Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

17 Şubat 2016 Çarşamba

ÇIRAK - Tess GERRİTSEN - Isles & Rizolli #2





Henüz çok yeni başlayan Tess Gerritsen hayranlığımdan bahsediyorum bir süredir. Ben taktı mı takanlardanım sanırım. Bu yüzden ki, çoğu şeyi çok hızlı harcadığımı düşünüyorum sık sık. Örneğin; bir müziği çok seviyorum günlerce art arda dinliyorum sonra pat diye bırakıyorum ya da bir filmi çok seviyorum yine sayısız kere üst üste izliyorum sonra o kadar da sevmediğime karar veriyorum.

Şimdi ben buna nereden geldim? Tess'den...

Şu aralar sıkı hayranıyım ve umuyorum ki art arta hırsla saldırdığım kitaplarından -sonunu getirmeden- bıkmam.

Cerrah'la başlayan serinin devamı olan Çırak, tıpkı diğeri gibi heyecanlı ve insanı hiç tahmin etmediği yerlere sürüklüyor. Ancak Çıkar'la ilgili bir olumsuz düşüncem var o da çok fazla tıbbi terime yer vermiş olması. Cerrah'da da vardı muhakkak ama bu kitapta biraz fazla dikkatimi çekti diyelim.

Kitaba gelecek olursam;

Cerrah'ı hapishaneye postalamasının üzerinden 1 sene geçen Rizolli etrafa -özellikle meslektaşlarına- belli etmese de yaşadıklarının etkisinden kurtulamamıştır. Bu sırada başlayan yeni cinayetlerle Cerrah arasında benzerlikle kurması önceleri yaşadığı olaylara bağlansa da, böyle olmadığı kısa sürede anlaşılacaktır.

Çiftleri hedef alan yeni katil, önce kocalarının gözünün önünde kadınlara sahip olur onları öldürdükten sonra da kadınları alıp kayıplara karışır. Bir parkta öldürdüğü kadınların cesetleri bulunca, Dominatör adı verilen katilin bir de nekrofili hastası olduğu ortaya çıkar. 

Klasik seri katil cinayetleri gibi görünen olaylar, FBI'ın konu için görevlendirdiği ajan Gabriel Dean'in ortaya çıkmasıyla tuhaf bir hal alır.

--------------------------------------SPOİL---------------------------------------

Dava hakkında herkesten çok şey bilen ajan Dean, önceleri  Rizolli'yi kızdırıp güvenini sarssa da sonra hem davaya hem de Rizolli'nin kalbine hakim olacaktır.

İşlenen yeni cinayetlerde bulunan ipuçlarıyla, bu sırada hapishaneden kaçan Hoyt Warrent namı diğer Cerrah ve Dominatör'ün beraber oldukları kesinleşir. 

Ve Cerrah'ın da aklı fikri yarım kalan işinde yani Rizolli'dedir...

Dean, güvenini kazanan Rizolli'yi davayla ilgili bildiği şeyleri açıklamak için Washington'a çağırır. FBI'ın gizlilikle sürdürdüğü bu davanın faili Dominatör, Kosova'da görev almış profesyonel bir askerdir. 

Rizolli, Washington'dan Boston'a geri döndüğü sırada tuzağa düşer ve Cerrah'la yeniden yüzleşmek zorunda kalır. Ancak bu kez de kader Rizolli'den yanadır.

Dominatör'ü öldürüp Cerrrah'ı da felç bırakmayı başarır. Ancak Hoyt, her ne kadar hastane odasında çenesi dışında hiç bir uzvunu hareket ettiremese de kendi gibi olanları aramaya edecektir...

Puanım:



33 yorum:

  1. Ayyy ben de o takıklardanım ki, yalnız değilsin Dream!
    Tess tam gaz hee :))) tıbbi terimleri de öğrenelim, neyimiz eksik ki :)))
    Kalemine sağlık, güzel paylaşımdı Dream!cim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben bu kitapta biraz atladım o kısımları ne yalan söyleyeyim :D Tess'e devam ama haklısın gerçi şimdi biraz ara verdim başka bir kitap okuyorum. Hemen bitmesin değil mi? :))

      Sil
  2. Cerrah diye Çırak'ı almışım geçenlerde bildiğin yani isme filan bakmadan :D Kafam çok güzel ya :D Başlamadım gidip Cerrah'ı alacağım şimdi. Ama dizisini bayılarak seyrederdim bu kitapları da eminim seveceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben çok sevdim gerçekten dizisini izlemedim ben ama dizi Çırak'tan başlıyormuş sanırım. Önce bir kitapları okuyayım sonra da saldıracağım dizilere :D Benziyor da isimler aslında :))

      Sil
  3. Bu kitabı bende okudum Rizolli serisinde bundan sonra devam edemedim bir türlü,bakalım ben seriyi ne zaman yakalayabileceğim acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İlk kitabı daha çok sevmiştim ben de. Söylediğim gibi bu bana biraz fazla tıbbi terim yüklü geldi bakalım Günahkar'a başlayacağım yakında o nasıl olacak :)

      Sil
  4. Ben de senin gibiyim, günlerdir 'So in Love' u dinliyorum, sabahtan akşama kadar..:))Rizolli ve Isles'i çok severek izliyordum ama kitap olarak okumadım hiç..tüyler ürpertici konu!!!...çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz böyle dedikçe ben de çatlıyorum, zor tutuyorum kendimi diziyi izlememek için :))) Ama kararlıyım dayanacağım.

      Sil
  5. Iyi okumalar.Çok güzel yazmışsın kalemine sağlık. ,,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkür ederim canım, beğendiğine çok sevindim.

      Sil
  6. Kitabın sürükleyici bir hikayesi varmış, çok güzel yorumlamışsın.. teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Beğendiğine sevindim canım ilk kitaba nazaran biraz sönük kalsa da (bence) güzeldi yine de. :))

      Sil
  7. ahh şu huy bende de var bir şeyi tüketene kadar bir müziği dinleme, kitap serisine taktıysam hızla tüketmeliyim mesela :) kitabına da dizisine de denk gelmedim haftasonu bakalım nasılmış ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak noktalarımız olan insanlarla tanışmak beni hep mutlu etmiştir. Bu ortak noktalar sinir bozucu olsa da :))) Ne yapalım biz de böyleyiz. Baka bakalım umarım beğenirsin canım. Ancak bundan önce Cerrah var.

      Sil
  8. siz okuyun yorumlayın,yeni yeni yazarlar tanıyalım biz de :) seri kitapları çok seviyorum ben de.Daha bir heycanlı oluyor okuması :)

    Böyle takıntılar bende de var,ama aynı şarkıyı üst üste kırk kere dinledikten sonra bıkıyoruz doğal olarak.Amaan önemli olan o an nasıl hissettiğimiz değil mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın canım önemli olan hissettiklerimiz. Umarım sen de beğenirsin Tess'i ben çok beğendim gerçekten.

      Sil
  9. Dream ben de üçüncü kitapta kaldım :D Çok sürükleyici bir seri gerçekten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy seri yorumlarını gezindim de bazıları düşük bulunmuş, elimdeki bitsin tess e geçicem inş :) Kağıt Salıncak içimi rahatlattın hee, Dream zaten kaptırdı :)))

      Sil
    2. Desene sen de bendensin canım bende 3. kitaptayım şimdi bakalım nasıl :) Ama elimde var bir tane şimdi onu bitirmem gerek.

      Korem deme ya :) Değildir güzeldir be :))

      Sil
    3. Ben de şenlik listemi bitireyim öyle geçeceğim Tess'e Dream :))

      Kore, yazdığın tıbbi hikayeye bakarak seveceğini düşünüyorum :))

      Sil
    4. Geç bakalım umarım beğenirsin sen de canım :))

      Sil
  10. Bi ara bende takmıştım sonrasında seriyi bitirmeden başka kitaplara geçtim belki yeniden başlarım kitaplar arka arkaya okunmasa bile tek tek de gayet başarılılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım hepsi ayrı bir hikaye gibi olduğu için tek tek de okunurken çok zevk verecektir eminim canım. Ben de çok sevdim kitapları gerçekten.

      Sil
  11. kitap tür olarak tıbbi-gerilim , tıp terimlerinin bolca olması doğal bence hatta bence daha da çok olabilir ama tess deyince objektif yorum yapamadığım gerçeğini göz ardı etmeyin siz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türüne göre tıbbi terim olması tabi ki doğal canım ama bu kitabı okuyanların hepsinin tıp hakkında bilgili kişiler olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden ki daha az kullanılabilirdi diye düşünüyorum yazımda da dediğim gibi ilk kitapta bu kadar yoktu ve o da serinin kitabı. Bu şekilde fazla yoğun olduğunda insan okurken sıkılıyor. (en azından ben) Diğer kitaplarına bakacağız artık :)

      Sil
  12. tess kitapları kesinlikle aklımda kalmıyor bunu da okudum ve hatırlamıyorum bile nasıldı diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Okurken çok iyi ilerliyor ama bundan 5-6 kitap sonra sanırım ben de karıştıracağım hangisi ne anlatıyordu diye.

      Sil
  13. Tıbbi gerilimin kraliçesi Tess ablanın bu romanını da çok beğenmiştim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğendim bakalım diğerleri nasılmışşş :)

      Sil
  14. Hoyt! Kaç sezon uğraştırdı Rizzoli'yi, kabusu oldu resmen... Yazıların sayesinde sevdiğim dizinin yazarı olan Tess Gerritsen'i tanımış ve senaryonun kaynağını ögrenmiş oldum... Teşekkkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bir ben mi kadım şu diziyi izlemeyen acaba :D Çok teşekkür ederim canım çok sevindim beğendiğine.

      Sil
  15. tess sans eserı okumaya basladıgım ve sıkı olmasada takıpcısı oldugum bı yazar: ) sonu bambaska bı yerde bıtıyo ya hayranım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ben de çok sevdim. Bakalım 3 kitapta haalaa hayranıyım diğerlerinde ne olacak :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz