Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

7 Şubat 2016 Pazar

BIÇAK SIRTI - Tess GERRİTSEN




Tatil, tatil, tatil...
Her ne kadar bu tatil yüzünden blogumdan uzak kalsam da bir sürü kitap okumama sebep olup beni Tess Gerritsen ile tanıştırdığı için mutluyum yine de.

Kitap türünde takıntılarım yoktur yani ilgimi çeken her şeyi okuyabilirim ancak daha önce hiç tıbbi gerilim romanı okumamıştım. (Şu an ciddi anlamda çok pişmanım)

Adını birçok blogda duyduğum bir yazardı Tess hatta birkaç sefer de kitap sitelerinden bakmıştım ancak bir türlü okuma isteği bulamamıştım kendimde. Ne kadar yazık etmişim diyorum şimdi çünkü artık sıkı bir Tess hayranıyım diyebilirim.

Öyle ki, Bıçak Sırtını bitirdiğim gibi Cerrah'ı okudum sonrada serinin diğer kitaplarını sipariş verdim. ^_^

Kitaba gelecek olursak...

Kitap, mesleğinde yeni olamasına rağmen kusursuz sicile sahip bir anestezi uzmanı olan Kate Chesne'nin çok sıran bir ameliyat sırasında yaşadığı aksilikler silsilesiyle başlıyor.

Ameliyat olacak kişi, çalıştığı hastaneden iş arkadaşı olduğundan Kate daha da dikkatli davranmış olsa da, ölümle sonuçlanan operasyondaki tüm olaylar Kate'in dikkatsizliğini işaret eder.

Bir de ölen hemşirenin ailesinin tuttuğu avukat David Ransom işinde hırslı ve Kate'i ipe götürmeye kararlı biri çıkınca işler iyice karışır. Kate suçsuz olduğuna inansa da bunu kanıtlamak zorundadır ancak bu kolay olmayacaktır.

Avukat Ransom'la konuşmaya çalışan Kate önce ters tepki alır fakat Ransom ondan etkilenir ve yardım etmeye karar verir.

Kate kendi durumuyla uğraşa dursun ortaya bir de seri katil çıkar ve bir şekilde olaya karışan Kate'in de peşine düşer.

Cinayetler çoğaldıkça arkasındaki gerçek de aydınlanmaya başlar ve sonunda tüm yaşananların yaklaşık 5 yıl önceye dayayan bir olaya dayandığı ortaya çıkar.

Açıkçası çok fazla detay vermek istemiyorum çünkü gerçekten okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitabı okurken katile yakın birinin katil olduğunu düşünmüştüm ama yanıldım tabi ki . Çok güzel kurgulanmış bir kitaptı ben katili tahmin edemedim kesinlikle, bakalım siz edebilecek misiniz. :)

Bu arada Martı yayınlarından çıkan kitap 360 sayfa :)



Puanım tabi ki 



Keyifli okumalar :)



30 yorum:

  1. Bıçak Sırtı Rizzoli serisiyle bağlantılı değil mi?
    Ben Çırak la Günahkar ı okumuştum.
    Önce Siliniş mi okumam lazımmış şimdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım bu seriyle bağlantılı değil. Ben de başladım o seriye bunu okuduktan sonra :D

      Sil
  2. Hoş geldin Dream ^^ Kitabın dışından bile korktum ben :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Hoş buldum canımm aslında korkunç değil o kadar ama kapağı bir hayli iddialı yapmışlar gerçekten :) Okursan seversin sanıyorum.

      Sil
  3. Tess Gerritsen'dan sadece iki kitap okudum şimdiye kadar ama ikisi de çok güzeldi. Diğer kitaplarını da okumayı istiyordum, bu kitabı da hemen not ettim. Bu arada Günahkar ve İkiz Bedenler kitaplarını da tavsiye ederim.. Belki seriye bağlıdırlar bilmiyorum ama ben sıra gözetmeksizin okumuştum bu iki kitabı. İkisi de harikaydı.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İsles ve Rizolli serisi kitaplarından onlar. Ben de Cerrah'la başladım seriye onu okudum diğerlerini sipariş ettim bekliyorum :) Ben de çok çok sevdim gerçekten diğerlerinin gelmesini de sabırsızlıkla bekliyorum.

      Sil
  4. Çok meraklandırıcı bir öykü, alıp okumak isterim, tam filmlik hatta:) çok teşekkürler ve de hoşgeldin:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de çok sevdim bu değil ama yazarın seri kitapları dizi yapılmış ben izlemedim önce kitapları okumak istiyorum ama sonra izleyeceğim. İsles&Rizolli serisi adı.

      Sil
  5. hala Tess okumayanlardanım merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence en kısa zamanda okumalısın :) Ben gerçekten çok çok beğendim.

      Sil
  6. Bir zamanlar bağımlı olmasam da arada okuyordum gizemli heyecanlı kitapları. Ŕizzoli&İsles dizisinin hepsini izledim. Yine de heyecanlı olur diye düşünüyorum. Tess hiç okumadığım bir yazar. Bıçak Sırtı anladigim kadariyla tekil bir kitap. Yazarla tanismak icin iyi bir başlangıç olur. Tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet seriye bağlı değil, ben de o yüzden okudum zaten. Daha önce sıkça duyduğum bir isimdi Tess ama bir türlü ısınamamıştım ama şimdi fazlasıyla ısındım :D Dizisi varmış yeni öğrendim ama izlemeyeceğim önce bir okuyayım :)

      Sil
  7. Bende aldım ki Cerrahı! Tess'i çok merak ediyordum, bakalım beğenecek miyim?
    Bu kitabınıda çok gördüm ama ben seri sanıyordum hepsini baştan başlayayım dedim :) Meğer seriden ayrı imiş :)))
    Kalemine sağlık Dream!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okudum Cerrah'ı gerçekten çok güzeldi onu da yazacağım bakalım. Seri de güzel tek tek kitapları da çok güzel bence. Teşekkürler beğendiğine çok sevindim Korem :)

      Sil
  8. Tess ablamız candır yaa, Cerrah'ı da okuyup beğendiğine göre , diğer kitaplarını da okuyacaksın ve hatta bağımlısı olacaksın zannımca. Tess severler kulübüne hoş geldin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne bağımlı şimdiden 4 kitap daha sipariş verdim canmış gerçekten :D

      Sil
  9. 360 sayfa... az da degilmis yani:) Ama kitabin konusu güzelse ve anlatim sürükleyiciyse hic farketmiyor cok uzun olmasi, hatta iyi bile oluyor bence. Anladigim kadariyla böyle bir kitaba benziyor bu da. Merak ettim gercekten. Aklimda bulunsun. Tesekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibu ben de ilk bu kitapla tanıştım yazarla.Ama gerçekten çok beğendim. Kurgu süper, dili akıcı kesinlikle tavsiye ederim. Bu tarz kitaplar seviyorsan kaçmaz :)

      Sil
  10. Okuma listemde Tess Geriritsen'in 2 kitabı var. Merak ediyorum, daha fazla para birİktirmem lazım -ağlayan emojilerden tam 3 tane-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gerçekten çok beğendim yani bu kadar iyi olabileceğini düşünmemiştim. Umarım en kısa sürede sen de listendekileri alıp okursun :)

      Sil
  11. Dreamella,
    Güzel bi kitap olduğunu duydum :)

    YanıtlaSil
  12. Daha pazar gunu ablamdan geldi bu kitap. Ve rafta beklemeye almıştım. Acaba bu kitaba mi başlasam bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Bence başlamalısın çok sevdim ben gerçekten ki daha önce Tess okuduysan sen de biliyorsundur. Tess'in çok güzel bir kitabı.

      Sil
  13. tess. oyyy baksana bii, cerrah ve çırakı okusan yaaa asıl. daha bugünlerde bi daha okuyom yaaa of valla dehşet dehşet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cerrah'ı okudum ben de Çırak da sipariş verdim 2-3 kitapla birlikte ama henüz gelmedi :( Çok güzeldi evet Cerrah da bakalım diğerlerini sabırsızlıkla bekliyorum.

      Sil
  14. Tess'den daha önce iki kitap okumuştum, ikiside güzeldi, bunu da kenara not ettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bunu da okumalısın bence gerçekten güzel bir kitap.

      Sil
  15. tess gerritsen sonunda bu kadının kitapalrını okuyan birini buldum :) cerrah kitabı muhteşemdi .Bu arada Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Sizi takibe aldım bloğuma da bekliyorum bloğum için tık tık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç olsa da geliyorum hemen :) Cerrahı ben de çok sevdim şu ama Günahkar'dayım ama bu kitap neden süründü elimde bilmem :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz