Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

26 Kasım 2015 Perşembe

Günlük Mevzular - BLOGGER'DA YORUM SORUNU




Selamlar,

Bugün sizlerle daha önce bazı bloglarda görüp çok hak verdiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum.

Blogumu açarken, aklımda böyle bir şey yoktu aslında, yani kendim çalıp kendim oynayacağım bir alan istemiştim sadece. Bu yüzdendir ki, tanıdığım hiç kimseye bir blogum olduğundan bahsetmedim.

"Kimin ne düşündüğü umurumda değil. Ben sadece yazarım." diyordum o zamanlar. Sonraları, diğer blogger arkadaşlarımla tanışmaya başladım.

Sayısız farklı düşünce, çok ilgimi çeken veyahut çekmeyen bir sürü blog... Hepsinin ortak bir özelliği vardı yine de, emek...

Bir post yazmak en az 1 saatimi alıyor benim, eğer daha ayrıntılı yazmak istersem saatlerimi... 

Hepimiz böyleyiz tabi. Güzel şeyler ortaya koyalım, konular benzer olsa da daha farklı bir açıdan bakalım diye zamanımızı, emeğimizi harcıyoruz.

Ve haklı olarak da merak ediyoruz sonunda, "Acaba yapabildim mi?" diye ancak dönütler olmadığında yavaş yavaş körelmeye başlıyor insan da. 

Daha özgün, daha güzel yazılar yazabileceği halde motivasyonu düşüyor. Şimdi bakıyorum da ilk başladığımdan çok daha farklı düşünüyorum. Yazdıklarım okunsun istiyorum mesela, okunsun ve yapılan yorumlarla kendimi geliştirebileyim.

Uzun uzadıya yorum yapmak zor olabiliyor bazen farkındayım ancak hiç olmazsa sırf emek için yazılan "teşekkürler" kelimesi bile mutlu ediyor insanı, böylece okunduğunu anlıyor çünkü.

Ben her gün (ya da en fazla 2 günde bir) blog okuma listemdeki tüm bloglara uğruyorum. Merak ediyorum zaten ne yapıyorlar diye ^_^ Her yazı ilgimi çekiyor mu? Tabi ki çekmiyor ama yine de farklı şeyler öğrenmemi sağlıyor.

Blogları okumak da zaman gerektiriyor ve insan sürekli okuyup yorum yaptığı bloglardan geri dönüş almazsa, bir süre sonra o da yorum yapmamaya başlıyor.

En azından ben buna karar verdim, çok sık post yayınlayan bloglarda(ki ben ne yazık ki onlardan değilim) her posta yorum yapamasak bile en azından bazılarını desteklememiz gerektiğini düşünüyorum.

Benim blogum henüz yeni sayılabilecek bir blog fazla takipçim yok ancak 1000'in üzerinde takipçisi olan bloglara bakıyorum; postlarda 5-6 yorum var, çok ilgi çeken bir yazıysa bazen 20-30'a çıkıyor ki zaten bunun yarısı blog sahibinin cevapları.

Ben elimden geldiği kadar bu zinciri sağlamaya çalışıyorum, yorum almak istiyorsak yorum yapmamız gerekiyor çünkü. İnsanız yoğun günlerimiz tabi ki olabilir bu zamanlarda bakamayabiliriz ama ben yazıp çıkayım herkes bana yorum yapsın ben kimseyi okumayayım dersek bu mümkün olmayacaktır.

Her blogger kendisine yorum yapan arkadaşların bloguna iade i ziyaret yapsa iş çözülmüş olacak aslında.

Tüm blogger arkadaşlarıma daha güzel, daha özgün yazılar ve bol yorumlar diliyorum...



71 yorum:

  1. Selam!
    Önce benim en büyük sorunum olan "yorum yazamamam, sayfanın kitlenmesi, 1o kere giriş yapmamı istemesi, sonra yorumun kaybolması..." gibi sorunlarımdan bahsedeceksin sandım :)
    Ben telefondan girdiğim için çok sorunla karşılaşıyorum ve yazdığım halde gönderemediğim yorumlar da oluyor ne yazık ki ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlık yanlış mı yönlendiriyor acaba :(
      Bazen benim de oluyor ne yazık ki özellikle dediğin gibi telefondan girince, onun nedenine bilmiyorum gerçekten. İnsan sinir oluyor o kadar yazdığın yorum silinip gidiyor.

      Sil
    2. Aslında ben öylke anladım "yorum sorunu" diyince. Belki de yaşadığım içindir :) Diğer arkadaşlar da yorum yapınca anlarız. Tek cins bensem görmemezlikten geliriz ;)))
      Ama şu telefon sorunları bitse çok mutlu olcam o kesin!!! :)))

      Sil
    3. Diğer -ve esas- yorumum da gelmiştir inşallah... Bu sayılmaz :D

      Sil
    4. hehe geldi geldi :D şimdi okuyunca değiştirsem mi dedim ama başlık bulmadım ^_^

      Sil
    5. AY bende öyle anladım aslında açmadan önce :) Dağınık Anne gibi. İyi ki girmişim de merak etmişim :) Ama başlığı değiştirmeyin böyle güzel.

      Sil
    6. :) Seni de mi karıştırdım. Ama aklıma başkası gelmedi. Blogger'da Yourm Yapma Sorunu desem... yine aynı kapıya çıkıyor sanki :D

      Sil
    7. 'Blogger'da yorum yapmak' belki?? Ama böyle daha gizemli kalsın bende de :D
      Blogger ile ilgili bir sorun paylaşılacaksa ben paylaşırjm haha :D
      İos'cular belli oluo hemen :)

      Sil
    8. haha evet hemen hem de :))

      Sil
  2. Yazına ilave yapmak istedim!
    Çok güzel yazmışsın ve ifade etmişsin! Herkesin başlangıcını ve sonrasında yaşadığı "merak" duygusunu güzel anlatmışsın ;))
    Aynen katılıyorum! ve ekliyorum:
    Mesela benim izlediğim filmleri beğendiğini söylediğinden beri senin film tavsiyelerine bakmaya çalışıyorum ;)) Ama yorum yazmamış olsan film zevklerimizin aynı olduğunu bilmeyecek, küçük ekranımda eski yayınlarını bulamayacaktım!
    Yorumun böyle bir avantajı da var, karşındakinin ne düşündüğünü ve ortak yönlerini anlayabiliyorsun.
    Ve bir bağ oluştukça okumak daha keyifli, yorumlar daha samimi olmaya başlıyor ;)))

    Yayının çok güzel olmuş, çok haklısın, çok teşekkürler, eline sağlık!

    Uğrarım ben yine :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın, filmler, kitaplar, hatta yemek tarifleri ^_^ daha birçok şey, birbirimize yorum yaptıkça ve tanıdıkça daha çok şey öğreniyoruz ve daha çok şey yayımlayıp öğretmek istiyoruz. Mesela senden cennet hurması (burda böyle deniyor cennet elması yerine) konservesini öğrendim ben. (denemek istiyorum hatta) sonra The Last Room'u keşfettim (iyi ki keşfettim)
      Ben de çok çok uğrarım teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ben okudugum blogların yazılarına değer veriyorum. Okuyunca yorum yaparım.
    Yorum yapmakta hoşuma gidiyor.
    Hatta bazen çenem cok açılıyor birde blog işgali yapmış oluyorum.
    Herkes benim yazıma yorum yapıyor mu hayır ama yapmaları veya yapmamaları çok üzmüyor hevesimi kırmıyor.
    Tek hevesimi kıran telefondan girmek zorunda kalmak ve şu telefonumun bozuk olması.
    İnsanın kendine yazma hevesi olunca iş daha güzel oluyor.
    Bana gelenlerede kesin iade ziyareti yaparım blogunu gezerim:)
    Farklı bloglar bulmak böyle oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O telefon sıkıntısı baş sorunum benim :)))
      senin bloğuna da bakayım bi sorundaşım ;)

      Sil
    2. Açıkçası ben yapılması gerektiğini düşünüyorum yani dediğim gibi her yazıya yapılamasa bile yine de bazılarına mutlaka yapılmalı. Eskiden dediğim gibi ben de senin gibi düşünüyordum ama ben diğer bloglara zaman ayırıp onlar bana ayırmayınca kırılıyorum açık söylemek gerekirse. Bu yüzden de ben de uğramamaya başlıyorum ki sonra "Acaba o enden gelmiyor" diye üzülmeyeyim. Tabi hepimiz farklıyız, hepimizin düşüncesi de farklı. Çok blog takip eden arkadaşlar arada gözden kaçırabilirler tabi ki o zaman da gidip yorum yaptığımızda hatırlatmış oluruz kendimizi. Ama 2-3-5 gittiğimde hala inatla geri dönüş alamıyorsam takip etmeyi değil ama yorum yapmayı kesiyorum ben de. Tabi dediğim gibi bu benim düşüncem.

      Sil
    3. Yorum yapmasalarda takip edebiliyor olabilirler.
      Bazıları yorum yaparken çok çekiniyorlar bence o yüzden yapmıyorlar.
      dağlnlk anNe evet geldin sorundaşım tesekkür:)

      Sil
    4. Bilmem açıkçası böyle düşünmemiştim yani çekinme konusunu. Takipte sorun yok zaten ama yine de dönüt almanın önemli olduğunu düşüyorum ben. ^_^

      Sil
  4. Haklısın. Bahsettiğin durumu ben yaşadım mesela. Bir dönem her ilgimi çeken yazıya yorum yazardım ancak geri dönüş alamadığım çok yer oldu. Geri dönülsün diye mi yazıyorum? Hayır ama yazılarımın yoruma değer yazılar olduğunu düşünüyorum. Geri dönmeyen, bir teşekkür bile etmeyen öyle çok blogger vardı ki anlatamam ki bir çoğu da artık yazı yazmayı bile bıraktılar. Şimdi sizlerle yeniden yorumlaşmalar başladı ve bu beni çok mutlu ediyor :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönülsün diye değil de belki de "ben senin yazdıklarına değer veriyorum, okuyorum ve ben de okunmaya değer olduğunu düşündüğüm bir şeyler yazıyorum, benimkilere de bakmanı isterim" demek için yorum yapılıyor bence. Çok uzun süre blog yazan arkadaşlarda sıkılma olabilir belki sonra da yazmayı da bırakıyorlar dediğin gibi. Benim takip ettiğim mesela 60 kişi varsa yazı yazan 10 kişi neredeyse.
      Ben elimden geldiğince yorum yapmaya çalışıyorum, böyle daha iyi olacağını düşünüyorum. Ben teşekkür ederim umarım hepimiz yorum yaparak duygu ve düşüncelerimizi daha çok paylaşırız.

      Sil
  5. Bende öyle kimseye söylemiyorum blog açtığımı arkadaşlarım bulunca yazıyorlar bana " aa senin blogun mu vardı hiç söylemiyorsun " diye :)
    Kesinlikle yorum yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.Bir de yorum yapıldığını görünce insan gerçekten pek bir mutlu oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, blogu açtığımda yorumları görünce çok mutlu oluyorum ben de. Birileri yazdıklarımı okuyor diye düşünüyorum, yorumlar olumlu da olsa olumsuz da bana bir şeyler katıyor :)

      Sil
  6. Aynen, katılıyorum Dreamella, bu tarz postlarda güzel oluyor, insan bir sorguluyor en azından! Emeğe saygı çok önemli, bu yüzden bende blog keşif etkinliği yaparken aktif katılım deyip durmuştum, oradan tanıştığım bloggerlar ile de değin gibi ne ekersen onu biçersin hesabı, emeğimi takdir eden, beğensin ya da beğenmesin, yorum bırakanlara iştahla koşuyorum, bu düşünceye sahip olanın paylaşımları nasıl diye, merakla okuyorum, inceliyorum ama tabii ki hiç bir şey tek taraflı seyrinde ilerlemez, karşılıklı olan esastır bu da gerçek! Keyifle takip ediyorum seni Dream ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünmemize çok sevindim sevgili Kore Fenomeni. Takip önemli tabi ama tek butona basıp bitiyor insan olayı. Yani benim 500-1000 takipçim olup 4-5 yorum alıyorsam kendimi de sorgulamam gerek bence. Acaba ben diğerlerine yeterince önem göstermiyor muyum diye. Blog keşif etkinlikleri de çoğunlukla takipçi kazandırıyor ne yazık ki. Sanki orada binlerce takipçisi var yazınca iş bitecek :) Ben de senin gibiyim işte yorum yapanların bloglarına daha çok uğruyorum ne yalan söyleyeyim. Ama umuyorum ki daha fazla paylaşım yaparız birbirimizle ve daha güzel bloglarımız olur :)

      Sil
    2. İnşallah canım, muhakkak emeklerin karşılığı gelecektir ;)

      Sil
    3. Hepimizin emeğinin karşılığı gelsin inşallah :)

      Sil
  7. Çok güzel yazı :) emek verilmesi, özgünlüğü hissettim ben.
    Şimdi bazı arkadaşlar var mesela sadece kendi yazdıklarını önemli görüp sadece onun bloguna gidip yorum bırakmamız için yazıyı atlaya zıplaya okuyup bir şeyler yazıyor. Gidip yorum yapıldığında da önemli olan yine senin eleştirin ya da önerin değil yazısının okunması ve yorum çokluğu oluyor. Şahsen ben böyle bir arkadas bloguma geldiğinde nezaketen birkaç sefer bloguna gidip okur, yorum yaparım. Ancak onu takip listeme almam.
    Yine takip ettiğim kişiler içinde ya yazdıklarıyla ilgilendiğim ya da yazıları bana çok hitap etmese de zamanla yakınlık oluşturduğum kişiler vardır. Onların her yazısını okur hayatı nasıl gidiyor merak ederim. Bir de ilgimi çektiği kadarıyla takip ettiğim sayfalar var.
    Ben kendi açıma doğal hareket ediyorum bu konuda. Biri beni takip ediyor diye illa takip etmem tabi ki yine nezaketen sayfasına arada uğrarım. Ve yine beni takip etmese bile beğeniyorsam her yazısını okur uygun oldukça yorum yaparım.
    Benim birkaç senelik blog hayatımdan öğrendiğim şey yorum burada çok önemli ve ondan daha önemli olan şeyse samimi olmak. Özellikle kişisel sayfalar için söylüyorum. Kimse bana ben ona yorum yapayım diye gelmesin ilgisi varsa yazılanlar için daha makbule geçer benim için.
    Ve burada senin gibi özgün olmak için emek harcayan, hep aynı şeyi yazmayayım farklı olsun diye kafa yoran samimi arkadaşlar görmek beni çok mutlu ediyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bloggerda yeni sayılırım ve ilk açtığımda tıpkı senin gibi düşünüyordum. Ben yazarım, ben okurum isteyen gelsin yorum yapsın istemeyen yapmasın... gibi.
      Bu düşünceyi devam ettirebilmek benim için mümkün olmadı. Belki de karakter meselesidir, sen ne güzel söylemişsin mesela "ben istediğimi okurum, bana gelmese bile yazarım" diye. İşte ne yazık ki ben bunu yapabilecek biri değilim sanırım, yani karşılık beklemek değil de (ama sanırım tam anlamıyla bu oluyor) ben değer veriyorsam eğer, değer görmek de istiyorum galiba ve olmadığında da modum düşüyor :D
      Yazının tamamını okuma konusuna gelirsek.. ben genellikle uzun yazılar yazıyorum (ne kadar engellemek istesem de olmuyor maalesef) ve insanları anlayabiliyorum aslında bazen böyle okunabiliyor. Bir önceki postum mesela, tamamen okunmayacağını bilerek yazdım fazla uzun çünkü ama söylemek istediklerimi de kesmek istemedim. Bu yüzden hepsini okumayan arkadaşlarıma kızamıyorum ya da yorum yapmasınlar diyemem.
      Belki senin gibi daha eski bir blogger olduğumda daha da farklı düşüneceğim, bakalım zaman...
      Beni de senin gibi arkadaşlarımı görmek çok mutlu ediyor teşekkür ederim.

      Sil
  8. Yorumlar işin tadı:) ben de bana yorum yazan herkese mutlaka ama mutlaka uğrarım, iade-i ziyaret diyorum buna yani nezaket bunu gerektirir, bir giderim, iki giderim, üç giderim o gittiğim bana dönmezse artık ısrar etmem:)) karşılıksız aşka girer çünkü:))bu arada yorumlara mutlaka cevap da yazıyorum ve yorumlara cevap yazılmasını bekliyorum...yani iki satır da olsa yorumlara cevap verilmeli bence...güzel oluyor:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşılıksız aşk benzetmesini çok sevdim ya :) Çok çok haklısın, sen de benim gibi düşünüyorsun demek ki. Ben de böyle yapıyorum önce gidiyorum, 1-2-5 sonra bakıyorum yok gelmiyor kimse ben de kesiyorum yorumları. Zaten sadece gelenlere gitsek iş çözülür :)

      Sil
  9. yıllardır blog yazıyorum ben, çok blogçu tanıdım.
    blogdan görüştüğüm arkadaşlarım da oldu, seviyorum bu ortamı. ancak blog meşakkatli bir yer ve emek istiyor. gerçekten emek veren iyi yazanların, bu konuda çabalayanların yorum anlamında iyi desteklendiğini düşünmüyorum.. Bunda sosyal medya çeşitliliğinin de etkisi var bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef böyle. Ben daha önce de dediğim gibi yeni sayılırım, senin gibi eski bloggerler önceleri blog ortamının daha güzel olduğunu paylaşımın daha fazla olduğunu söylüyorlar. Çeşitliliğin çok olması da etkiliyor bunu haklısın, ama umuyorum ki daha güzel olacak.

      Sil
  10. doğru söylüyorsun misal bendeniz :)) kaç zamandır yorum yapamıyorum ve sinir oluyorum :))) denen at gibi koşturmaktan valla :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman olur tabi canım öyle şeyler. Hepimizin başında işiydi ,okuluydu, sınavıydı... say say bitmiyor :) Benim söylemek istediğim bazen ne yazık ki bazı bloggerler bunu alışkanlık haline getiriyor ben yorum alayım ama yapmayayım diye. Yoksa her gün burada olacağız her posta yorum yapacağız diye bir kaide yok tabi ki:)
      Sen yoğunluğunu atlat eminim ki seni yine tam gaz görürüz sahalarda :)

      Sil
  11. Açıkçası aynı şeyler benim de aklımdan geçiyor.
    Bir yazıma yorum gelmediğinde *acaba olmamış mı? beğenmediler mi?* kaygısı yaşıyorum..ben de okuduğum postlara yorum yaparım, yapmak için değil yapmayı sevdiğim için.
    Fakat dediğin gibi dönüt alamadığı zaman şevki kırılıyor insanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet insan muallakta kalıyor böyle olunca. Tabi ki sadece okunacak kaygısıyla yazılmıyor yazılar ama yorum da alınca şevkleniyor insan :)
      Böylece daha iyi şeyler yazmak istiyor ve bu yönde çalışıyor.

      Sil
  12. Kesinlikle!! Ortak noktalarla bir araya geliyoruz!!
    Bak bir detay daha: ben biraz imla takıntılıyım ve sen de dikkat ediyorsun :) ya da hata görmüyorum ve bu da çok hoşuma gidiyor ;))
    Beraber yazdıkça daha keyifli hale geliyor..
    Olumlu olumsuz farketmez fikir güzeldir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet imlaya dikkat etmeye çalışıyorum ben de. Bazen fazla işaret kullansam da (ör ^_^) Yine de dikkat etmeye çalışıyorum. Çok şey öğrenebiliyor insan gerçekten ve bunu seviyorum. Çok ortam olmasa da sen ve diğer blogger arkadaşlarımla konuşmayı seviyorum. Umarım daha da çoğalırız :)

      Sil
    2. Ay benim yanıt buralara düşmüşş.. Yukarı yazıodum halbuki!! Ah blogger ah ömrümü yedin :D

      Ben de kısaltma, harf silme fln yapıyorum ama özellikle bağlaç, noktalama sonrası boşluklara fln çok takılıyorum :S dikkatim dağılıyor yoksa :)))
      Çoğalalım güzellleşelim ;)

      Sil
    3. :D Güzelleşelim tabi.

      Sil
  13. Samimi yorumlar insanı mutlu ediyor, gerçekten. Sadece bunun için bile yorumlaşılabilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, ben de çok mutlu oluyorum. Bloggerı açtığımda ilk yorum var mı diye bakıyorum ve resmen açılana kadar heyecanlanıyorum :)

      Sil
  14. Bloğumu ilk açtığımda, ki hala eski bir blogger sayılmam, bırakın yorum yapılmasını, biri yanlışlıkla tıklayıpta okunma sayımı arttırsa, çok seviniyordum ben. Sonradan ise, yazdıklarının değer verilip okunmasını ve yorum yapılmasını arzuluyor insan. Ne kadar kendimiz için yazıyoruz desek de. Yaklaşık 1 yıldır düzenli olarak takip ettiğim kişilerin yazılarını okuyorum. Eğer bir yazıyı okuduysam da, zaten kafamda soru/öneri/beğeni/eleştiri oluşuyor. Onu neden paylaşmayayım? Ben blog dünyasından çok şey öğrendim. Hayatını çok iyi bildiğim, sevdiğim ama hiç tanımadığım birçok kişi var. ne mutlu. Gerçek dostluklar oluşabiliyor ne güzel ki. Ama yorum yazdığım, takip ettiğim blog, eğer dönüp bana cevap vermezse, yada yorum yapanlara seçerek cevap veriyorsa, artık ona yorum yazmak hatta yazılarını takip etmek içimden gelmiyor...
    Samimi ve değerli takipçilerimizin artması dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece benim böyle düşünmediğimi görmek beni mutlu ediyor gerçekten. Çok çok haklısın en azından bana göre. Çünkü bende tıpkı senin gibi davranıyorum. Bazen gerçekten güzel olduğunu düşündüğüm bloglarla karşılaşıyorum ve tabi yazıya yorum yapıyorum ama bir bakıyorum cevap yok. 1- 2 sonunda ben de bıkıyorum, hatta okumak bile istemiyorum. Ben de yeni bir bloggerım belki de bu yüzden diyorum bu kadar önemsemem, belki aradan zaman geçtiğinde 3-4 yıl gibi ben de umursamayacağım. İsteyen gelsin okusun isteyen okumasın diyeceğim. Şu an öyle düşünmesem bile. Olur muyum acaba? Sadece anlamaya çalışıyorum o psikolojiyi aslında, blog gerçekten emek istiyor. Diğer blogları okumak da zaman... Umarım bu isteğim hiç hiç bitmez :)

      Sil
  15. Çok haklısın. Bloggerlar için yorumun değeri çok büyük. Ilk blog yazımda yorum beklemediğini ve kendi kendime yazdığımı belirtmiştim ama şuan anasayfamda insanları yorum yazmaya teşvik edici notlar var. Her bloggerin akibeti bu sanırım. Benimki henüz çok küçük bir blog. Yine de örneğin bir sinema filmi eleştirisi yapıp yazımı paylaşınca filmin yönetmeninin ve oyuncularının yazımı okuyup bana mesaj atması beni mutluluktan ağlattı. Yorum illa postun altına bırakılan değildir. Yazının okunduğuna dair dönüttür. Bu yazını çok faydalı buldum ben de blogumda bu yazının linkini bırakarak paylaşıcam iznin olursa. Herkes okumalı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin adına ne kadar sevindim anlatamam. Eleştiri yazdığın bir filmin yönetmeninin ve oyuncularının yazını okuması hayal gibi bir şey ama senin hayalin gerçek olmuş. Bu seni ne kadar güdülemiştir kim bilir. Ahh düşünüyorum da benim başıma geldiğini... Çok şanslısın gerçekten.
      Yazımı paylaşman beni çok mutlu eder tabi ki, hem böylece daha fazla arkadaşa seslenebiliriz belki ve aldığımız dönütlerle bloglarımız daha güzel yazılarla dolar.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, çok haklısın :)

      Sil
  16. Ya şu Jim Carrey'i gördükçe gülüyorum çok iyi seçmişsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Çok şirin değil mi? Çok severim tipsizi :))

      Sil
    2. Ahahaha bayılıorum kişi yorumlarına :D

      Sil
  17. cok hakılısın bence de :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeki arkadaşlarımı görmek beni çok mutlu ediyor gerçekten. Teşekkürler :)

      Sil
  18. Haklısın. Yorumlar beni de mutlu eder ve yazma şevkimi arttırır ama olmasa da olur benim fikrimce.
    Benim gibi olan başka bir kişi var mıdır bilmiyorum ama yorum yazarken ben yarım saat gibi bir süre düşünüyorum veya yazsam bile gönderip göndermeme arasında çok kaldığım oluyor. Yorumum saçma olabilir veya hiç dikkate alınmayabilir diye çok düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskandım düşünceni Ben öyle olamıyorum ne yazık ki.:( Yani yazdıklarıma yorum yapılsın istiyorum ben ve lütfen öyle düşünme tüm fikirler değerlidir. İstediğini yaz ve gönder en azından kendim için söyleyebilirim ki ben her yorumu dikkate alıyorum :)

      Sil
  19. Bloglar yorumlar oldukça güzelleşiyor. Yazıyı okuduktan sonra yorumları da okuyor insan. Yazıda yazılmış olan şeylerin üzerine daha da fazla bir şeyler katmış oluyor insan kendine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinklikle ben yorum yapmaya çalışıyorum her bloga böylece daha çok şey paylaşmış oluyoruz bence.

      Sil
  20. Merhaba dreamella, cok sevdim bu yazini:)

    Ben de blogumda "benim blog hikayem" baslikli yazimda bu konulara deginmistim detaylica ve ayni seyler yazmistim, o yüzden senin yazdiklarini okurken "evet evet, aynen aynen, ben de ben de" gibi seyler gecti icimden sürekli:)

    Cok severim böyle icten ve samimi yazilari/yazarlari.
    Ben de , bana ugrayan , yorum birakan insanlarin bloglarina mutlaka ugrarim, ugrayinca yorum birakmadan cikmam hic. Tabii bunu bir yaparim iki yaparim, o hic yapmiyorsa ben de birdaha ugramam.

    Mesela söyle bir sey olmustu daha bundan bir süre evvel:

    Benim blogumdan bahseden bir blogcu arkadasim olmustu, tavsiye etmisti sagolsun. Bunun üzerine birkac kisi tanidi blogunu, ugradilar ve sürekli gelip yorum yazarlar, beni cok mutlu ederler sagolsunlar. Iclerinde biri daha vardi, gelip "begendim blogunuzu, takibe aldim, bana da beklerim" dedi (bu "bana da beklerim" sözünü gördügüm zaman hic sevmem ama neyse dedim, bir bakayim..cünkü bunu yazmaya gerek yoktur bence. O kisi zaten o incelikte biriyse gelir bakar, isterse yorum yapar zaten) Ben de onun blogunu inceledim biraz, blog listeme aldim hemen, yorum biraktim. O , ilk biraktigi yorumdan sonra sadece bir kez gelip yorum birakti, birdaha da hic görünmedi. Bense en az birkac kez daha gidip yazilarini keyifle okudum, her defasinda yorum biraktim ( hem ben öyle laf olsun diye yorum yazmam hic, gercekten inceleyerek, detaylica ve samimice yazarim genelde) ama o buna ragmen hic ugramadi bana. Ben de haliyle birdaha ugramadim, hatta blog listemden de cikardim onu. Böyle seye icerlerim ben, hos bulmam dogrusu.

    Simdi seni Müjde'nin (bücürük ve ben) blogunda görünce (mim konusunda) bloguna bakmak istedim ve yorum birakmadan cikmak istemedim. Tüm yorumlara cevap yazmani da ayrica takdir ettim, cünkü bu konuya ben de cok önem veririm.
    Insan baska bloglara da, kendi blogundaki yorumlara da herzaman cevap yazamaz elbette, bazen vakit yoktur istesen de, bazen hic canin istemez..insanlik hali...cok iyi anlarim bunu, ama zaten iki-üc kisi yorum yazmissa ve onlara bile cevap yazmiyorlarsa, ve bunu cok kez tekrarliyorlarsa bu hic hosuma gitmez benim.

    Ben blog listemde olan herkesin bloglarini düzenli takip ederim ve her yazilarina yorum yapmaya calisirim. Senin dedigin gibi, uzun olmasi da gerekmez herzaman, okudugunu belirtecek bir iki söz, bir iki cümle olsa bile yeter...mutlu olur insan. Ama bu yüzdendir ki sanirim, cok coook fazla okuyucum, takipcim olsun istemem mesela. Cünkü ben hepsine yetismek isterim, yetisemezsem üzülürüm:)

    Ay amma da uzattim...:)

    Blogunu tanidigima cok mutlu oldum. cok selamlar
    Ayse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, böyle aynı düşüncede olduğum insanlarla tanışınca nasıl mutlu oluyorum bir bilsen. Sen yazmışsın ya "senin yazdıklarını okurken evet, evet dedim" diye ben de seninkileri okurken aynı şeyleri hissettim.
      Ve özellikle son dediklerine katılıyorum, ben de senin gibiyim. Blog okuma listemdeki herkesi tek tek okuyup yorum yapmaya çalışıyorum Ama 1-2-3 kere gidip de cevap alamazsam takipten çıkartmıyorum ama özellikle bir daha uğramıyorum.

      Yorumlar hepimiz için önemli (blogu ilk açtığımda bu kadar önemseyeceğimi düşünmezdim gerçekten) Yazılara yorum yapan arkadaşlara geri dönmek de ayrıca önemli katılıyorum sana. Nasıl bir yazıma yorum gelmezse okunmadığını düşünüyorsam, yaptığım yoruma cevap gelmediğinde de fikrimin önemsenmediğini düşünüyorum ve bu da diğeri kadar üzücü bence. Bu yüzden ki ikisini de çok dikkat etmeye çalışıyorum.

      Yorumun beni çok mutlu etti teşekkür ederim, tekrar görüşmek dileğiyle...

      Sil
  21. Kesinlikle blog alemi çok ama çok sıcak ve dostane...ilk blog yazıma yorum geldiğinde çok sevinmiştim.Bence zamanı olan kişi okuduğunda yorum bıraksın düşüncesindeyim.Blog yazan kişi zaten iç dünyasında hassas ve incedir.Verilen bir emek yorumla taçlandırılıyorsa coşku ve ilgi ile blogların zenginliği çoğalır,çeşitlenir :)
    ps;önerdiğin filmi şimdi izlemeye başlıyorum.Erkeğin Gözyaşları nı henüz izlememiştim.Deep in filmi kaçmazdı benden nasılsa atlamışım işte ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan mutlu oluyor gerçekten, blogumu açtığımda bekleyen yorumlar olduğunu görünce çok çok mutlu oluyorum ben de. Umarım filmi beğenirsin :)) Ben -haliyle- çok beğenerek izledim, biraz durağan olsa da izletiyor kendini.

      Sil
    2. Filmi çok beğendim.Çingene olarak gördüğüm 2.Deep filmi Çikolata da daha aktif bir çingeneydi...buda pek bi cool du...Çingene de olsa rolünü yine beğendirdi bana...Durağan olması ayrı ama zaten savaş dönem filmleri ağır geliyor insana :) Dur bakayım başka film önerin var mı? izlemediğim :)

      Sil
    3. Ohh o Çikolata da ayrı güzel değil mi :) Onu da yazacağım bir ara :D İlk önce Johnny'nin pek bilinmeyen filmlerini yazmak istedim.
      Beğenmene çok sevindim, başka filmlerde görüşürüz o zaman :D

      Sil
  22. herkesin ortak noktası sanırım :) çok güzel bir konuya değinmişsin emeğine sağlık. bende beklerim bloğuma sevgiler...
    www.balbocuguveannesi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı beğenmene çok sevindim ve evet ne yazık ki ortak noktamız bu :( Tabi ki gelirim bloguna sen de hoş geldin :)

      Sil
  23. Gerçekten ince düşünülmüş bir yazı eğer biz bloggerlar birbirimizi desteklemezsek dediğin gibi kendimiz çalıp oynuyormuş gibi oluyoruz :)Ayrıca blog listeni takip edip yorum yazman ise daha ince düşünülmüş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yorum yapmayı seviyorum son zamanalrda elimde olmayan nedenlerle bloggerdan uzak kalsam da birkaç güne problemi düzeltip geri döneceğim. Yorum alınca daha çok yazmak istiyor insan, daha çok üretiyor böylece.

      Sil
  24. tam yazıyı okuycam alıyor beni bir gülme.. çek şu carrey zırtapozunu gözümün önünden :)

    YanıtlaSil
  25. Yorum gerçekten çok önemli.Binlerce izleyicinin olacağına sağdık takipçi m ve yorum yapanlar olsun bana yetiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle çok haklısın bence de. Önemli olan karşılıklı özverili davranmak.

      Sil
  26. Gerçekten kaliteli ve bilgi veren yorumlar yaparsanız site sahibinin dışında okuyanları da kendinize çekebilirsiniz. Böyle yeni takipçiler ve dostluklar kazanabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz