Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

12 Şubat 2016 Cuma

BEŞ SEVİM APARTMANI - Mine Söğüt






" Belki mucizelere inanmak hasta ruhların en iyi ilacıdır; ama mucizelere kanmak kimi zaman ölümcül bir hastalıktır."

Mine Söğüt'ün okuduğum ilk kitabı Beş Sevim Apartmanı ve ne tesadüf ki yazarın da yazdığı ilk kitabıymış. 127 sayfalık kısacık bir kitap, ben gerçekten çok severek okudum doktor Samimi ve onun 5 hastasının Pürtelaş sokağındaki hikayelerini. Henüz okumadıysanız kesinlikle tavsiye ediyorum.

Cin-Periler küçüklüğünden beri psikolog olan Samimi'nin kafasını karıştırmaktadır. Bununla bir şekilde yaşamaya çalışan Samimi, işler iyice kötüleşip cin-periler yüzünden çalıştığı yerden de kovulunca onlar üzerine bir tez hazırlayıp cin-peri diye bir şeyin olmadığına herkesi inandırmak ister.



"Olduğuna inanmadığınız bir şeyi yok edemezsiniz ama bir şeyin varlığını zedelemek istiyorsanız ona olan inancı yok ederek işe başlayabilirsiniz."

Bu amaçla Pürtelaş Sokağındaki Beş Sevim Apartmanı'nı satın alır. Bu beş katlı, her bir katında bir daire bulunan apartmana cin-perilerle ilişkisi olduğunu düşündüğü beş deli yerleştirir.

Hayali gerçeğe, gerçeği hayale yoldaş edip bu beş delinin hayatlarını anlatır bizlere.

İnsanların sırf kötülüklerden korunmak için kendilerini dış dünyaya nasıl kapattıklarını, her şeyden uzak oluşturdukları bu güvenli dünyanın gerçekle olan acıtıcı zıtlığını ve beynin oynadığı tuhaf oyunları gözler önüne serer.

Beş Sevim Apartmanındaki beş deli bir haziran gecesi başlarlar tuhaf yolculuklarına ve yine bir haziran gecesi her şeyi silen bir yangınla son bulur hikayeleri.

Ya da doktor Samimi ve cin-perilerinin hikayesi...


"Rüyasında kendisini aşık gören kimse aklını yitirecek demektir. Rüyada aşk, şuur dünyasının kralıdır. İçine girdiği ruhu isterse atlı karıncalarla gezdirir, isterse dipsiz uçurumların kasvetine düşürür."



Puanım:







18 yorum:

  1. Mine Söğüt de okumadan sevdiğim yazarlardan :) ilk kitabı buymuş demek, başlangıç için iyi olabilir sen de sevmişsin hem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok sevdim gerçekten ardından Deli Kadın Hikayeleri'ni aldım bakalım o nasıl çıkacak :) Bu kitap gerçekten güzeldi hayal ve gerçeğin art arda olmasını ve 5 delinin hikayelerini çok beğendim.

      Sil
  2. Ne kadar ilginç bir konusu var kitabın, bir ilk roman hem de ama bayağı kısaymış bir romana göre..çok teşekkürler tanıttığın için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de sonradan öğrendim yazdığı ilk kitap olduğunu ve gerçekten ilginç bir konusu var. Tavsiye ederim :)

      Sil
  3. Çok teşekkür ederim böyle ilğinç bir kiyap tanıttığın için... Bu kitap bloglarına girdikçe hem kendime kızıyorum hem de çok özeniyorum sizlere çünkü benim okuma alışkanlığım üni ile bitti o zamanlar bile çok çok az vardı ya neyse...
    Ayrıca bu kitabın konusundan güzelce kurgulanmış harika bir film çıkabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam da ilginizi çekmişken yeniden başlayabilirsiniz. :) Ben de üniversite zamanlarında okumayı sevmezdim hiç :) Ama sonra ilgimi çekenlerden başladım ve artık gerçekten seviyorum. Ama benim okuma tarzım da gariptir yani bazen 10 kitap okurum art arda bazen 2-3 ay yüzüne bakmam şu aralar kitaba düşmüş zamanlarım :)

      Sil
  4. Bu kitabı okuma listesine ekledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok beğendim ilginç bir konusu var umarım sen de beğenirsin :)

      Sil
  5. Bu aralar benim de okuduğum kitapları paylaşıyorsun,önce Cerrah şimdi ise Beş Sevim Apartmanı. Beş Sevim Apartmanı'nı çok sevmiştim,özellikle sonuna bayıldım ama yazarın başka kitabını okuyamadım henüz okursan tavsiyelerini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okumadım başka kitabını ama Deli Kadın Hikayeleri var elimde bakalım şu Tess'den paçayı biraz sıyırabilirsem :)) ona geçmek istiyorum. Okuyunca hemen yazacağım.

      Sil
  6. Benim de okuduğum ilk kitabı Beş Sevim Apartmanı ve çok büyük keyifle okumuştum. Diğer kitapları için de çok güzel yorumlar yapılıyor. En kısa zamanda onları da okumalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu okuduktan sonra ben de öyle düşündüm. İlk kitap olmasına rağmen gerçekten iyi yazmış.

      Sil
  7. Konusu çok ilgimi çekti çok güzel bir konusu varmış :)
    Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim canım gerçekten güzel, değişik bir konu işlemiş.

      Sil
  8. Dream!cim netin olmadığı iyi olmuş sana yaramış hahhahaa :)
    Kitabın konusu güzelmiş gerçekten, ilgimi çekti, bu tarz konuları seviyorum...
    kalemine sağlık, tavsiye için teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Değil mi biraz kitap okudum mana oldu. Beğendiğine sevindim Korem, değişik bir kitap gerçekten.

      Sil
  9. Benim de listemde vardı bu kitap sahi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok beğendim ben umarım sen de beğenirsin canım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz