Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

4 Mart 2016 Cuma

TESS'İN GÖZYAŞLARI- Pepper WİNTERS





Gri'nin Elli tonundan sonra bir hayli dikkat çeken, yetişkinler için yazılmış BDSM içerikli kitaplardan biri Tess'in Gözyaşları.  

Eğer Elli Ton'u okumuşsanız az çok neden bahsettiğimi biliyorsunuzdur ancak Tess ondan daha... farklı.

Kan, tecavüz ne ararsan var kitapta ama Gri'deki aşk yok. 


Kitabımız Tess adında -kesinlikle hastalıklı- bir kızın başından geçenleri anlatıyor. Tess, tüm kitap boyunca nasıl biri olduğuna bir türlü karar veremiyor. Kedi mi, aslan mı? Muhtaç mı güçlü mü? Onun bu duygu karmaşası da insanı sıkıyor açıkçası. Bir paragrafta ben bir tanrıçayım derken birkaç cümle sonra sefil birine dönüşüyor. 

20 yaşında üniversite öğrencisi olan Tess'in Brax adında biriyle güzel bir birlikteliği var ancak -aç- kızımız sürekli ilişkilerinde heyecanın eksik olduğunu düşünüyor. 

Brax'la yıldönümleri için çıktıkları Meksika tatilinde -arayan belasını bulur hesabı- hayatı değişiyor. Kadın tüccarları Tess'i kaçırıp hiç tanımadığı bir adama satıyorlar.

Tess'in sahibi Q, zengiz Fransız bir iş adamı ve geçmişindeki kötü olaylarla baş etmeye çalışan biridir. Ancak Tess'i gördüğünde şeytanları galip geliyor ve onun efendisi olmak istiyor. 

Tess önceleri Q'dan nefret etse de yavaş yavaş bu tuhaf adama ilgi duymaya başlıyor. Ancak duygu gelgitleri sırasında evden kaçıp Brax'a Q'nun yanında olduğunu söyleyince polisler yerini buluyor ve Q onu ülkesine postalamak zorunda kalıyor.

Tabi önce bir uğurlama hediyesi vererek(!)

Son hediyenin etkisiyle iyice Q'nun büyüsüne kapılan Tess evine döndüğünde Q'yu unutamıyor ve onu sevdiğine karar verip tıpış tıpış Fransa'ya geri dönüyor.

Peki Q onu geri kabul ediyor mu?

 O kadarını da okuyun öğrenin bir zahmet. ^_^

Sanırım kitabın 2. si de gelecek bakalım Tees ve Q'nun ilişkisi nerelere gidecek :))))

Puanım:




33 yorum:

  1. Grinin 50 tonu kitabını okuyamadım ben daha biliyormusun :)) ve en çok okumak istediklerimdendir o seri.. emeğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de üzerine Grey çıktı onun. :)) Teşekkür ederim canım, beğendiğine çok sevindim.

      Sil
  2. Tess deyince yıllar önce aynı isimli bir film izlemiştim, o sandım önce ama değilmiş. Buradaki Tess sanki biraz mazoşişt veya hibristofilya hastası olabilir, aman evlerden uzak olsun:)))))ben bu iki hastalığa çok taktım çünkü ülkenin başına ne gelirse bu hastalıktan muzdarip olanların da yüzünden geliyor...:((
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle mazoşist :D Sevgiler canım :)

      Sil
  3. Ay sen beni güldürdün bugün sende çok mutlu ol :)) ya o nasıl yorumdur arayan belasını bulur hesabı bulmuş belli orasına eminim :D bence kimlik kargaşası var sen nesin kız dedim, haddini bil dedim bana bak dedim Fransaya'mı gidiyosun git beni deli etme didim :P

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bizi de deli etti kendi bi tuhaf zaten. Garip bir kitaptı daha da devamı varmış ne yazacak sevgili yazar bilemiyorum :)))

      Sil
  4. Aklımda bulunsun okuyabilirim ;)

    YanıtlaSil
  5. ben bu Tess'i hiç sevmedim manyak mı ne :D böyle zorba tiplerden hoşlanan kızları da hiç anlamam zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam manyak doğru diyorsun. Yazarımız değişik bir şey yapayım demiş sanırım ama sanki batırmış gibi geldi bana :D

      Sil
  6. Bu tarz kitaplar pek ilgi alanımda değil ama benim merak ettiğim yazının sonundaki iyi seyirler neden, bunun da mı filmi yapıldı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha çok dikkatlisin gerçekten birden fazla yazı hazırlıyorum bazen sanırım bir filmin altına yazacakken buraya yazmışım sanırım. Resim altında kalıyor ya görmemişim :D

      Sil
  7. Daha bu tanıtım yazını okurken nutkum tutuldu benim, kitabı okurken halimi düşünemedim :) Gri tonlamalarını ne okudum ne de filmini izledim. Çok fazla ilgimi çekmemişti nedense. Ama bu bahsettiğin kitaptaki ana karakterin ruhsal değişimi etkileyici geldi gözüme. Okuma sepetime atıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhsal değişimi oldukça fazla gerçekten, o kadar çok gelgit yaşıyor ki insanı bunaltıyor bazen :) Yazıda da demiştim bir kraliçe oluyor bir ezik :)

      Sil
  8. Merak ettim şimdi getçi griden nefret etmiştim ama bakalım bu nasılmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gri biraz daha duygusal gibi bunda hiççç öyle bir şeyler yok. Garipti yani :)

      Sil
  9. Kitabın türünü bilmiyordum ben ilk çıktığı zamanlarda, hatta bizdeki kapağı görünce dram filan sanmıştım. Sonra bdsm olduğunu öğrenince bayağı bir şaşırmıştım. Dengesiz karakterlerden nefret ederim ben ya yine de bir şekilde kendilerini okutmayı başardıkları da bir gerçek. :D

    YanıtlaSil
  10. Bu kitabın adını bloglarda çok okudum gibi geliyor. Ancak okuyacağım ve seveceğim bir kitap değil muhtemelen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı bloglarda görmüştüm ben de öyle başladım zaten zaten pek sevilecek bir şeysi de yok :)

      Sil
  11. güzel anlatmışsın keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  12. pek benim seveceğim bir kitaba benzemiyor ki, daha seneler evvel okuduğum bir polisiye romanda, olay mahalini araştırmak için iki dedektif S&M işlerinin yapıldığı bir yere gidiyorlardı, etrafta bdsm içerikli eşyalar vardı ki dedektifin biri bunlar en işe yarıyor gibisinden sual edip diğeride anlatınca "anlatma amca anlatma... sen de sormasana be adam" moduna girmiştim. ha. kitabın sonunu okumadım. bir arkadaşa verdim merak edip alacağından bahsettiğinden. o sebeple tess'in göz yaşlarının da pek benlik olabileceğini düşünmüyorum. ^^
    fakat almayı düşünen arkadaşlar açısından güzel, açıklayıcı bir yazı olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım herkese hitap etmiyor tabi haklısın. :) Kitap güzel bitmiş mi bari :)

      Sil
  13. Kitabın konusunu öyle güzel anlatmış ve öyle bir noktada bırakmışsın ki! Sevenlerine bunu nasıl yaparsın? :)) pepper winters, not aldım. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bakalım sen beğenecek misin? Keyifli okumalar canım.

      Sil
  14. 50 tonu hala okuyamadım iyi mi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Kızz Grey'in 2.si çıkacak neredeyse hehe

      Sil
  15. Gerlim romanlarını çok sever ve bolca okudum. Ama şu sıralar pek fırsat bulamıyorum fikir için teşekkürler valit bulduğum bir zaman da okuyacaklarım arasında:) takipteyim beklerim sizi de bloguma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sefalar getirdiniz biraz geç oldu ama kusura bakmayın, tabi ki ben de gelirim.

      Sil
  16. Grinin 50 tonunu telefona pdf yükleyip bir okuyayım demiştim.. okuyamadım. Bunu da okumam yanii, ellerine sağlık yinede :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Teşekkür ederim canım, zaten çok da gerekli bir şey değil.

      Sil
  17. http://usengeckizinkitapligi.blogspot.com.tr/2016/04/mim-yak-yeniden-yaz-tekrar-oku.html
    Merhaba seni bir etkinlikte mimledim, yaparsan çok sevinirim :D Cevaplarını merakla bekliyorum! :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz