Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

20 Kasım 2015 Cuma

SHE WAS PRETTY- İkinci Erkek Sendromu Başlasın!-





Onca yorum ve beğenme nidalarına karşı; şimdi izleyeyim, yok sonra izleyeyim, hadi izleyeyim derken hoop başka film ve dizilere yönelmeler sonunda...
Yaptım! 
Meşhur diziyi izledim ve bir kez daha hayran oldum.

Neye mi?

Bayan karakterlerin çelik gibi iradelerine... Ben olsam o mu, bu mu, o mu, bu mu derken ikisini de başkalarına kaptırıverirdim herhalde.

Ama kız ne yapıyor, güçlü çeldiriciye kulak asmadan hedefine kitleniyor, türlü türlü badireler atlatıp inancını kaybetmiyor ve... ok-keyyy!

Keklik çantada!

Neyse ki şu yazı başlıkları var, yoksa bu deli zırvalarının neyden bahsettiğinden anlamayacaktınız. ^_^

Dizimiz She Was Pretty... (Hakkaten güzel miydi yani bir zamanlar? Hiç inandırıcı değil!)


Elma yanaklı, kızçemiz namı diğer  Kim Hye Jin ne iş ne de aşk konusunda başarılı olamamış biridir.

Umutsuzca iş başvurusu yaptığı günlerden birinde taaaa 15 sene önce ayrıldığı çocukluk arkadaşından bir mail alır. Çocuk Kore'ye dönecektir ve daha minicik bebeyken aşık olduğu güzel arkadaşını görmek ister.

Buna çok sevinen Hye Jin, buluşma yerine gittiğinde Ji Sung Joon'un hatırladığında çok farklı birine dönüştüğünü görür.


Küçükken dombili dombili dolaşan Sung Joon nerdeee, şimdiki nerde.

Hasılı Hye Jin, Sung Joon'un onu eski güzel haliyle hatırladığını düşünüp, şimdiki halini beğenmeyeceğinden korktuğu için, güzel arkadaşı Min Ha Ri'yi kendiymiş gibi gösterir.



-------------------------------SPOİL----------------------------------

Sadece bir buluşma olacaktır ve Ha Ri yurtdışına okumaya gideceğini söyleyerek, daha sonraki görüşmeleri engelleyecektir.

Nitekim öyle de olur. Ha Ri ve Sung Joon buluşurlar, iyi vakit geçirirler ancak gece sonunda ayrılırken Ha Ri gideceğini söyler.

Sung Joon'da hatıra olsun diye ona eskiden yaptıkları yapbozun (Dikizci Nuna:p) resmi bulunan bir şemsiye verir.


Hye Jin, çocukluk arkadaşıyla buluşması artık mümkün olmadığı için üzülse de yaptığı iş başvurularından birinin kabul edilmesi moralini yerine getirir.

Yönetim bölümünde işe başlayan Hye Jin, bazı nedenlerden dolayı moda bölümüne transfer olur. Baş editör yardımcısı bölüme yeni atanmıştır.

Ve kader!

Bu yardımcı da Sung Joon'dan başkası değildir. 


Hye Jin önce tanınacağını düşünüp panikler hatta işten çıkmaya bile kara verir ancak Sung Joon onu tanımaz hatta çok kötü davranır.

Ve hatta bir yanlış anlama sonucunda onu işten kovar. 

Ancak kızımızın dönüşü muhteşem olacaktır... 

Most vari :D

Bu arada Sung Joon, otelde çalışan Ha Ri'yi görür ve onu Hye Jin sandığından görüşmeye başlar. Ha Ri, Hye Jin'e yeniden karşılaştıklarını söyleyemez çünkü  o da Sung Joon'dan hoşlanmaya başlamıştır. (Sözde çok iyi arkadaşlar ama sanki dünyada erkek kalmamış gibi gidip Hye Jin'in sevdiği adamdan hoşlanıyor bu da!)


Önceleri Sung Joon'un keçileri Hye Jin'le barışmasa da özellikle gittikleri iş gezisinden sonra, ona daha iyi davranmaya başlar. Sebebini bilmese de Hye Jin'e karşı garip bir çekim hisseder.


Özellikle Hye Jin'in, Kim Shin Hyuk'a iyi davrandığını görünce onu kıskanmaya başlar. (İlla başka bir erkek olacak anlamaları için. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür hesabı.)

ups' Bu resim de nereden çıktı? ^_^
Tüm oylar 2. erkeğe hehe
Kim Shin Hyuk, en başından beri Hye Jin'e ilgi duyar ancak kızın gölündeki ne yazık ki Sung Joon'dur. (aptal kızçe)

Sung Joon ve Ha Ri görüşmeye devam ederler ancak Sung Joon, onun değil de Hye Jin'in eski arkadaşına daha çok benzediğini düşünür ve bazı hareketlerinden şüphelenir.


Sonunda, Ha Ri'yle buluşacağı bir gün otele gider ve onun aslında Hye Jin olmadığını öğrenir. 

Hye Jin'e karşı hissettiği tuhaf duygular da böylece yerini bulmuş olur. Hye Jin, gerçeğin ortaya çıkmasına önce çok sevinse de Ha Ri'nin de Sung Joon'dan hoşlandığını anlayınca kendini çeker. (Bu kadar aptal olmamalı insan ama!)

Neyse ki Ha Ri, onu ikna eder ve Sung Joon'la ilişklilerine başlarlar.


Bu arada The Most'un satışları kötü gitmektedir ve eğer son baskı birinci olmazsa kapatılacaktır.

Ellerinden geleni yapsalar da, dergiyi üst seviyelere taşımak için önemli olan istedikleri ana röportajı yapamazlar.

yerim yerim :D

Ve bu olayda da sevimli 2. erkeğimiz milleti kurtaracaktır... (Nasıl mı? İzleyin o kadarını da.)

Dizi finalimiz ise tabi ki mutlu sonla biter...


Jackson (Shin Hyuk'un Hye Jin'e taktığı lakap), hayallerini gerçekleştirip çocuk kitabı yazarı olur.

Sung Joon, önce 1 yıllığına yurt dışına gider ancak o kadar dayanamaz geri döner ve The Most'ta baş editör olur. 

Ha Ri, otelcilikle ilgili bir okula girer.

Sevgili Shin Hyuk ise kendini yollara vurur. (ahh zavallım)

ve... 

Bunlar sonunda evlenir! 



ve hatta... bir veletleri bile olur. (anneye benzemeseydi şaşardım, nereye gitti Sung Joon'un genleri?)


Önemli Not: Ben olsam Shin Hyuk'u seçerdim hem eğlenceli hem de gamzeli ^_^ Ama bu dizi kızlarında akıl olsa zaten... neyse...

Dizimiz burada bitiyor, güzel bir diziydi. Uzun zamandır yarım bırakmadan izlediğim ilk diziydi hatta.

Ama 2. kez izlenecek bir dizi değildi bence, bu yüzdendir ki puanım:




İyi seyirler olsun.





36 yorum:

  1. Siwon birtanem ya :) askerede gitti.
    Her dizide hep ikinci erkekleri severim.
    Bu favorimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay öyleymiş, yen haberim oldu benim de :(
      2 yıl...
      Hyun Joong ve Jae Joong'a ağıt yakarken daha yeni bulmuşken çabuk kaybettim Siwon'u :(

      Sil
    2. Maalesef Siwon gidiyor yakındada Lee min ho gidecekmiş.

      Sil
    3. Lee Min Ho'da mı? :( ne yapalım bekleyeceğiz :D

      Sil
    4. Arkadaşıma sordum o seneye gidiyormuş. Gitmeden güzel bir dizi ceksede izlesek.

      Sil
    5. Desene daha zaman var. Hem dursun bakalım daha Jae Jong, Hyun Joong'un yokluğuna alışmadan Siwon çıktı bir de o çıkmasın başımıza :)

      Sil
  2. Benim yeğenim de anime hastası:) çoğunlukla Japon ...bu Kore dizilerinin çok tutulmasının bir sebebi olmalı, konuyu okuyunca çok olağanüstü gelmiyor ama bir şey var ki, gençleri çekiyor olmalı. Samimiyet filan belki bilemiyorum hiç izlemedim. Tanıttığın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de izlemeye başlamadan senin gibiydimç Bir arkadaşım vardı Kore dizileri şöyle güzel böyle güzel diye anlatıp dururdu. Ama uzuuunca bir süre "ne izleyeyim ya zaten hepsi birbirine benziyor adamların nasıl ayırt ediyorsun sen." diye gezdim durdum. Sonra zorla bana Playful Kiss'i izletti. O gün bu gündür kurtulamadım illetten :)
      Ciddi bağımlılık yapıyor.

      Sil
  3. Korelilere karşı özel bir duygum yoktu. Ki ne zaman bu kadar popüler oldular benim için de benden uzak başkasına yakın olayına geçtiler. :D
    Diziler sanıyorum ki de güzeldir bu kadar hayranı olduğuna göre. Ben yine de herkes Korelileri unutup xxx'leri izlemeye geçtiğinde bakmayı düşünüyorum bunlara. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Gittikçe artıyor Kore çılgınlığı, uzuuun uzuun zaman alabilir izlemen o zaman. Üstteki yorumumda da yazmıştım ben de senin gibi düşünüyordum taa ki bir tanesini izleyene kadar :) Bir dene derim ben.

      Sil
    2. Ahaha, bilemedim şimdi :) Hımm evet belki olabilir, bakalım. :D

      Sil
  4. Bir ara bu dizi izliyim ben en iyisi kill me heal me de imkânsız olan asklari burada gerçek olmuş .O yüzden bir ara bakacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha Kill me Heal me'yi izleyemedim. Başladım ama yok bitmedi, kaçıncı bölümde olduğumu da unuttum. Kaldı öyle :(

      Sil
  5. En yakın arkadaşım aylardır bunu izlemem için dil döküyor ve hep bir şey oluyor ve de ben izlemeyi unutuyorum.
    Sisin hatrina izlenir bu dizi.Ben en son kim sol bin dizisini izlemiştim ve favorim olarak o kaldı.Ve o zaman 2. Erkek sendromunda baya ağır yara aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaa ne yapacağız bu 2. erkeklere bilmem ben de :) Çok şirindi Siwon burada. Bence de izlemelisin yani böyle bayıldım, öldüm bir dizi değil ama sevimli, kendini izleten bir dizi.

      Sil
  6. Mutlu sonla bitmeseydi şaşırırdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bana göre pek de mutlu bir son değildi. Siwon'u seçmedi :(

      Sil
  7. Başlarda çok iyi anlaşıyorduk bu diziyle ama sonra nedense yarım bıraktım :/ Uzun süredir böyleyim aslında başladığım dizininin sonunu getiremiyorum. Neyse izlediğim kadarıyla orta şeker bir diziydi. Ayrıca emeğine sağlık böyle postlar hazırlamak çok yorucu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynıyım aslında Kill Me Heal Me'yi arım bıraktım hatta City Hall'ü yarım bıraktım. Nasıl olduysa bunu bitirdim şimdi diğerlerine döneceğim :) Teşekkür ederim, evet biraz zaman alıyor gerçekten.

      Sil
    2. Ewet bende öyleyim .Bir değil 2 değil 8-9 dizi yarim biraktim .Ancak aslında hiçte fena değildiler.Şimdide onları tamamlama yolundayım .Onları tamamladıktan sonra ancak yeni dizilere basliycagim yarim birakmayi hiç sevmem ama yaz tatilinde yaptim yapacagimi :)

      Sil
    3. Ben özellikle City Hall'ü tamamlamak istiyorum. A slın yarım bırkamak benim gibi bir Cha Seung Won delisine hiiççç yakışmadı ama nedense kaldı işte :( Önce onu bitireceğim.

      Sil
  8. Umarım fırsat bulup izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım şirindi bence, izlenebilir yani :) Özellikle tipsiz tipsiz kızların esas oğlanı ne yapıp edip kendine aşık ettiği dizileri daha çok seviyorum ben :D

      Sil
  9. benim böyle dizlerden hiç haberim yok valla demek pek ilgi alanıma girmiyor ondan sanırım :)yada at gibi oradan orya koşturduğum dan kendime pek hayrım yoktur yani :) bir gün ölürsem kesin yolda giderim yanii :))) neyse senin sayende bende öğrendim güzel bir diziymiş :) emeğine sağlık güzel anlatmışsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün zamanın olursa izlersin, eğlenceliydi. İnsanın kafası dağılıyor, diziler uzun soluklu gelirse bile çok şirin filmler var onları dene :)

      Sil
  10. Çok sempatikler ama hiç izlemedim Kore dizisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa haalaa mı? Hemen gidiyorsun bir dizi ya da film bulup :)))) Valla tanışınca da işte insan böyle bırakamıyor ona göre başla :)

      Sil
  11. neden bu kızlar gider kendilerine kötü davranıp sonra kıymete bindiğinde yeniden gönüllerine konan ilk aşklarını seçerler ki? :(
    hatta senin hakkında yazı yazdığın bir anime vardı dreamella; kurt kız ve kara prens diye. onu da seyrettiğim vakit erica'nın kusabake'yi seçmesini isterdim. kusabake'i çok sevmiştim, sevgisi samimiydi. tamam bizim Kyouya'nın hayli değişik bir sahiplenip sevgisini gösterme yöntemi var, fakat Kusabake'nin de tavırları çok samimiydi ya. Shin karakterini şimdiden sevdim, böyle delidolu, şen biri. yapılır mı bu Kim dedim okurken. bakacağım mutlaka. tek karaktere söylenmek için. insan izlerken deşarj oluyor. :)

    YanıtlaSil
  12. Evet çok haklısın valla gönül işte hep süründürende oluyor gözü :) Kıymete biniyor belki de, illaki kovalayacak, biraz uğraşacak yoksa... cık olmaz :)
    O animeyi çok sevmiştim ben de ama orada uyuz Kyouya'cıydım ben hem de koyu bir şekilde :D Ama bu dizi de kesinlikle Shin diyorum yazık etti güzelim çocuğa :(

    YanıtlaSil
  13. bunu izlicem taam sıraya koydum. Efe Kızı var blogçu o da izledim bitti çok üzgünüm demiş. şimdi its okay its love izliyom bitsin izlicem. rivin animeleri de var. off ya hiçbişi bitmiyooor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok işin var çooook :) Ben de its okay its love'ı izlemedim daha. Bakalım bir ara el atarım ona da :)

      Sil
  14. Siwon'un vedası nasıldı ya Dreamella en çok o aklımda yer etti :) Jackson demesi bile ayrıydı sevgili Ten'in! Ama Sung Joon'a olan bağlılığı baştan olduğu için 1. de kalması bana normal geldi sonuçta bir mazi var ama cesaret yoktu ;) 2. de boş kalmasın diye ben Ha Ri'ye gitsin demiştim, tam sıradana bağlamıştım yani :) Ayrıca bu dizi sayesinde meraktan konusunun çevirisini bile yapmıştım, tam tadında keyifli, kafa dağıtmaya birebir çerezlik bir diziydi, junior faslı olmasaydı da olurdu bee!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yani belliydi tabi 1. seçeceği ama ne var sanki bir güzellik yapsa şu senalistler ne var yani. Bir kere sağ gösterip sol vursalar da Siwon boş gitmeseydi. Ama ne yapalım öyle oldu :( Bak senin düşünce de iyiymiş en azından Ha Ri'yi alsaydı, eli boş gönderdik caanım çocuğu :)

      Sil
  15. Ben olsam bende Siwon'u seçerdim. Bence bu dizi de oyunculuğunu kanıtladı ayrıca mimikleri harikaydı aşırı güldüm ve hiç gitmesini istemedim. Umarım askerden dönünce 2. erkek değil de başrolde görmek nasip olur. Çünkü inanılmaz bir yeteneği var hayran kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ben de aynısını düşünüyorum :) Siwoncu oldum bu dizide ben de :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz