Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

15 Ağustos 2015 Cumartesi

PERSONEL TASTE -- Zevk Meselesi



2010 yapımı dizimiz, 16 bölümden oluşuyor. Açıkçası Lee Min Ho için başladığım bir diziydi :D Yine de ben beğendim yani bir Playfull Kiss ya da You are Beautiful değil belki, onlar gibi geri dönüp hadi bir Personal Taste yapayım diyeceğim biri dizi değil ama izlerken zevk aldım.



Park Gae In


Mobilya tasarımcısı olan Gae In, babasının yaptığı ve Kore mimarisinde önemli bir yeri olan Sanggojae adlı evde yaşar.  Annesini 5 yaşındayken kaybedince babası da ona karşı mesafeli davranmış hatta yurt dışında yaşamaya başlamıştır.

Gae In, bakımsız ve pasaklı biridir ve iş konusunda da şansı yaver gitmez, tasarladığı mobilyalarla kimse ilgilenmez.



Uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi (Han Chang Ryul) de ev arkadaşı Kim In Hee ile işi pişirip olayı evlenmeye kadar getirince hayatı alt üst olur.

Mobilyaları satamadığı için çevreye borçlanmıştır, arkadaşı (Lee Won Ho) da biraz biriktirdiği parayı alıp ortadan kaybolunca evin bir odasını kiralamak zorunda kalır.

Jeon Jin Ho




Dam Sanat Galerisi için düzenlenen proje yarışmasına hazırlanan Jin Ho, hırslı bir mimardır ve en önemli amacı Han Chang Ryul'un babasının ellerinden aldığı evi geri almaktır, bu yüzden çok çalışır.

Projenin tasarımında Sanggojae'nin önemli bir yeri olduğunu öğrenen Jin Ho, bir yanlış anlama sonucunda Gae In'ın onu gay sanmasını fırsat bilip eve yerleşir.

Bu arada Chang Ryul'la In Hee'nin düğünü yarıda kalır ve yüzsüz In Hee Sanggojae'ye geri döner fakat Gae In onu eve almaz.

Evde Jin Ho'yu gören In Hee, bu kez de onu elde etmek ister. Çünkü In Hee'nin tek amacı Gae In'in elindekileri almaktır fakat bu mümkün olmayacaktır.



Jin Ho, Gae In'e gay olmadığını söylemek istese de bir türlü başarılı olmaz. Aynı şirkette çalışan No Sang Joon'un da oyuna alet olması işleri iyice karıştırır.



Chang Ryul ve In Hee'nin evlenmediğini öğrenen Gae İn, Chang Ryul'dan intikam almayı düşünür ve Jin Ho'dan yardım ister. Böylece Gae In'i kadına dönüştürme projesi başlamış olur. Jin Ho, Gae In'e daha iyi görünmesi ve davranması için bazı şeyler öğretir ve bu arada ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Gae In de Jin Ho'ya karşı boş değildir ama onu gay sandığından kendini kötü hisseder. 



Chang Ryul'da Gae In'den hoşlandığını fark eder, çıkarken hiç davranmadığı şekilde davranır, ona aşkını ispat etmeye çalışır fakat kızçenin gönlü Jin Ho'ya kaymıştır bir kere :D Ve taaa taaa  Jin Ho "ben gay değilim uleynnn" deyince ilişkileri de start almış olur.



Bu sırada devam eden Sanat Galerisi projesinde Chang Ryul ve babası Jeon Jin Ho'yu hileyle saf dışı bırakmaya çalışırlar. 



Dam Sanat Galerisi projesinden sorumlu Choi Do Bin, bu hilelere izin vermez. İlk önceleri Jin Ho'yla ilgilendiği için ona yardım etse de ( müdür Choi gaydir ve Jin Ho'u da öyle sandığı için ona çıkma teklif eder hatta Jin Ho, ona karşı zor durumda kaldığı için gay olduğunu söylemek zorunda kalır.) sonraları aralarında güzel bir arkadaşlık ilişkisi başlar.



Jin Ho, Sanggojae'de kalmasına rağmen bir türlü evin neden bu kadar özel olduğunu anlayamaz bir gün araştırma için evi gezerken bodrum gibi bir yere inen bir merdiven bulur ve burasının Gae In'in annesinin çalışma odası olduğu anlaşılır. Jin Ho, Gae In'e sürpriz yapmak isterken onun unuttuğu anılarını canlandırır.



Gae In yaptığı hata sonucunda annesini kaybetmiştir. 

Bu sırada Jin Ho, Sanggojae'nin planlarını ve Gae In'in babasının Dam Sanat Galerisi için çizdiği taslakları bulur. (Bundan yıllar önce sanat galerisi projesi Gae In'in babasına verilmiştir ama babası kazadan sonra bunu yapmak istemez.)

Sang Joon da şirkette bu taslakları bulup Müdür Choi'ye Jin Ho'nun çizimleri diye gösterince, sırf bu proje için yurt dışından dönen Gae In'in babası kendi çizimlerini tanır ve Jin Ho'yu hırsızlıkla suçlar. 

Gae In'de kendini kullanılmış hisseder, hele Jin Ho da yeterli açıklamayı yapmayınca ayrılırlar.

Fakat sonundaaaaaa...

Müdür Choi'nin de yardımıyla her şey anlaşılır. Jin Ho kendi tasarımıyla projeyi kazanır, Gae In'in babası da bundan çok etkilenir çünkü kendi çizdiği taslakla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur bu projenin, sonunda Jin Ho'ya kızıyla görüşmesi için izin verir.



Ve de her şey yoluna girmişken Jin Ho çok şirin bir şekilde Gae In'e evlenme teklif eder fakat Gae In yüzüğün bağlı olduğu balonu şaşkınlıktan elinden kaçırır :p

Yani sonunda muratlarına ererler ^_^ 

İşte size detaylı ilişki tablosu :)



Dizinin ostları da çok güzeldi ama tabi ki en fazla...

"Yağmur yağdığı için her şey yolundaydı....
 Gözyaşlarını göremediğim için her şey yolundaydı.
 Her şey yolunda olduğu için seni geri alamadım.
 Kalbimdeki tüm acı hatıraları silmek için yağmur yağıyordu.
 Kalbin ağladığı için yağmur yağıyordu.
 Kalbin ağlamak istediği için yağmur yağıyordu..."



Puanım:


İyi seyirler :)




4 yorum:

  1. Korecan buldum oley! Bende yakın zamanda bu diziyi yorumlamıştım. Takipteyim! Bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe sefalar getirdinnnn. Tabi gelirim hatta az önce oradaydım ama daha detaylı inceleyeceğim en kısa zamanda. :)

      Sil
  2. Çoook önceden izlediğim harika dizilerimden. Hayal gücümü genişletmiş bir dizi. Teşekkürler yine harika yazmışsıınn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şirindi gerçekten ben de çok seviyorum bu diziyi.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz