Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

14 Şubat 2016 Pazar

Yılan Hikayesine Dönen 22 Blogger 1 Hikaye Etkinliği Hakkında Bilgilendirme






Selamlar arkadaşlar,

Güzel umutlarla başladığımız etkinliğimizde ne yazık ki sıkıntılar yaşıyoruz. Aslında bu durum biraz da benim suçum çünkü kimseyi kırmak istemediğim ve herkese gereğinden fazla güvendiğim için bu etkinliğe her isteyeni kabul etmiştim.

Ancak...
Günler geçip de hikaye bölümleri artmaya başlayınca 22 blogger arkadaşımdan bazılarını kaybettik. Özel nedenleri olanları tabi ki anlayabiliyorum ama hiç ses seda etmeden gidenler, yazdığım mesajlara karşılık vermeyenler de oldu.

Bunun içindir ki listeyi yeniden oluşturmaya karar verdim. Şuan 11. bölümden olan hikayemizde,

River, Kalem Kuklası, Neşeli Kitap Vagonu, Dağınık Anne, Kore Fenomeni, Kitap Cumhuriyetim, Her Şeyden Konuşmalı, Kestane Fiyonk, Kağıt Salıncak, Karga ve Kız arkadaşlarımız bölümlerini bitirdiler.

Bundan sonraki bölümler için ise aralarında kura çekilecek arkadaşlar;

Sevdican, Ece Evren, HanHan Asya, Şym Couture, Esra Yılmaz ve Kitapçı Annem'dir.

Etkinliğimizin ismi 17 Blogger 1 Hikaye olarak değişmiştir arkadaşlar.


60 yorum:

  1. Hayırlısı olsun ya.. Böyle olaylar insana ders oluyor hem :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın. Demek ki neymiş bir şeye başlayacaksam güvendiğin, bildiğin insanlarla başlayacakmışsın. En azından bunu öğrendim :))

      Sil
  2. Eheh, çok manidar bir başlık olmuş :)
    Öyle de güzel, böyle de güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz öyle olsun ama değil mi ya? Onca umut başlamıştık oysa ama olsun vardır bir hayır kalan sağlar bizimdir :)

      Sil
  3. Böyle şeylere hiç kalkışmamak en iyisi:) yani yanlış anlama bunda yanlış anlayacak bir şey de yok ya...yani insanlar bugün 'ha çok iyi katılayım' der, üç gün sonra hikayeyi yazmak, sürüklemek zor da gelebilir, vakit bulamayabilir, kabul ettiğine edeceğine pişman olur:))yani naçizane böyle şeyler hiç yapma hikayeni kendin yaz tek başına, :) bak ben iyi ki katılmamışım, hikaye yazmayı severim ama şu ara hiç havamda değilim ve öyle ortaklaşa hikaye filan cazip de gelmiyor...fikir olarak yani cazip geliyor yoksa neden dersen kendimi baskı altında hissediyorum, şu güne yetiştirmem gereken bir hikaye var, okul ödevi gibi gerilirim ben...:))))yapamam yani...:))

    neyse üzülme, sana ve yazan arkadaşlara kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet belki de haklısın ama ortak bir etkinliğin güzel olacağını düşünmüştüm. Hem bu sayede daha çok insana ulaşabileceğimizi. Benim sorunum aslında (yazıda da belirttiğim gibi) mazereti olanlar değil, insanız sonuçta bir şeyler çıkabilir. Benim sorunum önce katılayım ne güzel dedikleri halde neredeyse etkinlik başladı başlayalı ulaşamadığım ya da bir anda ortadan kaybolan arkadaşlar :) Belki onların da problemleri vardır yazamayacaklardır ama en azından bilgilendirselerdi ben onların adına daha yazabilirdim sırf bu şekilde olmasın diye. Ama olmadı işte neyse kısmet :)

      Sil
    2. Bir hışımla başlamıştık ama neyse sağlık olsun.Diğer arkadaşlarla devam ederiz.Olmadı çift dikiş yaparız.Bu hikaye bitmeli:)

      Sil
    3. Düzeltme: cazip gelmiyor diyecekken, tam tersini yazmışım. Aceleden:))

      Sil
    4. Diğerlerini bilmiyorum ama sevgili Ayşe bilgilendirmiş kendi sayfasında, tesadüfen gördüm. Ben yazamayacağım demiş, özür dilemiş...o bu konularda hassastır...:) üzülme....kısmet:)

      Sil
    5. Tüm ayrılanlar için yazmadığımı söylemiştim zaten, kısmet bir daha ki sefere bilinçlenmiş olduk :) Vee evet sevgili kitap cumhuriyeti bitireceğiz el birliğiyle umuyorum :)))

      Sil
    6. Pardon canım ben gözden kaçırmışım...:))
      kolay gelsinn

      Sil
    7. Olur mu hiç :) Ben yanlış anlaşılmasın dedim insanız sonuçta her şey bizim için, benim tepkim hiç haber vermeyenlereydi. Neyse teşekkür ederim canım.

      Sil
    8. Müjde'cim (yani bücürükveben) dedi ki "Ayse" dedi, yani EQ :) Yani beni de silmen gerekiyor o listeden Dreamella. Aralarinda kura cekilecek arkadaslar siralamasinda ben de varim da hala, onun icin uyarayim dedimdi. Evet, blogumdaki en son yazimda yazmistim, ama hernedense, tam da bu yazim bloglarin "son yazilar" paneline düsmemis hala daha, ve bu yüzden bir cok kisi 2 gün önce yeni yazi girdigimden haberi bile yok. Senin de o yüzden haberin olmadi muhtemelen.
      Tüm arkadaslardan tekrar özür diliyorum ve basarilar diliyorum. Selamlar...

      Sil
    9. Anladım bir başka Ayşe daha vardı onunla karıştırdım ben. Peki senin ismini de silerim o zaman, teşekkürler. :)

      Sil
  4. ya ne zamandır içime doğuyor esra sana gelecek diye Beyza da her bolum sonunda eli titriyordu çok heyecanlı ya sonu bize denk gelmesin diye dua ediyorum icımde öyle bir heyecanlıyım ki anlatamam
    İnsan bir sorumluluk aldıysa eğer bir mazeret sorun yok ise sorumluluğunu yerine getirmelidir .
    Senide ne zamandır ortalıkta görememekteydim nerelerdesin ?
    Nasıp gidiyor hayat ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarı tatil boyunca yoktum canım ama buradayım artık :) Bakalım kime gelecek son bölümler ben de merak ediyorum 6 arkadaş kaldı :))) Ece abla yazıyor şimdi, hepiniz de çok güzel yazacaksınız eminim. Haydi bakalım bir gayret daha önce de söyledim kalan sağlar bizim :)))

      Sil
  5. Napalim Dreamella kalan saglar bizimdir. Bence katilirken herseyi dusenerek katilmaliyiz. Sonucta 21 kisinin sorumlulugunu aliyoruz. Elbet mazereti olanlar var ama olmayanlarda birazcik bence ayip etti. Haber verilebilirdi yada hepberaber imece usulu yardimlasarak yazabilirdik. Neyse yapacak birsey yok. Cok guzel bir etkinlik bence. Devamini getirmeliyiz. Bu hikayemizi bitirdikten sonra. Yüreğine saglik dreamella :) iyi ki yapmissin etkinligi sayende yeni arkadasliklar edindim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de çok severek ve isteyerek başladım tabi hala da severek takip ediyorum. En azından tecrübemiz oldu diyorum. Bu etkinliği devam ettirmek ben de çok isterim bu sefer başka bir arkadaşımız başı çeker artık ben de katılırım diye umuyorum :)

      Sil
    2. Kitapçı annem!e katılıyorum, hayırlısı Dream!cim, tecrübe oldu bize de ;) emeği geçenlerde teşekkürler!

      Sil
    3. Öyle Korem, bir dahaki sefere daha güzel bir etkinlik yaparız umuyorum.

      Sil
    4. Bu etkinlikte güzeldi ama bozanlar olmasaydı! Uzaktan konuşması kolay, artistliğe gerek yok bence! Yorumların bazıları hiç hoş değil!!!

      Sil
    5. Ne yapalım Korem bu seferki de böyle oldu. Bir sonrakine daha akıllanmış olduk.

      Sil
  6. Bence sayı çok fazla oldu. 10 kişi gayet makul olurdu. Kimseyi kırmak istemedin sen de olsun. Ben de çok heyecanlıyım nasıl olur diye. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım aslında dediğin doğru 10 kişi idealmiş ama öğrenmiş oldum :))) Olsun devam ediyor hikayemiz Ece ablada sıra bakalım neler olacak :)

      Sil
  7. Kalabalıkla iş yapmak her zaman zor olmuştur ama Dream yine de çok güzel bir etkinlik oldu ve oluyor :)) Haber vermeyenler sorumsuzluk etmişler ya da çok zor bir durumdalardı bilemedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum ne durumda olduklarını. Ne yapalım bu sefer böyle oldu, diğerlerinde daha iyi bir etkinlik yaparız :)

      Sil
  8. İnşaallah güzel sonuçlanır. Bu arada teşekkür ederim Dreamella_ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Umarım canım, daha sık görüşmek dileğiyle...

      Sil
  9. Bazen seçimler yapmak en doğrusu gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın kesinlikle ne yapalım deneme yanılma yoluyla öğrendim ben de :D

      Sil
  10. Böyle olmasına üzüldüm ama sağlık olsun. Bakalım hikayenin devamında neler olacak, meraktayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım elimizden bir şey gelmez. Güzel olacağına inanıyorum ben, hepimiz emek verdik çünkü.

      Sil
  11. Hiç sıkma canını. Sayımız çok fazlaydı zaten ;) Olur böyle şeyler, kimi mazeret belirtir, kimi belirtmeden ortadan kaybolur, kimininse canı istemez. Şu ana kadar çok iyi giden bir hikaye oldu ve sonrasında da çok iyi devam edeceğine eminim. Hem belki böyle olması daha iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım elden bir şey gelmiyor ne yazık ki. Daha iyi olacağına inanıyorum ben de. Desteğin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  12. Neyse canım sen iyi niyetle başlamışsın , iyi biter inş . Bazen insanlar yaşamalı bazı şeyleri , güzen de böyle bir şey , kırılmadan temkini öğrenemiyoruz , yine de bu iyi niyetini bozma sen , başka yerden güler yüzüne :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) haklısın canım ne yapalım kısmet böylemiş :)))

      Sil
  13. Selam arkadaşlar.
    Beni niye çıkardınız listeden ben heycanla sıramı bekliyordum hep :(
    Inanın en fazla iki günde bir yazacak olan bloga bakıyorum acaba bendemi sıra diye..
    Istemiyorum demedimki hiç
    Neyse, olsun kalanlara kolay gelsin .
    Bol fikirleriniz olsun inşallahh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam canım, açıkçası brn senin de istemediğini düşünmüştüm. Bunca insan çıkınca benim de kafam karıştı ve moralim de bozuldu açıkçası. Senin de hikayelere yorum yapmadığını görünce istemediğini düşündüm. Sen kusura bakma benim hatam eğer yazmayı istiyorsan hemen değiştirebilirim. Umarım bu yanlışlıktan dolayı kırılmamışsındır.

      Sil
    2. Dreamellaa yeni gördüm mesajını, estagfrllh ne kusuru sende haklısın. Bende üzüldüm o kadar eksildigimize. Bayaa heyecanlı başlamıştık.
      Sen bilirsinn senin için tekrar ayarlamak sıkıntı olmayacaksa katılırım :)
      Yada diğer arkadaşlarda kabul ederse son bölüm bana kalsın :)
      Tabiii belki yardım isteyebilirim senden

      Canını sıkma bence çok güzel bir etkinlik iyiki düşünmüşsn

      Sil
    3. :) Olur mu canım degistiririm tabi ki. Yazamak isteyen bir arkadaşımı kaybeder miyim hiç :) hem zaten 17 blogger kulağa daha güzel geliyor değil mi ?

      Sil
    4. :))) tmm çok sağol
      Hemde nasill :)

      Kalan arkdaslarla güzel bir kaç bölüm daha yazarız ve muhteşem bir sonla biter hikayemiz. Heycanla bekliyorumm

      Sil
    5. :)) Ben de heyecanla bekliyorum yazacaklarınızı. Şimdiden kolay gelsin bakalım.

      Sil
  14. ayyy olsun yaaa diğer arkadaşları bilmiyom ama bak anşe arkadaşımızı iyi tanıyom. helene o blogçu arkadaşımız eski adı helen bi de kuşkız. yazmak istemiştir ama o hiç hikaye yazmadı yaaa bir de tür olarak ona çok uzak. yazamamıştır ki yaaa tahmin ediyorum kii. zaten dersleri de var bi de çalışıyo filan işte. zor yani. diğer çıkanları ise bilmiyom nedenlerini. ama olsun kalanlar da yeter kiii. ayrıca valla bu şekilde öykü yazmak yani bravoooo valla çok zor bişi bence ama herkes becerdi ve hayretlerim şaştı nasıl hayal gücü var öyle. bir de, mesela ben de böyle bir etkinlikte bir bölüm öykü yazamam. yani beceremem. o yüzden yazan tüm arkadaşları canı gönülden kutluyom vallasıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hiç birimiz profesyonel değiliz burada ama beraber bir şeye başladık, en azından diğerlerini yarı yolda bırakmamak için 2-3 cümle yazabilir insan diye düşünüyorum. Sonuçta 5-10 sayfa yazılacak diye bir şey söylemiştik. Ama olan oldu gidenler gitti kalanlarla hala devam ediyoruz. Gerçekten sebepleri olabilir insanların bilemiyorum ama en azından haklı bir sebep duymak isterdim ben. Neyse umarım daha da güzel etkinlikler yaparız sonra :))

      Sil
    2. hımmm bunu söylesene anşeyeeee. baksana herkes uzun yazıyor yaaaa ona desen 2-3 cümle belki yazardı ama yazan uzun yazıyoooo kiiii çok zor bence böyle öykü yazmak vallahi bak. söleseneee öykünün gidişini bile anlamak kolay değil ki. ama olan da çok güzel oldu o başka. :) haklı sebep bence öykü yazamamak işteeee. herkes öykü yazabilemez kiii. bi de hem de bu şekilde. bak mesela ben diyom ben mümkü değil beceremem bunu :)

      Sil
    3. Bence herkes bir şeyler karalayabilir, az önce de söylediğim gibi burada kimse profesyonel değil. Ben çok mu güzel yazıyorum? Hayır ama beraber bir şeyler yapalım diye yazalım dedik. Ben kimseyi zorla çağırmadım böyle bir etkinlik yapmak istiyorum dedim ve her geleni de aldım. Hatta hatırlıyorum sen de almamı söylemiştin birilerini sanırım Anşe içindi. Etkinliğin ne olduğu da önceden belliydi canım, örneğin ben eğer kesinlikle yazamam diye düşünüyorsam girmem olur biter. Böyle sebepsiz yarı yolda bırakılınca üzülüyor çünkü insan. Neyse olan oldu şimdi kalan sağlar bizimdir dedik devam ediyoruz. Desteğin için teşekkürler Deep :)

      Sil
    4. bence öyküler başlayınca arkadaşlarımızın gözü korktuuuu. sizler de o kadar güzel yazmasaydınız ayoool :) ya daaa kısa olsaydı. bak bi daakine şöyle olsun. herkes bir paragraf yazsın. bir deee dağınık anne ile konuştuk daaaa, acaba böyle bir kitap mı yapsaz. herkesten bir öykü veya bir yazı ile bir kitap gibi :)

      Sil
    5. :D Ne hayaller ne hayaller desene. Neden olmasın :) Değişik bir şey olur gerçekten kitap.

      Herkes bir paragraf yazarsa iyice karışır işler Deep :)) Bence bu ders oldu eğer bir daha yapacak olursak tüm arkadaşlar da nasıl bir etkinlik olduğunu daha iyi anlamış olacak ve ona göre davranacaktır.

      Sil
    6. hahaha inş. Dream!
      Deep! veriyorsun gazı oh oh, kitap çıkarmak falan vay be :))) Kalemi iyi olanlar vardı gerçekten, ilk iki bölüm giriş için bombe oldu, herkese şok etkisi oldu galiba dağıldı millet :)))
      Ama şimdi ara bölümlerde de toparlayanlar oldu Dağınık Anne! zamansızlıkla boğuşurken, çalışıyor olmasına rağmen, öğle aralarında yazdı ve süper bağlamıştı, biraz ciddiyet, ilgi, sorumluluk... olmadan olmuyor ;) Ama iyi bölümler ayakta tuttu, sona yaklaşıyoruz, kapanış olay olacak bence ;)

      Sil
    7. ay herkes öyle fantastik fantazi bilimkurgu gibi nasıl yazsın yaaa kolay mııı :)

      Sil
    8. ama Deep fantastik kısmına rüya dendi bir ara normale de döndü yaa, bazı bölümler öyle, çift kişilik bozukluğu tanısı koydum yaa ben hihiihi- naçizane verdiğim isimlerden mi ne- yine fantastiğe döndü olay ama ortaya karışık oldu, özgür ruh ile oluşur nitekim, tabii kolay değil hele bana falan çok zor geldi daha niyetlenemiyorum :)))))

      Sil
    9. Hikaye kim nereye çektiyse oraya gitti gerçekten, fantastik oldu sonra normale döndü sonra yine fantastik :) Kimseyi kısıtlamadık zaten belli bir tür de yazacağız da demedik. Ay neyse yapacak bir şey yok :)

      Sil
  15. Son 4 (ya da 5) kalmış! En başlarda hesap yapmıştım proje aşamasındayken, 5 ayda biter diyordum ama etkinlikteki arkadaşlar çok hızlı çıktılar. Yazanlar başarıyla yazdılar hikayeyi. Ben katılsaydım ne yazardım diye kendimi deneyeyim dedim. Ama yok hakikaten benim kalemim değilmiş hikaye yazmak... Kendimi tanıyormuşum yani :)) Kalan sağlar bizimdir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Evet az kaldı gerçekten, yazardın aslında hem kendini denemiş olurdun. Belki sen bilmiyorsun ama yeteneğin var. Belli mi olur?

      Sil
  16. Ne desem bilemiyorum,klasik olacak ama sıkma canını :( Genelde bu tarz etkinlikler düzenlendiğinde bu tip durumlar muhakkak çıkar en basiti hediyeleşme etkinliklerinde göndermek zorunda oldukları hediyeleri göndermeyen ya da kullanılmış ürün gönderenler oluyor birebir yaşamadım ama hep duydum :( Ama bu durumlar etkinlik düzenlemekten vazgeçirmesin seni böyle böyle sayıyı biraz daha az tutup,az çok tanıdığın kişilere öncelik verirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım çok haklısın işte insan yaşayarak öğreniyor gerçekten. Devam ediyoruz yine de, desteğin için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  17. En son HanHan yazdı. Sıra ben de mi birisi daha var mı anlamadım ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevdican sıra sende ;) Sonuncu Şym Couture oluyor, finali o yapacak inş ;)

      Sil
    2. Ay öylemi. Şu sıralar çok yoğunum ınternatıonal Buffet var. Yazmaya çalışacağım

      Sil
    3. Haydi bakalım son 2 bölümümüz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz