Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

5 Mart 2016 Cumartesi

SHADOWHUNTERS - Gölge Avcıları



Çoğu kişinin çok severek okuduğu ve koca koca kitapları ardı ardına bitirdiği Ölümcül Oyuncaklar serisinin daha ilk kitabını (Kemikler Şehri) bir türlü bitiremeyen bir tek ben miyim?

Oysa ki bu tarz fantastik serileri çok sevdiğimi kaçıncı söyleyişim bilemiyorum. Ancak... bu serinin kitaplarıyla keçilerim bir türlü barışmadı.

Yine ancak... filmini sevmiştim ben. (Tamam aslında Jamie'i sevmiştim.) Filmi pek tutmadı ama şimdi dizisine başlamışlar, hadi hayırlısı. Bakalım bu ne kadar sürecek?

Dizi şu an 8. bölümde ve ilk sezon filmin bittiği yerde sonra ereceğe benziyor.


Kitabı okuyanlar çok iyi bilse de konuya gelirsek,

Clary Fray adında sıradan bir hayatı olan sıradan bir kızımız var. En azından 18. doğum gününe kadar böyle. Sonra bir anda her şey değişiyor ve aslında bir gölge avcısı olduğu ortaya çıkıyor. 



Bir başka gölge avcısı Jace Wayland'la tanışan Clary, annesinin bir nefilim (yarı melek-yarı iblis) olan Valentine tarafından kaçırıldığını öğrenir ve onu aramaya başlar. Valentine annesini insanları nefilim yapan "Ölümlü Kupa"yı sakladığını düşündüğü için kaçırmıştır.

Clary, annesine ulaşmak ve geçmişi hakkındaki gerçeği öğrenmek için gölge avcısı arkadaşlarıyla birlikte türlü maceralara atılır. Bu arada Jace ile aralarında bir aşk filizlenir, en iyi arkadaşı bir vampire dönüşmeye başlar ve babasının kimliğini öğrenir...


Yürüyüşe bak :p

Dizideki baş rol oyuncuların vasat olduğunu düşünüyorum. Jace hindi gibi yürüyor, Clary de hep aynı mimikler, Alec donuk, İsabelle... ona ne desem bilemedim :)))

Benim favorim azcık gay olsa da Magnus :))) şirin şey.



Puanım: 




İyi seyirler..




78 yorum:

  1. Kitaplarını severek okudum, filmi ise vasat buldum :( Diziye henüz başlamadım ama genelde olumsuz yorumlar okuduğum için pek heveslenemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım filminde ben sadece Jamie'yi sevmiştim :))) Dizi de dediğin gibi biraz vasat, ama ben fantastik sevdiğim için izliyorum yine de.

      Sil
  2. Ölümcül Oyuncaklar en sevdiğim seriler arasında benim ya, her ne kadar nefret edeni çok olsa da :D Filmi de kitaplara pek yakışır bir yapım olmamıştı ama ben de Jamie için seyredip sevmiştim. Dizi uyarlaması çıkacağını öğrendiğimde fena heyecan yapmıştım, gün saymaya filan başlamıştım. Sonra karakterler açıklandı filan, umudumu kaybetmedim. En son fragmanlar yayınlandı ve umut filan kalmadı bende :D Afiş filan çok çocuksuydu, ciddiyetten uzaktı. Bu yüzden diziye hiç ilişmedim ben, zaten pek olumlu yorum da görmüyorum. Ama belki kitapları okumayanlar için güzel bir dizi olabilir tabii. Kitapları okuyup beğenenlerde vardır hatta. Neyse çok uzattım :D İyi seyirler o zaman :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o bitiremeyen kesimdenim maalesef :( ve filmi Jamie için seyrettim bunu ne diye izliyorum bilmiyorum :D Sanırım Magnus için çok şirin ya tipsizz. Karakterler çok fena hakikaten, hiçç duygudan nasiplerini almamışlar :D

      Sil
  3. Diziyi çoğu kişi vasat bulmuş ya ben ondan hiç elleşmedim diziye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de vasat ama haalaaa izliyorum :))))

      Sil
  4. Kitaplarını okumadım ama dizisi bana göre oldukça vasat çıktı, aslında çok güzel ve değişik olabilecek hatta kurgusal anlamda bir çok olay ve ürün çıkartılabilecek bir konuya sahip iken böyle bir dizi ne yazık ki yeterli değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle size katılıyorum ne yazık ki vasat bir dizi çıkmış. Oyuncular çok kötü maalesef, filmi de yapamadılar doğru dürüst dizisi de böyle oldu :)

      Sil
  5. Ben de yeğenimin kütüphanesinden ödünç alıp, deneyeceğim bir ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bakalım beğenecek misin? Ben ilk kitapta kaldım onu bile bitiremedim nedense :(

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu serinin seveni de çok sevemeyeni de :) Ben kitabını okuyamadım ama filmi ve dizisi çok iyi olmasa da izliyorum. Bu tarz yapımlar çok hakikaten :)

      Sil
  7. Dün okudum bi blogda kemikler şehri yorumunu, seri ye gel hele :) Keçileri def et Dream! Anamm hadi keçiler neyse de jackli 3 diyor :)) Fantastikte de dibe vuranlar oluyormuş hııımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizide oyuncular çok fena diyaloglar da :D Niye haalaa izliyorum ben de bilmiyorum açıkçası :D

      Sil
  8. Hiç duymadım bunu ben ama sevmiyorum bu tarz. Herkes Alacakaranlık serisine bayılır ben ne kitabını ne filmlerini izledim sevmiyorum. Aynı şekilde Supernatural dizisi onu da izlemedim ben galiba bu tarz sevemiyorum. Bilim-kurgu, gerilim, dram filan bana göre :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de severim Alacakaranlık serisini :D Edward da Edward ne sayıklardım bir ara. Robert da pek güzel oynamıştı bee :D Ama bu serinin ne filmi ne dizisi iyi, söylediğim gibi filmi Jamie için izledim diziyi de.. neden izliyorum ki hakikaten :)

      Sil
    2. ahahah ablam da 10 kere izlemiştir kitabını da okurdu :) Ne edwardmış arkadaş demiştim :)) sevdiğim birisi olduğun da bende izliyorum filan ama sarmayınca da sarmıyo nıpılım :D

      Sil
  9. Buffy the vampire slayerın benzeri gibi geldi bana sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buffy'i severdim ben aslında konusu çok güzel bence de oyuncular olmamış gibi. Tabi Magnus hariç :D :D

      Sil
  10. İlk bölümü yayınlandığında kitabını okumadan izlemiştim ve ağır gelmişti, hiçbir şey anlamamıştım. Şmdi çoktan okudum ve başlayalım bıkalım.
    Ha bir de izlemediysen Magicians diye bi dizi var. Narnia ve Harry Potter tarzı bi dizi. İzlemeni tavsiye ederim canımm ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Magicians'ın 2 bölümünü izledim sonra kaldı nedense ama devam etmek istiyorum bakalım. Seviyorum bu tarz dizi/filmleri :)

      Sil
  11. Kitaplarını bende çok sevemedim, dizisi de kötü toparlar dedim cık toparlamadı. Filmi aralarında en iyi olandı bence :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film de 1. bölümde kaldı :) Jamie iyiydi aslında :D

      Sil
  12. bu temalar artik genç kusaklara uygun. Oglum sever bahsedeyim belki ilgisini çeker.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Shannara daha güzel aslında, bu pek güzel bir dizi değil. Onu söyleyebilirsiniz :)

      Sil
  13. Keçileri fazla zorlama o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Okuyamadım zaten, 3 kitabı almıştım bir de aynı anda daha 1'i bitiremedim :D

      Sil
  14. Bu serinin filmini izlemiştim, Jamie Campbell Bower için :D Dizisine bakar mıyım bilemedim, sanki severim gibi de ama oyuncuları kötü gibi de :D Tam bir kararsızlık abidesiyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Desene sen de bendensin. Jamie için izlemiştim ben de diziyi de sanırım Magnus için izliyorum çok şeker hehe

      Sil
  15. Ne kadar ilgi çekici ve güzel bir bloğunuz var :) Ben bu filmi izlemedim, kitaplarını da yazınızdan öğrendim. Puanlamadaki Tim Burton karakterini tanıyorum ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Jack', çok seviyorum ben. Blogumu beğendiğine de çok sevindim gerçekten çünkü siyah arka plan herkese hitap etmiyor ne yazık ki :) Ama ben çok seviyorum.

      Sil
  16. Filmi o qədər pis deyildi, ancaq serialı/dizisi heç maraq oyatmadı. Aktyor seçimini bəyənmədim. (magnusu çıxmaq şərtilə :D) Baş rol qızın saç rəngini də sevmədim. Yazına nə ümidlə başlamışdım yeni fantastik seriala başlayacam deyə amma olmadı. Kitaba olan həvəsim ölmədən gedim mən :D (şaka/zarafat ;)) Yazın üçün sağ ol. Xəbərim yox idi bundan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım haklısın oyuncu seçimi olmamış ne yazık ki :) Ama ben yine de inatla izliyorum :D Yorumun için teşekkür ederim ben de.

      Sil
  17. İlk kitabını çok önceden okudum ama filmi izlememiştim. Dizisi olduğunu da yeni öğreniyorum. İzleyeceğimi sanmıyorum, yorumun da zaten pek de iyi olduğu yönünde değil :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım pek iyi değil gerçekten filmi biraz daha güzel, kitabını ben bitiremedim nedense :(

      Sil
  18. merak etme dream, kocaman YANLIZ DEĞİLSİİİNNN dedim.
    dizisinin olduğundan bihaberdim. gerçi şu aralar çoğu diziden bihaberim, çünkü fazla dizi seyretmeye fırsat bulamıyorum. bulabilseydim -ki şu an delicesine istiyorum sadece bu diziye başlayabilmek için- anında geronimo diye atılmıştım.
    küçük, küçük notlar: magnus harbiden de şirin. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlı yaa hareketleri göz bir de :D Diziye ilk girişi daha erkeksiydi sonra azcık daha minnoş oldu ama ikisi de çok şirin :) Filmi çok sevmedim (Jamie dışında) dizinin de oyuncuları tırt maalesef ama ben izliyorum yine de :)

      Sil
  19. hangi birini izlicez of yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bunu izlemesen de olur Deep, Shannara'yı izle derim ben.

      Sil
  20. ayy yaa kağıt salıncaka söleseneee bi gitseneee yorum kutusu değişmiş bişi olmuş giremiyom yorum yapamıyom yaaaa nomuş kii :)

    YanıtlaSil
  21. Fantastik filmleri ve kitapları çok az okuyorum ve izliyorum. Ama senden cok sey öğreniyorum bu konuda. Zenginlikleri bilmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok seviyorum bu tarz kitap, dizi, film :) Teşekkür ederim ben de sizden çok şey öğreniyorum.

      Sil
  22. Fantastik filmleri ve kitapları çok az okuyorum ve izliyorum. Ama senden cok sey öğreniyorum bu konuda. Zenginlikleri bilmek lazım.

    YanıtlaSil
  23. Sana keçileri kaçırtan kitabı merak ettim Dream :) The Mortal Instruments: City of Bones 2013 Filmine baktım izlemeye niyetlendim ama kaynak bulamadım. Fragmanı izledim. Adamın yürüyüşü hakikaten yürüyüşü bir garipmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D değil mi? hindi gibi yürüyor haha. Filmi bir nebze daha iyiydi sanki ama Jamie için yanlı davranıyor da olabilirim :D

      Sil
  24. Liste gittikçe uzuyor bende okuycam o kitabı merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bitiremedim ama seven de çok sevmiş :) umarım sen de seversin canım.

      Sil
  25. aaa ben bile okudum bu serini ilk kitabını Dream , diğerlerinin de tırtıklayacağım keremden inş , fakat dizisi olduğunu bilmiyordum , hoş bilsem de izleyebilir miyim bilmiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Ben ilkini bitiremedim oysa ki çok severim fantastik kitapları neden bilmem bir türlü ısınamadım buna :(

      Sil
  26. uzulme yanlız degılsın ne kıtabını ne fılmını ne de dızısını hıc bırıne goz degdırmedım :D
    Ah su ılgınc dızı, kıtap ve fılmlerı de bı sende goruyorum valla kasvetlı karanlık arkaplanına da tam korku fılmı gıbı yazılar da pek yakısıyo farklısın ıste =)) Elıne saglık anlatım ıcın ama sen 3 verdınse ben zaten sevmem ı ıh ızlemem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine çok sevindim canım ve blogumu sevdiğine daha da çok sevindim. :)) Ben 3 puan verdim ama haalaa izliyorum :D

      Sil
  27. Yalnız değilsin Dream, bende henüz okuyabilmiş değilim :D Filmi severek izlemiştim. Güzeldi. Dizinin de bir iki bölümüne baktım kalite yerlerde gerçekten. Efektler, oyuncular falan çok kötü. Filmdeki o tarihi havayı sevmiştim. Dizide ise o teknoloji kusturacak cinstendi. :D Kitabı okusam seveceğimi düşünüyorum. Bence hiç filme, diziye bulaşmadan kitapları okuyalım biz. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben kitabı da sevemedim maalesef. Umarım sen seversin canım, filmi Jamie için izledim diziyi de haalaa izliyorum ama neden izliyorum onu ben de bilmiyorum :D

      Sil
  28. Ben de kitaplarını henüz okumadım, tek değilsin. Filmini izlemiştim ama bana aham şaham gelmemişti. Belki dizisini izlerim, karakterler hoşuma gitti. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Filmde Jamie izlenirdi yaa. Dizi eh iştelik tipler fena değil ben Magnuscuyum zaten :DD

      Sil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. kızın saç rengine bayıldım :)

    YanıtlaSil
  31. Selam Dream :) Bende hiç duymamıştım bu seriyi..
    bu aralar görünmüyorsun, nerelerdesin ? kötü bir şey yoktur inşALLAH :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Selamlar canım biraz hastaydım :( ama şimdi iyiyim çok teşekkür ederim. Seri için ne desem bilmem kitabı sevmedim film eh dizi tırt :D

      Sil
  32. Hiç bilmiyordum bunu.Ama bak merak ettim şimdi. ..

    YanıtlaSil
  33. Filmini izlemiştim galiba ben bunun. Onu da sevmemiştim, kitabını okuyacağımı da sanmıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Kitabı okuyamadım ben de, filmi de Jamie sağ olsun izledim :D

      Sil
  34. Bu yazını çok sonra gördüm :(
    Bende bu diziye başlamayı düşünüyordum bir de Harry(Mamgus) var yani adamın oyunculuğu 10 numara yoksa bana öyle geliyor bilmiyorum .
    Baslasam mı bilemedim ;//

    YanıtlaSil
  35. Filmi biraz fazla ergen işiydi ama yinede sevmiştim 😇😇 Dizisinide izlemeyi düşünüyorum 15 tatilde🤗 Kitabı okumam yalan söylemiyim şimdi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz