka Lisesi yakışıklılarını korumaya adayan Hibari dörtlüsünü de unutmayalım tabi ki...  Onları ekranda görüp kendimi "Hibari fourrr" diye bağırırken  bulmuşluğum var. Hibari'nin "Ben günahkar bir kadınım."repliği de çok komikti.

Bir de Kagurazaka Makoto var kiii...
Ekşide "Ben diyim Ahmet sen de Osman. Hiç Japon gibi değil lan." entrysini okuyup yerlere yattığım "Hakkaten hee" diye onayı çaktığım zat. İspanyolluk mu varmış sülalesinde neymişmiş.. Neyse ısınamadım onada.








Şunların şirinliğine bakar mısınız?

Genel olarak eğlenceli bir diziydi, çok güldüm, hiç sıkılmadım. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Puanım 4,5










Dizinin müzikleri de çok güzel. İşte girişteki ost.. İkenai Taiou--- Orange Range


Meraklısına diziden gifler;

Tabii önce Nanba
 

Ona herkes aşık ^_^




Nakatsu






 Benden bu kadar!
 Tilki kaçar...












Sekimeeee :) Seni unutmayacağım Sekime. ^_^


Bu arada puanım tabi ki 10 numara 5 yıldız (:


22 yorum:

  1. Kesinlikle dizinin müzikleri her şeyi çok güzel ve benim de ilk izlediğim Japon dizilerinden :) Hala da favori doramamdır :) Tanıtım çok güzel olmuş hele fotoğraflar gifler :)Akşam aşam suratımda bir tebessüm oluşturdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok fazla Japon dizisi izlemedim ama çok sevdim diyebilirim. Nakatsu süperdi ve tabi Nanba :)

      Sil
  2. Ben kore versiyonu to the beautiful you yu izlemiştim . Çok güzeldi buda listemde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa bak ben onu izlemedim. Ben de onu listeme alayım o zaman. Teşekkürlerrr :)

      Sil
    2. İzle izle pişman olmayacaksın emin ol.

      Sil
    3. o diziyi de hep görüyordum ama bunun Kore versiyonu olduğunu bilmiyordum. She was pretty'i izliyorum şimdi bitince başlayayım bakalım nasılmış.

      Sil
  3. Bu diziyi izlemiş biri olarak çok harikaydı Sano yani Oguri Shun iyi bir oyuncudur rich man poor women dizisi tavsiye ederim. Bende Rich man Poor womenle gönlüme taht kurdu .
    Çok güzel tanıtmışsin hana kimiyi .
    To yolu beautiful yolu özledim ama hanazakari no kimitachi e daha çok sewdim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o diziyi izlemedim ama listeme aldım teşekkür ederim. Ben de çok sevdim hana kimiyi :)

      Sil
  4. güzel bir yorum olmuş ben de çok severim ilk izlediğim jdramalardandır.
    benim yorumumu okumak isterseniz buyurun
    mavisakuralar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. DiZiyi nerden altyazilu izleyebiirim. Daha once izledim ama sanirim yeppudaadandi yani suan bulamadim bi yer bilen varsa yazabilur mi ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz