Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

2 Aralık 2015 Çarşamba

Günlük Mevzular- HER ŞEY İYİ OLUR MU GERÇEKTEN?





Bazen hayatın birkaç adım gerisinden gittiğimi düşünüyorum.

Hatta birkaç kilometre...

Zaman akıyor, insanlar akıyor ve ben öylece durup bekliyorum gibi. Doğru zamanlarda doğru tepkiler vermeyi de kaçırıyorum böylece. Ve yanlış zamanlardaki doğru tepkiler konusunda da hiç iyi olmadım zaten.

Kendime şunu soruyorum: "Burası, durduğum bu nokta, olmak isteğim yer değilse; o yer neresi?"

Hep doğruyu düşünüp, doğruyu yaptığın o yer neresi?

Ya da daha iyisi, yapılan yanlışların bile doğrular kadar önemli olduğu o yer neresi? Zaten öyle mi diyorsunuz? Siz hangi masalın pozitif, dürüst, sevecen kahramanıydınız? Tanıyamadım kusura bakmayın.

Yok öyle bir şey...

Yanlışlar yanlıştır doğrular doğru. Kaçınız sınavda yanlış cevapladığı bir soru için puan aldı? "Yanlış yapmışsın ama öğrenmişsin al sana 100." diyen bir öğretmenin olmadı benim hiç. 

Yaptığımız yanlışların dönüşü olmaz çoğu zaman. Peki ne yapmalı, daha çok mu düşünmeli insan?

Çok düşünmeli, 3 kere hatta 5 kere düşünüp hiç söylememeli. Düşünce suçlusu olur en fazla, o da taksirli suça girer herhalde beyni durduramamaktan.

Sonbaharın kasvetinden mi bu depresif düşünceler bilemiyorum.

Oysa hep iyi olacağını söyledi büyükler, her şey günün birinde iyi olur. Sahi iyi olur değil mi? Kötünün, en kötünün bile bir dur noktası vardır.

Yükseklere erişmek için önce dibi görmek gerekir... Öyle mi ki gerçekten? Peki ya vatoz misali hep dipte kalanlar ne olacak?

30 yorum:

  1. Kafamızda kendimiz hakkında düşünmek bile insan olduğumuzun gerçeği.
    Beynini kullanmayan dolu.
    Hayat insana kesin fırsat veriyor kendini ifade edebilmesi icin ama biz o treni kaçırırsak yapacak bir şey yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kaçan fırsat bir daha yakalanmıyor ne yazık ki. :) Bazen de fırsat gibi görülenler bir felaket yol açıyor orası da ayrı :D

      Sil
  2. Eheh ben de sonbahar melankolisine vurgu yapacaktım ki sen yazmışsın :)
    Hani bir söz var ya bir insana ne olduğu değil o insanda ne olduğu önemlidir diye.
    Kimi insanlar yüzeysel yaşıyor mesela. Arkadaş olduğu kişilerin bir özelliği olup olmamasını takmaz, çoğu arkadaş ortamına uyar. Sevgilisiyle geyik yapabiliyor olması daha önemlidir bazı şeylerden..
    Velhasıl şu an yazdıklarından öyle anlıyorum ki çünkü ben öyleyim. Yaşanılan şeyler üzerinde daha çok düşünen, bir şey yapması için bir anlamı olması gerektiğini düşünen insanların bu melankoliye yakalanma ihtimali daha yüksek.
    Belki bunu aza indirmenin esas yolu kendinle daha iyi anlaşmayı öğrenmek. Bakıyorum bazen yaşadığım Son birkaç seneye. Pek çok doğru şey ve onlardan daha fazla yanlış yaptım. Yapmayacağım dediğim yanlışları da yapmışımdır. Hiç umursamıyorum ancak artık şu an bile yapsam o hatayı. Beş dakika sonra muhtemelen geçiyor. Kibirli şekilde değil ama insanın kendini sevmesi çok önemli. Ve ben başkalarına göstermem beklenen toleransları da kendime gösteriyorum :) daha faydalı :)
    Çünkü insan kendi kendine mutluysa diğer herkesle de mutlu olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de en önemli sorunum bu benim de, kendimle mutlu olmak. Mutlu muyum acaba? hımm tartışılır. Ruh hali değişkenliklerini sürekli başka şeylere yormaya meyilli olsam da aslında sonunun benden kaynaklandığını biliyorum sadece böyle davranmak kolay geliyor.
      Ve yazdığına kesinlikle katılıyorum bir şey yapmak için onun anlamlı olmasını istiyorum, bunu bulmak da zorlaşıyor böylece. Bir de başardığım şeyleri küçük görme eğilimi var ben de sanırım bu da mutsuzluğa yol açıyor. Yapama kadar bin bir zahmet çektiğim şeyler yaptıktan sonra önemsizleşiyor. Sanırım çabuk harcıyorum hepsini..
      Bak yine bağladım melankoliye gördün mü :D

      Sil
  3. Ben de hep zamanin gerisinde kaldigimi hissederim. Belki de kötü bir sey degildir. Hayati tadini cikararak tüketmeden yasamak gibi bir sey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakış açısı değişikliği işte ne kadar pozitif yaklaşıyorsun. Ne güzel... umarım ben de senin gibi olabilirim bir gün ve aslında hayatın tadını çıkarttığımı düşünürüm. :)

      Sil
    2. Eskiden ben de karamsardim. Ancak düsüncelerimizi pozitife cevirmek bizim elimizde. Bu konuda kendimi egittim diyebilirim.

      Sil
    3. Ne güzel umarım ben de senin gibi olurum bir gün. :)

      Sil
  4. O bahsettiğin hep dipte kalan insanlar hep orada kalmayı seçenler maalesef. Herkes mutlaka o dip olarak tanımlanan yeri görür. Görmeli ki oradan kuvvet alıp sıçrayabilsin, oradan kurtulabilsin. Kim ki kendisini oraya değer görürse oradan kurtulması hiç mümkün olmaz. Doğru ve yanlışlarsa bizler tarafından, toplum tarafından oluşturulmuş kavramlardır. Hayatta doğru ve yanlış yoktur. Hakettiğince yaşamak gerçek benliğini bulmak vardır. Çok derinlere indim bu sözlerinle. İçinden karamsarlığı at. Umut dolu olmak her zaman daha güzel inan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten seçtikleri için mi oradalar bilemiyorum. Ama orada olmayı istemeyecekleri kesin :) Doğru ve yanlışlar konusunda ne yazık ki haklısın. Seçimler sonucunda ulaşılıyor ikisine de sonuç kötüyse yanlış iyiyse doğru.. Ancak her ne kadar doğru ve yanlış yoktur diye düşünsek de toplum içinde yaşadığımız için bir şekilde kaptırıyoruz kendimizi. Ve sonunda varlıklarına inanıyoruz belki. Umarım atarım :) Teşekkürler.

      Sil
  5. Yazı insanın kendisinin sorgulamasına sebep olacak türdeydi. Çok güzel ellerine sağlık. :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim şu aralar sorgulama modundayım ne yazık ki :D

      Sil
  6. Açıkçası çok pozitif biriyimdir. Gülmek için bahanelerle arayan deli dolu biri bir zamanlar bende boyle hissediyordum sonra buna alıstım her şey bende bitiyor eğer gulumsersem hayata bakış acim ister istemez değişir .Eğer sen karamsar olursan kimse sana el uzatmaz eğer sen gulersen kırıldigında elini uzatan olur çünkü o senin gülümseyen yüzünü görmek ister :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyy işte bir pozitif daha :) Seviyorum sizi en azından negatifliğimi kırıyorsunuz :D Çok güzel söylemişsin gülersen hayatta sana güler derler şu sıra biraz dargınız biz onla umarım düzelir aramız :)

      Sil
  7. Bir şeyler demek istiyorum ama kelimeler bulamıyorum. Beni daha doğrusu içinde bulunduğum durumu çok güzel özetlemişsin sanki izin verirsen blogumda paylaşmak isterim bu postu

    Birde komşu verdiğin mimi yapacağım ama kiminle karşılaşmam gerektiğini söylememişsin aklıma birisi de gelmiyor en iyisi sen söyle :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı beğendiğine çook sevindim ve de bloğunda paylaşmak istemen beni daha da mutlu etti. Tabi ki paylaşabilirsin :) Hımm ben zorluk olmasın diye aslında sizin istediğiniz biriyle olsun demiştim. İstersen sevdiğin bir aktörle yapabilirsin ben Johnnny'le yazmıştım :D

      Sil
  8. Ne güzel döktürmüşsün yine Dream!
    İnsan bence dibi de görmeli, zirveyi de.. İkisini de bilmeli ki seçimini yapsın.
    Bu tarz sorgulamalar bana normal geliyor aslında yaratılış gereği değil mi?
    Hep doğrunun olduğu yer olsa o da sıkıcı değil mi? Yalnışlar da olmalı...
    Yaptığım yalnışlar aklıma geldikçe, dang dang dang, kendime geliyorum, uzaklaşıyorum, pişman da oluyorum. Ee bunlar olmasa da diğerinin ne ehemmiyeti olur ki?
    iyiye de evet kötüye de evet, hiçbir şey boşuna değil diyorum, benim durduğum yer böyle :)
    Ama ne kadar çok umutsuz, karamsar olursak da o kadar düşük oluyoruz, morali motivasyonu yüksek tutup, bol bol şükür etmek lazım diyorum. Aklımıza gelmeyen neler var neler...
    Dream tükenmişlik sendromu sinyali verme ya, kendini sev, her şeyi sev, at üzerindeki olumsuzlukları, atamıyorsan da olumsuzluğunda güzeliğini gör, başka türlüsü zooooooooooor gelir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Haha reklam vardı ya "Tükennnnndim."
      Of bilmiyorum Korecanım karışığım şu aralar, Sorgulama zamanlarım oluyor benim böyle, her şeyi saçma sapan bir şekilde sorguluyorum. Bir süre gidiyor bu böyle sonra düzeliyor.
      Ben de hatalardan ders çıkartmanın doğru olduğunu düşünüyorum ancak çoğu zaman bu ders çıkartma olayına giremiyoruz çünkü çevre hatasızsan yanında oluyor. Ayy başladım yine neyse :D
      Yogaya mı başlasam ben?
      Hayatı sev, kendini sev, ommmm

      Sil
    2. Başla başla, alsana yoga, mimledim seni haberin ola!

      Sil
    3. :D Gördüm ona bakıyordum ben de.

      Sil
  9. bilgisayarı oldu diye sevinç nidalarına giren river'ın notu:
    içimde koparken bahar meltemi, sönüp giden şu günde yazınla karşılaşınca içim bir cız etti.
    doğrusu hak verdim de dreamella. ne zaman yanlışlar oldu ki doğru?
    ama yinede her zaman hataları düzeltmek için bir şans olduğuna inanırım.
    izleri daim olup kalsalar bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riv!!!!
      Nerelerdesin? Bloguna bakıyorum yok, yorumlarda yok... Sonunda sebebini anladım :) Hoş geldin yeniden.
      Sen de pozitif kesimdensin ne güzel. Ben burnuma kadar negatife battım şu ara. Hataların düzeltilebileceği bir yer istiyorum ben de, umarım bir gün ulaşırız oraya :)

      Sil
    2. ulaşırsın elbet. şahsen ulaşacağına inanıyorum. ^^
      şayet üzerine bir güz çöktüyse, kısa zamanda bahar da gelecektir.
      nitekim güzün olduğu yerde daima bahar da vardır.

      Sil
    3. :) Umarım haklısındır.

      Sil
  10. Yanlışın ne kadar önemli olduğu kişiyle alakalı bir şey. Kişinin yanlış ve doğru olarak kabul ettiği şeylerin ne olduğu, kişinin kafasındaki düşüncenin toplumun zihniyetiyle ne kadar bağdaştığı vesaire uzayıp gider ama önemli olanın en azından kişinin öz saygısını koruması için gerekenin kendi kafasındaki doğru ve yanlışı uygulayabilmesi ve doğru-yanlışlarından ders çıkarmasını bilebilmesi.
    Ayrıca sonbahar melankolisi iyidir ya. Ben, hem melankoliyi hem de sonbaharın çok güzel olduğunu düşünürüm. Her zaman olmasa bile arada hissedilince çok güzel oluyor melankoli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar ben fazla melankolik hissediyorum sanırım. :)
      Doğru ve yanlışları sadece biz mi oluşturuyoruz pek emin değilim aslında, zaten bu eminsizlikte çıktı bu yazı da :) Öyle olmasını isterdim yine de ama insan "ben yanlış yapmadım" dese de sonuç değişmiyor çoğu zaman.
      Ders çıkarmak konusunda hemfikirim ama onun da ayrı gereksinimleri var...
      Bu aralar karışığım işte...
      "Havalardandır, havalardan." seviyorum bu sözü :))

      Sil
  11. heyy.. öncelikle harika bir yazı olsun, melankolik bir yazıya harika dedirttin bana resmen şu an ;)
    tam da bugün arkadaşımla 'ya beyaz ya siyah' olayını konuşmuştuk. Ben griyi de görmeye çalışırım gerçi...
    ve okurken tebessüm ettim, geride kalan bir ben değilmişim ya da en azından öyle hisseden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda mutlu insan çok azaldı sanırım. Yazıyı beğenmene çok sevindim ama senin de benimle aynı duygu karmaşası içinde olmana üzüldüm. Umarım daha iyi ulur her şey ve daha umutla baktığımız günler gelir.

      Sil
  12. Cok güzel bi Post:)
    Icimdekileri birilerine anlatip yazmasini rica etsem bu kadar güzel yazamazdi sanirim :)
    ellerinize saglik.


    Bu arada , ben buralarda daha yeniyim :) benim de Blog'uma bir ugrarsan cok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sefalar getirdin :))
      Yazıyı beğendiğine çok sevindim, bazen bir şeyler yaralıyorum işte. Tabi ki uğrarım bloguna, birbirimizin bloglarına uğradıkça daha güzel bloglara sahip olduğumuzu düşünüyorum ben. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz