Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

31 Temmuz 2015 Cuma

A GENTLEMAN'S DIGNITY


Ba-yıl-dım!
2012'yayınlanmış diziyi bu zamana kadar neden izlememişim hayret doğrusu!
Komedi, romantizm, dostluk ve bolca çapkınlık konularını içeren çok, çok eğlenceli bir diziydi. Kesinlikle ve kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

Ben ikinci kez izlenecekler listesine aldım bile :)




A Gentleman's Dignity 40 yaşında olmalarına rağmen hala çocuk ruhlu ve fazlasıyla çapkın 4 arkadaşın hikayesini anlatıyor.

Tek başlarına olduklarında gayet aklı başında görünseler de bir araya geldiklerinde toptan sıyırıyorlar :D



Olaylar daha çok mimar Kim Do Jin ve ahlak dersi öğretmeni olan, aynı zamanda da beyzbol hakemliği yapan Song Yi Soo etrafında gerçekleşse de benim favori çiftim Choi Yoon  ve Im Meah Ri :)))

Gelelim hikayemize --SPOİL--

Kim Do Jin-Song Yi Soo



Do Jin yağmurlu bir günde, oturduğu kafeden dışarıyı seyrederken bir kız görür ve ondan hoşlanır ama kız bir anda ortadan kaybolduğu için kim olduğunu öğrenemez.
Eteğin söküldüğünü gördüğü halde ipi çekmeye devam ediyor hehe :)

Tesadüf bu ya, bir süre sonra aynı kızla pek de hoş olmayan bir şekilde yeniden karşılaşır. 

Diğer kızla aynı kişi olduğunu henüz anlamasa da, bu kızdan da hoşlanır. (seni ayran gönüllü!) 

O marul saçlı da kimmm :)
Bir gece dışarıya çıktığında liseli bir grup çocuklarla kavgaya tutuşur ve dayak yer. ^_^ Tabi şikayetçi olur. O kızın yani Yi Soo'nun çocukların sorumlu öğretmeni olduğu anlaşıldığında ise davayı bırakıp Yi Soo'nun peşinde koşar fakat kızçe yüz vermez.



Çünkü Yi Soo çok uzun zamandır, Do Jin'in arkadaşı Im Tae San'ı sevmektedir. Ama onu yakın arkadaşı Hong Se Ra'ya kaptırınca vazgeçmekten başka çaresi kalmaz.



Yi Soo, ilk görüşte Do Jin'i tanır ama utandığı için, bir süre onu tanıdığını kabul etmez. Etek olayının bir benzeri tekrar yaşandığında dayanamaz ve sonunda itiraf eder...

Do Jin her şekilde sevgisini gösterir; Yi Soo'ya sarılır, centilmenlik yapar olmadı sıkıştırır :)




 Daha da sıkıştırır... ^_^



Olmadı pışpışlar...


Bazen aşırıya kaçar...


ve kıskanır... o kadar ki sevgili Betty'sini bile gözden çıkarır.



 Ama sonunda Do Jin kazanır ve kızı alır fakat yeni bir sorunla karşı karşıya kalırlar...





Choi Yoon - Im Meah Ri



İşte dizinin en en en sevimli çifti. Meah Ri, Tae San'ı 24 yaşındaki kardeşlidir. Çocukluğundan beri Yoon'u sever ve onunla bir hayatın hayallerini kurar. 
O kadar sever ki yurt dışından geldiğinde abisi yerine koşarak Yoon'a sarılır.

Avukat Yoon ise neredeyse 41'ine gelmiş ve bir evlilik yapmıştır. Karısı uzun zaman önce ölse de hala parmağından yüzüğünü çıkartmayacak kadar ona değer verir ama Meah Ri'ye karşı da boş değildir.

Fakat bu ilişki hem aradaki yaş farkı hem de Yoon'un geçmişi yüzünden Tae San tarafından reddedilir.


Canım ya eşi öldüğünde nasıl da üzülüyor... Kıyamam sana ben :(



Yoon uzuuun uzuuun süre içimi şişirecek kadar uzun süre Meah Ri'ye karşı koyar, onu iter fakat Mear Ri hep ona tutunur. 

Tae San, onlara engel olamayacağı anlayıp Meah Ri'yi yeniden yurt dışına göndermeye karar verince sonunda Yoon kendine gelir ve hava alanında Meah Ri'yi durdurur. 


Fakat Tae San öyle çabuk kabullenecek gibi değildir. Zavallı Yoon yine de vazgeçmez, konuşmaya gider hatta diz çöker, yalvarır üstüne bir güzel de dayak yer :)



Ama sonunda Tae San'ın inadı kırılır ve tek bir şartla bunu kabul edebileceğini söyleyip hemen evlenmelerini ister. Ve Yoon'la Meah Ri de hemencik kabul ederler. Onlar erer muradlarına biz de öööle bakarız işte.



Şunun şekerliği bakın 4'ü arasında seçim yapacak olsam hiç düşünmez Yoon'u seçerdim hehe

Lee Jung Rok-Park Min Suk



Sıkı playboy Jung Rok'un elinden tabiri caizse uçanla kaçan kurtulur. 

Fakat zengin eşi Zengin Min Suk'la olan evliliğin sürmesi Jung Rok kadar diğer 3'ünü de ilgilendirir çünkü ofislerinin bulunduğu binaların sahibi Min Suk'tur.





Jung Rok'un çapkınlıkları yüzünden boşanma safhasına gelseler de Jung karısını gerçekten sevdiğini anlar ve boşanmaktan vazgeçerler.






Im Tae San- Hong Sera




Az önce bahsettiğim gibi Im Tae San, Song Yi Soo'un ilk aşkıdır fakat tam aşkını söylemeye hazırlanırken Tae San'ın yakın arkadaşı Hong Se Ra'dan hoşlandığını öğrenir.

Se Ra hayatını golf oynayarak kazanır ve Tae San'ı çok sevse de golf hayatını bilireceğini düşündüğü için onunla evlenmeyi kabul etmez, bu yüzden de ondan ayrılır.

Uzun badireler atlattıktan sonra hamile olduğunu öğrenir ve Tae San'ın istediğini kabul etmek zorunda kalır.





Tüm bu olaylar arasında bir de geçmişten gelen sır karıştırır ortalığı...



Colin



Elinde bir adres ve fotoğrafla çıkagelen Colin "Ben sizin ilk aşkınız Eun Hui'nin oğluyum söyleyin bakalım hanginiz babam?" dediğinde hepsinin tepkisi görülmeye değerdi. Ama özellikle çapkın Jung Rok'un tepkisine çok güldüm. ("En çapkınınız benim kesin benimdir.")



Ama Collin'in Do Jin'in oğlu olduğu anlaşılır ve Do Jin kendini suçlu hissedip Yi Soo'dan uzaklaşır.

Bu arada Colin Kore'ye alışma sürecindedir, Yi Soo'nun okuluna hatta onun sınıfına kaydolur. Ve bulabileceği en iyi arkadaşı bulur...Kim Dong Hyub...



Do Jin ve Yi Soo uzun bocalama dönemini atlatıp yeniden birlikte olmaya karar verirler hatta Do Jin ilişkilerini daha da ileriye götürmek için Yi Soo'ya herkesin hayali (en azından benim) mükemmel bir evlenme teklifi eder.



Şunların tipine bak...




Her bölüm başlangıcındaki geçmişe dair kısa bölümler çok komikti çok sevdim.

Birkaç tane paylaşayım :)

İlk tanışmaları bir kavgayla başlar... İm Tae San sınıfa dalar ve liderliği ister Do Jin ise sınıfın lideridir bunlar kavgaya tutuşur. Bu sırada Jung Rok, Choi Yoon'un ayakkabılarını kullanmak isteyince ikili arasındaki sürtüşme dışarıya taşınır ve ne olduğunu anlamadan 4'ü birbirlerine girerler...



Sigarayı bırakmaya çalışırken herkes ayrı bir şeye odaklanır... Tae San spora, Do Jin çiçek yetiştirmeye, Choi Yoon abur cubura ve Jung Rok ise kendinden beklendiği üzere karısına haha






Askere gittiklerinde de rahat durmazlar...



Hele bir kaza anı var ki... kekeke



"Bir kadını başka bir kadınla unut!"
"Görücü usulu bir görüşme ayarlamamı ister misin?"



ahh erkekler :)






Gibi gibi ve daha da fazlası izleyin görün artık :) Bu arada dizinin ostları da çok güzeldi söylemeden geçmeyeyim.

Puanımı söylemeye gerek var mı bilmiyorum ama yine de...



Not I: Videolar Yeppuda.com'dan alınmıştır.
Not II: Kiraz Mevsimi adlı vasat üstü dizi A Gentleman's Dignity'nin Türk versiyonuymuşmuş. İlk birkaç bölümünü izlemiştim bazı benzerlikler var ama cıkk yanına bile yaklaşamaz. O yüzden hiçç değinmiyorum hatta hiç söylemedim farz edelim. 


İyi seyirler






6 yorum:

  1. Geç izlediğim dizilerdendi ama çok güzel ve eğlenceliydi. Paylaşımın çoooook iyi, nostalji oldu, çok beğendim. yine yine yine izlenir sanki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle merhabalarrr :)
      Ben de başta büyük ön yargılarla başlamıştım ama hiç beklemediğim kadar sevdim sonunda :) ve sana tamamen katılıyorum tekrar tekrar izlenecek nadir yapımlardan. Postu beğendiğine çok sevindim bu arada blogda yeni olduğum için gelen yorumlara önem veriyorum gerçekten. Teşekkürler.

      Sil
  2. Aaa izlemek için baya geç kalmışsın bu kadar güzel dizi kaçarmı:)
    Ben ilk çıktığında izlemiştim bunlara 40 lı çıtırlar diyordum:)
    Nasılda tatlılar hala müziklerini dinlerim:)
    Tam komediydi ve anlamlıydı:)
    Yalnız bütün arkadaşların genclikte aynı kadından hoşlanması ne kadar kötü:)
    Türk dizisi versiyonuda hiç güzel değil kimse kusura bakmasın:!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok çok geç kaldığım bir diziydi. Yani ben önyargılı biriyim galiba :D Önce tiplere bakıyorum beğenmezsem izlemiyorum buna da bakmıştım beğenmemiştim ama sonra çok iyi yorumlar aldığını okuyunca izledim ve ne kadar yazık ettiğimi anladım.
      Bence de çok kötüydü aynı kişiden hoşlanmaları, ama hepsinin çocuğun babası ben miyim tripleri çok komikti :D Kiraz Mevsimi'ni hiç söyleme zaten hiç alakası yok ve hiç sevmedim ben de.

      Sil
  3. Nabrut seviyor bu diziyi çok , onun öeri ve beğenileri arasında defaatle görmeme rağmen bana bir türlü sıcak gelmedi yaa:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi :) Haklı sevilmeyecek gibi değil gerçekten. Ben bir başla derim sonra gerisi gelir nasıl olsa :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz