Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

27 Temmuz 2015 Pazartesi

Uta no Prince-Sama: Maji Love 1000% -- Şarkıların Prensi




" Karanlığın içinde parlayan yıldızlarla, çiçeklerin açtığı yerde...
kalp gökyüzüne doğru bir yolculuğa çıkar.
Müzik...
dünyayı değiştirecek."


Uta no Prince Sama, Utapri ya da Şarkıların Prensi...

İşte görseli şahane bir anime daha. Hangi birini saysam, söylesem bilemiyorum, hepsi birbirinden şirin, hepsi birbirinden yakışıklı. Ben baya baya asılıyorum galiba (:

Şu an 3 sezonu bulunan animenin, ilk bölümü Maji Love 1000% , 2011 yılında yayınlanmış ve 13 bölümden oluşuyor. 

İkinci sezon Uta no Prince Sama: Maji Love 2000% ise 2013 yılında yayımlanmış. 

Üçüncü sezon Uta no Prince Sama: Maji Love Revolutions ise 2015 nisan ayında yayınlandı.

Ben animeyi çok beğendim, her karakterin ayrı bir hikayesi var ve aralarındaki ilişkiler de çok güzel. 

Ve müzikler.... özellikle açılış parçası Maji Love 1000%'i çok sevdim, karakterlerin solo söylediği şarkılar da çok güzeldi.

Vakit kaybetmeden ikinci sezonu izleyeceğim. 

Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum.

Gelelim konusuna;


Nanami Haruka (A sınıfı)



Küçüklüğünden beri kırılgan yapıya sahip olan Nanami, büyük annesinin yanında bir kasabada büyür ve daha minicikken piyano çalmayı öğrenir.

Büyüyüp şehre geri döndüğünde ise adaptasyon sorunları yaşar ve bir gün sokakta duyduğu bir şarkı, hayattaki amacını belirlemesinde anahtar olur.



O günden sonra tek hayali, iyi bir besteci olup o şarkıyı söyleyen kişiye yani Hayato'ya şarkı yazmaktır. Bu yüzden prestiji yüksek yetenek okulu Saotome'ye girmek ister fakat sınava giderken yolda kaybolmuş bir çocuğa yardım ettiği için geç kalır.

Güvenlik görevlileri onu içeriye almak istemez ama S sınıfından Ren ve A sınıfından Ittoki sayesinde içeriye girer ve başarılı olur. Hayallerini gerçekleştirmek için ilk adımı atmıştır artık.


Bir gece, mendilini çalan yaramaz Kuppuru'yu takip edince, Hayato'yla karşılaşır ve çok şaşırır fakat o kişi Hayato değil onun ikiz kardeşi Ichinose Tokiya olduğunu söyler.



Nanami ünlü bir idol olan Tsukimiya Ringo'nun sınıfına katılır.

Sınıfta iki grup bulunur: idoller ve besteciler. İlk eleme olan kayıt sınavında idollerle bestecilerin eşleşip bir şarkı yapmaları istenir. Bu eşleşme kura ile belirlenir ve Nanami'nin eşi Ittoki Ottoya olur.

Ittoki Otoya (A Sınıfı)



Nanami'nin sınıf, Tokiya'nın oda arkadaşı olan Ittoki arkadaş canlısı ve çok neşeli bir tip.

İlk sınavda Nanami'yle eşleştiği için çok mutlu olur fakat ikisi de çaylak olduğundan ne yapacaklarını bilemezler. 




Ittoki, herkese nasıl yazması gerektiğini sorar ama hepsinin kendine göre yöntemleri vardır ve hiçbiri Ittoki'ye göre değildir.

Sonunda Nanami'nin mırıldandığı bir melodi, ona ilham olur ve çok güzel bir şarkı yazarak sınavı geçerler.




Hijirikawa Masato (S Sınıfı)



Hijirikawa şirketlerinin varisi olan Masato, sert mizaçlı babası yüzünden çok zor bir çocukluk geçirir. 

En büyük hayali şarkı söylemektir fakat babası şirketlerin başına geçmesini istediği için buna karşı çıkar yine de bir seneyle sınırlı olmak şartıyla Saotome'ye gelmeyi başarır.



Ren'le çocukluk arkadaşı oldukları halde -rakip şirketlerin varisleri oldukları için- büyüyünce samimiyeti kesmişler. Ama aynı odayı ve sınıfı paylaşıyorlar. 

Masato, biraz soğuk bir tip; o kadar ki final sınavında Nanami'yle eşleşmek istediğini mektupla bildiriyor (: 

Jinguji Ren (S Sınıfı)




Animenin Kazanova'sı ^_^ 

Tokiya'yı mı seçsem Ren'i mi seçsem ikileminde bırakan kişilik! (İkisi de benimmm) Bakmaya doyamıyor insan buna ya nasıl güzel, nasıl emin kendinden, nasıl işveli- cilveli...

Kız güzelim benimmm. Çok sevdim çok :)




Öhömm neyse...

Ren'de Jinguji şirketlerinin varisi, babası yüzünden Saotome'ye gelir çünkü babası onun ünlü bir idol ve şirketlerinin yüzü olmasını ister.

Ama tıpkı Masato gibi Ren de babasıyla aynı fikirde değildir. 

O zorlama bir şeyler yapmak istemez.  Sırf bu yüzden ödevini vermediği zaman atılacağı söylendiği halde, şarkıyı yırtıp atar. 

Masato da elindeki fırsatı değerlendirmediği için Ren'e çok kızar ama Nanami hızır gibi yetişir. Ren'in attığı şarkıyı toplar ve ona başarabileceğini söyler.

Ren'de son anda havalı bir şekilde ödevini teslim eder ve atılmaktan kurtulur bu sırada Nanami'ye abayı yakmışlar kervanının 3. üyesi olur.

Kurusu Syo (S Sınıfı)



Son derece enerjik bir karakter olan Syo, öğretmeni Hyuga Ryuya'nın büyük hayranıdır ve onunla bir projede yer almak ister.

Ryuya'nın oynayacağı "Uçurumların Prensi" adlı filme oyuncu seçimi olduğunu öğrenince katılmaya karar verir. Yalnız küçük bir sorunu vardır; yükseklik korkusu...

Bu korkuyu yenmesi için başta Natsuki tüm arkadaşları yardım eder. En yüksek yerlere çıkma, oraya buraya tırmanma, paraşütle atlama, bungee juming dahil her şeyi denerler ama sonuç aynıdır. Sonunda hipnozla korkunun kaynağını öğrenirler.



5 yaşlarında Natsuki yüzünden, yüksek bir kuleden neredeyse düşecekken kurtulmuştur ve o günden bu yana da bu korkusu sürer.



Bunca çabadan sonra filme kız oyuncu arandığını öğrenirler ve gene Natsuki ona elbise giydirir. Bu sırada ordan geçen Ryuya, Syo'yu görür çok beğenir ve seçmelere katılmasını ister. keke

Shinomiya Natsuki (A Sınıfı)



Natsuki, animenin en sevimli tipi. 



Hem de ne sevimlilik tabi gözlüğünü taktığı zamanlarda. Gözlüğünü çıkardığı anlarda ise... tamamen zıt, çekilmez Satsuki'ye dönüşür ve kendinin bundan haberi yoktur.



Syo'yla beraber büyümüşlerdir ve Saotome'de de aynı odayı paylaşırlar. Daha ilk görüşte Nanami'yi çok sever çünkü onu sevimli köpeği Elizabeth'e benzetir.




Ichinose Tokiya- Hayato (S Sınıfı)



Ana erkek karakterimizi en sona bıraktım bu sefer.

Tokiya, Hayako adıyla çıkışını yapmış bir şarkıcıdır fakat işler istediği gibi gitmez. Geçirdiği bir kaza sonucunda yeterince iyi şarkı söyleyemez olunca, menajeri onu oyunculuğa yönlendirir fakat onun istediği iyi bir şarkıcı olmaktır.

Ve yeniden şarkı söyleyebilmek için müdür Shining'le anlaşıp Saotome'ye girer ve Ittoki'yle oda arkadaşı olur.




Nanami ilk görüşte onun Hayato olduğunu anlasa da, ikiz kardeşiyim diyerek yalan söyler.

**********
Nanami sonunda Hayato'nun konserine gider ve sesinin o gün duyduğu sesten daha farklı olduğunu düşünür.

Hasta olmasından endişelenirken bir anda Hayato'nun elinden mikrofon düşer ve Nanami Hayato ve Tokiya'nın aynı kişi olduğunu fark eder.

Tokiya'nın işleri okulda da yolunda gitmez. Önceleri S sınıfında olsa da Shining Saotome şarkılarını kalpten söylemediğini öne sürüp onu S sınıfından atar. 

**********
Yaz kampı dönemi gelir ve final sınavları için eş seçmeleri gerekmektedir. Hepsi Nanami'nin ismini verir fakat bu Nanami için zor bir durumdur çünkü hangisini seçeceğiniz bilemez.

Sonunda 6 kişinin söyleyebileceği bir şarkı yazar ama müdür bunun kurallara aykırı olduğunu söyleyerek kabul etmez.

Fakat dinlediğinde çok beğenir hatta o kadar beğenir ki mezuniyet sınavına gerek duymadan "Starish" adıyla çıkış yapacaklarını söyler.




Ama onları kötü bir sürpriz bekler: Nanami onlarla olamayacaktır çünkü müdür daha tecrübeli bir besteciyle çalışmalarını ister.

Aslında bu sadece sınavdan ibarettir, müdür Nanami'nin bu dünyada ayakta kalabilmesi için daha güçlü olmasını ister. Nanami önce biraz bocalasa da mükemmel 6'lının da yardımıyla bu sınavı da geçer.

Sonunda her şey yoluna girer ve hep beraber çıkışlarını yaparlar.

İlk sezon böylece sona erer.


İkinci sezondan bir gif :))) çok şirinler değil mi? ^_^



Bu arada giriş müziğini çok sevdiğimi söylemiştim, buyurun buradan...




Puanımmm:






İyi seyirlerrrr












2 yorum:

  1. overlord ile gangsta'nın neredeyse son bölümlerine gelmesi ve owari no seraph'ın da yeni sezonunun çıkmasına daha olmasıyla anime arayışlarındaydım ki, bu serinin ilaç gibi geleceğini düşünüyorum. natsuki karakterinin gözlük olayı aklıma kuroshitsuji de ki mey rin'i getirdi. o hatunda gözlüğü ile sakar bir hizmetçi iken gözlüğünü çıkarttığında keskin nişancı havasına giriyordu. böyle ilginç karakterleri seviyorum doğrusu, animelere renk katıyorlar. ^^ listeme ilave ettim, kısa zamanda başlayacağım.teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle şunu söyleyebilirim ki çok çok iç açıcı bir seri ^_^
      Bende takıntı oldu gözüme hitap etmezse izleyemiyorum, bu açıdan iyiydi. Konu olarak da fena değil. 2. ve 3. sezonu hanüz izleyemedim ama ilk sezonu çok beğenmiştim umarım sen de beğenirsin.
      Bu arada hiç aklıma gelmemişti ama haklısın Natsuki ve Mey Rin gözlük açısından benziyorlar gerçekten. İkisi de bambaşka birine dönüşüyor :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz