Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

20 Aralık 2015 Pazar

MORTDECAI - Üçkağıtçı




Üçkağıtçı, 2015 yapımı bir Johnyy Depp filmi. Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Karanlık Gölgeler'de olduğu gibi karikatürize edilmiş bir tipi canlandırmış ve çok da başarılı.



Bir sanat simsarı olan Charlie Mortdecai, Londra'nın dışında lüks bir malikanede üniversitede tanışıp aşık olduğu güzel -bıyığa karşı takıntısı olan- karısı Johanna ile birlikte yaşar. Maddi durumu pek de iyi olmayan Charlie yaptığı son işi de eline yüzüne bulaştırır.



Bu sırada İngiliz MI5 müfettişi ve aynı zamanda üniversiteden arkadaşı Alistair, kayıp bir Goya tablosunu bulması karşılığında tüm borçlarının silineceği sözünü verir.



Ancak bu tablo sıradan bir tablo değildir. Nazilere ait mal varlıklarının banka hesap numaraları bu tablonun arkasına yazılmıştır.

Her ne kadar durumu iyi olmasa da klasik İngiliz Aristokrat yaşantısından ödün vermek istemeyen Charlie, çaresiz bu işi kabul eder ve tablonun peşine düşer.



Tabi iş sandığı kadar kolay olmayacaktır çünkü tabloyu birçok kişi istemektedir. Tabloyu elde etmek için üniversiteden beri karısına ilgi duyan Alistair'le de iş birliği yapmak zorunda kalır, bu da yetmez karısı da işin içine girer.



Ne zaman başı sıkışsa zavallı ve cinsel açıdan bir hayli gelişmiş :p yardımcısı Jock Strapp'ın poposunu kurtarmasıyla tabloyu elde eder.

Ve tabi ki bunca badirelerle elde ettiği tablodan öyle kolayca vazgeçmeyecektir...

Çok sevimli bir filmdi, Johnny'i bu tarz rollerde görmeyi seviyorum abartılı mimikleri ona çok yakıştırıyorum çünkü.


Puanım:



Benden bu kadar byee ^_^





57 yorum:

  1. Güzel yazı ama ben pek asya harici film izlemiyorum.Izlemeye karar verirsem senden öneri alırım artık:)klavyene sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim canım. Ben de sürekli Asya filmi izleyemiyorum :) Bazen başka şeyler de izlemek istiyorum yoksa sıkılıyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Johnny'nin bu filminden bihaberdim! bu gece kesin izlemeliyim. off dream. öyle heyecan ve sevinç nidaları attım ki anlatmam! en sevdiğim manganın yeni bölümü çıkmış kadar mutlu oldum. ayrıca Jonny'nin mimikleri konusunda katılıyorum. :) hakikatten olağanüstü. zaten onu karakteriyle bütünleştiren de biraz da mimikleri oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riv'cim sen yine nerelere kayboldun öyle? Bir görünüp bir yok oluyorsun gölge gibi. Daha çok görmek istiyorum ben de tabi ki. Sevincine ortak olayım o zaman ben de pek manga okumasam da -düzeltme, hiç manga okumasam da-
      Seni haberdar ettiğime sevindim ben de şirin bir filmdi bazıları beğenmemiş ama bence fena değildi zaten Johnny'nin tipine hareketlerine bakarken film bitiveriyor :D Her film de başka biri olmasına hayranım ben de.

      Sil
    2. vallahi öyle. kendimi casper gibi hissetmeye başladım dream. bir görünüp bir kayboluyorum, fakat isteyerek de değil. finallerimin yakın oluşundan blogger'a sadece kim ne yazmış diye, takip ettiğim bloglara uğramak maksatlı girer oldum. vedeeee... filmi seyrettim!
      Johnny yine beni şaşırttı. şaşırtmaktan kastım, adam her role yakışıyor. ve şu an "bunlarda ilginizi çekebilir" köşesinde gördüğüm kareleri görsen; (hatta resmi upload edeyim) biraz da ne demek istediğim aşikar olur sanırım. bunu yazarken o kısmın johnny'nin filmleriyle de dolması hoş bir rastlantı oldu. :D

      http://i.hizliresimupload.com/qMlxcaEP.png

      Sil
    3. hehe adam tipten tipe koşuyor, güzel denk gelmiş resimler ama :D Çok şirin filmdi değil mi insan hayret ediyor gerçekten bu adama. Her rolü nasıl bu kadar iyi oynar, cidden oyuncu olmak için doğmuş resmen.

      Sil
  3. Konu oldukça ilginçmiş. Sen de resimlerle çok güzel anlatmışsın, bıyık takıntısı işine çok güldüm, kadını öpüyor bir de o bıyıkla:)))ööö diyor yanılmıyorsam kadın da:)))e madem öyle evlenmeyeydin demezler mi?:)))teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe evlenirken yokmuş herhalde seyahatteyken bıyıklanıyor Johnny :p eve döndüğünde karısı hiç hoşlanmıyor tabi ki. Bu konudaki konuşmalar falan çok şirin karısı bıyıkları kes diyor o da "ama ben ona çok bağlandım hem daha o bir bebek." diyordu çok gülmüştüm tipine.

      Sil
  4. Daha gecen hafta izledim. Biraz absurd bir komedisi var, herkes sevmeyebilir bu tarz flmleri ama J.Depp yine süper oynamis. Bu tarz "manyak" tipleri harika oynuyor yaa, cok iyi gidiyor bu roller ona (gerci her rolu iyi oynuyor o ayri):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum bu tarz rollerde daha çok seviyorum onu zaten mimiklerine bayılıyorum bir de abartınca çok daha şirin oluyor bence :D

      Sil
  5. Abartılı ve komik karakterleri bende Jonny Depp'e çok yakıştırıyorum :)) Bunu da izlenecekler listeme kazıdım :))) Ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de bendensin yani hehe İzle bakalım beğenecek misin :) Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  6. Vizyona girdiğinde Mortdecai filmine göz koymuştum, ama sonra unuttum :) Yazınız benim için süper bir hatırlatma oldu. Filmin paylaştığınız sahnelerine bayıldım. En kısa zamanda izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sinemada izleyemedim ne yazık ki oysa ki çok istemiştim. Çok beğendiğim eminim ki sen de beğenirsin :)

      Sil
    2. Mortdecai filmini izledim nihayet. Eğlenceliydi, Tutku Günlükleri filmini izledin mi bilmiyorum ama oradaki tadı buldum. Tutku Günlüklerin de çok gulmustum:)

      Sil
    3. Lanetli filmmmm :D Evet izlememek için çok direndim o aptal sarışın yüzünden ama izledim tabi ki. Onu da yazacağım bir zaman sonra, her ne kadar büyük büyük ön
      yargıyla başlasam da onu da beğenmiştim.

      Sil
  7. Ortak noktamiz johny diyorum baska bir sey dememe getek yok sevgili dreamella.

    YanıtlaSil
  8. Bir tipleme bu kadar mı cuk oturur yahu!
    Bıyıklı hali bile güzeldi bence, kadın o kadar boşa uğraştı, tipik İngilizdi sonuçta!
    İzlerken pür dikkat keyifle izlemiştim, tam üçkağıtçı, yazık garibim o kölesi ne çekti ona rağmen o hatunlarda hani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jock komedi ya havada karada bırakmıyor :D E onun gibi tipe de böyle uşak yakışır. Ben de çook sevdim tipini bir de karısına karşı tavırları çok şirindi. Merak ediyorum bir gün kötü bir rol de karşıma çıkacak mı diye :D

      Sil
    2. J.D. den her şeyi beklerim Dream! yakındır o da :)
      Bu arada gruba gel işin bitince :)

      Sil
    3. Bak gene yakaladım yazışmalar mazışmalar :D

      Sil
    4. Gene habersiz bir şey yapamadık gördün mü :D

      Sil
  9. şimdi şunu buraya yazdıktan sonra dönüşü yok biliyorum ancak , yazmadan yapamayacağım , SEvmiyorum ben bu namcayı ya , sevemiyorum , neden bilmiyorum , işte şöyle yakışıklı böyle karizma demeyin zira milletten farklı bir beğeni tarzım var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir canım herkes sevecek diye bir kaide yok. Hem sevmesin de zaten bana kalsa (ah bir kalsa) kimse sevmesin diye ambargo koyacağım herife ama maalesef elden gelmiyor :) Hepsi benim, hepsi benim diye deli gibi dolanmak istiyorum ben de senin aksine :))
      Zevkler farklı tabi.

      Sil
  10. 4.resime koptum :P Siteni begendim ne kadar güzel ve karışık bir site :D hehe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar teşekkür ederim ama karışık mı gerçekten? Oysa ben kolay ve basit olduğunu düşünüyordum.

      Sil
  11. Bunu izlememistim. Adama bu tip roller yakisiyor gerci ona her rol yakisiyor. Baskasini koysan onun yerine bu filme fena halde siritir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ben de böyle böyle düşünüyorum. Bazıları gerçekten aktör doğuyor :) Bazen oynadığı tiplere bakıyorum ve kim oynayabilridi diyorum fazla taraflı olduğumdan mıdır nedir bir türlü k,imseyi yerine koyamıyorum :D

      Sil
  12. güzel filmiş tabi johnny deep olunca başka tabi :) ilk fırsatta izleyeceğim :) Rahmetli Kemal Sunalın ve Şevket Altuğ'u filmi aklıma geldi Üçkağıtçı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe onların da var değil mi bu isimde bir filmi. Umarım beğenirsin sen de ben çok sevdim.

      Sil
  13. Ben de çok sevmeyenlerdenim. Keyifliydi ama bir şeyler eksikti filmde ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Johnny'i çıkartırsan bir şey kalmıyor zaten bence de ama benim gözüm onu görünce karardığı için her şeyi iyi görme eğilimim oluyor :)

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. :D Tamam söz bir süre Johnny yazmayacağım hehe ama ne yapayım duramıyorum.

      Sil
    2. Yaz kız sen yaz. Film hakkında yorumları okumak da izlemek kadar zevkli heheheh şu sınav haftası birnbitsin ben de baslayacağım filmlerine sevili Johnny'nin :D

      Sil
    3. Sen bitir güzel güzel izlersin sonra :) Johnny candır ya izle tabi.

      Sil
  15. Hmmm.. İlgimi çektin Dream!!!
    İzlenilesi bir film! JD de varmış :D

    Harika anlatıyorsun filmleri! Fidyo seçimlerin harika olmuş yine ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe gomavo canım benim :) izle tabi kuzucuğun filmleri kaçar mı hiç :D

      Sil
  16. Ennnn kısa zamanda izleyeceğim. Bu filmi kaçıramam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle izlemelisin bir J.D hayranı olarak kaçırma bence :D

      Sil
  17. Merak ettim,izleme listeme aldım :)Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izle bakalım beğenecek misin :) Johnny için bile izlenir ama çok şirindi.

      Sil
  18. Film tavsiyeleri çok hoşuma gidiyor.böyle de ayrıntılı güzel yorumlarla anlatılınca hemen filmi ekliyorum listeye.😊 kore fenomeni sayesinde geldim buldum blogunu ben de beklerim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gelirim tabi ki sefalar getirdin :) Umarım beğenirsin ama Johnny seviyorsan benim gibi eminim beğenirsin :)

      Sil
  19. Bu filmi izlememişim,izleyim o halde,paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin, ben teşekkür ederim :)

      Sil
  20. Bu akşam ilk işim bu filmi izlemek olacak yuppii !

    YanıtlaSil
  21. Hayret ben bu filmi nasıl gözden kaçırırım bayılırım Depp ye listeme ekledim mutlaka izleyeceğim. Süpersin. Takipteyim:)
    http://gullugalaksi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekle ekle çok şirindi J.D filmde. Ben de seni takipteyim canım sefalar getirdin :))

      Sil
  22. blogunda jd'e ayrı yer veren candır :D gözlerim büyüdü valla görünce, çocukluk aşkım olur kendisi :D çok eğlenceli bir blogun var, bu filmi henüz izlemedim bu haftasonu planlıyorum umarım vakit bulabilirim :) blog keşif etkinliğinden geliyorum =) sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz