Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

4 Kasım 2015 Çarşamba

Günlük Mevzular - GARİP GÜZELLİK ANLAYIŞLARI




Eskiden annem söylerdi bana çok sinirlenince, "Senin bacaklarını kırıcam!Buraya gel çabuk!" O zamanlar, bu bol mecazlı sözün, birilerince bu kadar ciddiye alındığını bilmiyordum tabi ki... 

Uzak Doğu insanını severim, hatta o kadar abartı bir sempatim var ki onlara karşı "Ne olursan ol gel." felsefesine döndürdüm olayı.

Ancak...

Japonların bembeyaz suratlı Geyşalarına okey diyelim,

Kore'nin Amerika rüyasına da,

Ama...


Bu nedir kardeşim? 

En garip, hatta en korkunç, hatta en... sıfat bulamadığım olaylar bu Çin milletinden çıkıyor. (Çinli çingular alınmasın lütfen ama doğru bu yani!) 


Kendilerine Lotus Kadınları denen zavallıcıkların ayakları, büyümesin diye, daha 4-5 yaşlarında kırılıyor ve kalın kumaşlara sarılıyormuş!

Bu kulağa son derece korkunç gelen yöntemi uygulamaların nedeni ise daha da korkunç.


Küçük ayaklar eskiden güzelliğin ve estetiğin sembolü sayılıyormuş öyle ki küçük ayaklı kızlar zengin, soylu kişilerle evlendiriliyormuş. 


Ayakları kırılan kızlar özel bir ayakkabı olmadan yürüyemiyormuş ve çoğu da düşme nedeniyle yaşamını kaybetmiş.

Küçük ayaklı karısı olan erkek ise bununla çok gururlanıyormuş. "Bu neyin kafası?" demekten alamıyorum kendimi. Kızlar kocalarının neyiyle böbürlenecek acaba? Küçük beyinli olmalarıyla mı?

Neyse ki bu uygulama 1912'de yasaklanmış da zavallıcıklar kurtulmuşlar bu işkenceden.

Bunun neresinde estetik, güzellik? 

Zaman zaman garip güzellik akımları çıkabiliyor evet ama..

Ayak kırmak da nedir Allah aşkına?




29 yorum:

  1. dün gece zaten yatmadan evvel Japon korku efsanelerini okumuştum. epey epey bir tırsmıştım, öyle ki boşlukta ki kız adlı bir efsane vardı, hatun genelde kıyıdan köşeden çıkarmış. zaten feci etkilenirim korku hikayelerine, yok inanmam. ama korkarım. üstüne senin de yazın gelince, -ne denli bir efsane olmasa dahi- tüm kanım çekildi resmen. belki de efsane olmadığından bu denli etki yarattı da; o ayakkabı da neyin nesi öyle? hangi aklı salim insan güzellik için sağlığını feda eder? dahası şu an bile topuklu giyemeyen ben o minnacık porselen bebekler için yapılma ayakkabıyı gördükçe, dünyaya 1912'den evvel çin'de gözlerimi açmadığıma şükrettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japonlar boşluktan çıkan şeyleri pek seviyor zaten, istisnasız tüm filmlerinde kullanıyorlar :) Bizde cin, onlarda bir yerlerden fırlayan beyaz suratlı ucubeler olmazsa olmaz ^_^

      Bak merak ettim şimdi okuduğum hikayeleri ben korku çok severim, korku filmleri, korku hikayeleri, romanları ne varsa :) Tavsiye beklerim yani.

      Sorma aslında bir de ayağın şeklini gösteren resim vardı eklesem mi eklemesem mi bilemedim aslında. Böyle parmaklar ayağın altına dönmüş garip, tam korku filmi yani.

      Şu bazı sitelerde var ya spoil için tıkla falan, onun nasıl yapıldığını bilsem yükleyecektim ama içim kalktı resmen sürekli görmek istemedim :D

      Nasıl bir anlayıştır hayret gerçekten, hayır güzel görünmüyor ki. Resmen ucubeye benzemişler :(

      Sil
    2. buraya aslında spoiler kodunu koyacaktım, sana zahmet olmasın diye yorum bölümü kod olduğundan izin vermiyormuş. ondan; şayet google'a blogger spoiler button yazarsan ilk sitede çıkıyor diye söyleyeyim dedim. kodda ki kırmızı metnin yerine istediğin yazıyı yada resmi koyuyorsun o kadar. ^^

      onun haricinde o efsanelere shuu'nun blogunda denk gelmiştim de; cidden resimler de kızcağızın ayağını dikkatle iceleyen adamı gördükçe "neyin kafasında bu adam" demekten kendimi alamıyorum.bir de merak edip birazdan resimlerini aratacağım. (millet böyle şeylerden sakınır. ben ne hikmetse araştırırım.)

      Sil
    3. Teşekkür ederimm, çok işime yarayacak. Shuu'nun efsanelerine bir de ben göz atayım o zaman (: Yapabilirsem buraya da eklerim resimleri bakalım :)

      Sil
    4. Denedim ama cık yapamadım :) Zaten ben beceriksizimdir bu konularda sitede dediği gibi yapıyorum ama resim değil urlsi görünüyor :)

      Sil
  2. Benim de en sinir olduğum konulardan biri moda diye her türlü saçmalığı yapmaya hazırlar.Bu kızların çoğu kangıren olup yürümez hale bile gelmiştir kesin.Güzel bi noktaya değinmişsin .Bence eskiden çinli kızlar milyon tipli ya ( genelde miyon tiplilerin ayakları küçük olur ya benim hariç;) İşte o yüzden böyle bir şey uydurmuşlar bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten özel ayakkabıları olmadan yürüyemiyormuş zavallılar :(
      Böyle korkunç bir şeyin güzellik olduğunu nasıl düşünürler anlamıyorum ben de. Cahillik işte :( Buraya eklemediğim (ekleyemediğim) resimleri gör birde ayaklar... çok fena :(

      Sil
  3. Asil ve soyluluğun skalası ne enteresanmış ve ne büyük takıntıymış! Uzak Doğu da tendeki beyazlık derecesine göre asillik göstergesi olduğunu biliyordum, hatta bu genel de bir kriter olabilir, batıda da vardı sanırım, geyşa esintisinin izi olsa gerek :) Ben küçük ayak numarası mevzusunu Ruslar da duymuştum hatta Antalya'da tatildeyken, yaklaşık 15 yıl öncesi işte, bir Rus kızına ayakkabı alıyordu, deniyor falan ama nasıl acı çekiyor ayağı zor sığıyor falan kızına dediği şey 'güzelliğin için katlanacaksın!' nidalarına şok olmuştum ki bu hikaye ayrı bir şok etti :) Bu ecnebilerin cahilce, saçma sapan inançlarını gördükçe hem inancım için hem de Türk olduğum için yine yine şükrediyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuhaf gerçekten, demek Ruslarda da varmış ayak takıntısı (: Beyaz teni anlayabilirim (bir dereceye kadar tabi Michael Jackson vari planlari değil) amma kemik kirmak ne? Hemde bir iğrenç görünüyor ki. Zaten bazi kadinlar ölene kadar hiç cikartmiyorlarmis ayaklarindaki sargilari. Bakilacak tarafi yok tabi :((

      Sil
    2. Ayy çok kötü yaa, şükür şükür ;)

      Sil
    3. Nedir bu kadınların çektiği. Dünyanın neresine gidersen git böyle sanirim. Doğu bati fark etmiyor.

      Sil
  4. Süt gibi beyaz bir ten, küçük ayak, iri göz... Daha neler neler gerçekten saçma bir şey. Hayır yani güzel olmak için bunlar şart mı ? Bence her insanın ayrı bir güzelliği vardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Bazen tuhaf takıntıları oluyor milletlerin

      Sil
  5. http://korekusu.blogspot.com.tr/2015/11/buralardan-bir-park-seo-joon-gecerse-mim.html?m=1 senk mimledim Dreamella :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. miiimmmm cok seviyorum mimleri ben :) Teşekkürler en kısa zamanda yapacağım sevgili bongwang. gidip bakalim bakalim neler yapacakmisizzz.

      Sil
  6. aman allah insan ne vahşi de mi yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem de ne... insan güzellik uğruna daha ne kadar psikopatlasabilir acaba :)

      Sil
  7. Şok oldumm yahu nasıl hangi vicdanlı insan sevdiğine buna yapabilir ki ve böylesine çağ dışı bir şey ancak kaç yıl sonra son bulmuş çok şaşırdım çok garip ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikler çok korkunç bir şey. Insanların güzellik (sözde güzellik) ugruna neler yapabileceklerinin kanıtı :(

      Sil
  8. Daha neler görücez bakalım dedim okuyunca çokça iğrenç şey duymuştum bu da listeye eklendi deep de demiş sahi insan ne vahşi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ne diyim :) Daha neler göreceğiz ben de merak ediyorum doğrusu.

      Sil
  9. Ay biliyodum ben bunu yaaa. Tamamen manyaklık yani böyle şey mi olur.Estetik olacağına kusma isteği uyandırdı bende ne yalan söyleyeyim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü hakikaten yani güzel de görünmüyor ki hangi akla hizmet böyle bir şey yapılmış anlamadım ben de. Hangi psikopatın aklına gelmiş bu da ayrı konu. "Ben bir ayağımı kırayım nasıl güzel olacağım." :DD diye biri düşünmüş olmalı.

      Sil
  10. Uzak doğudaki güzellik anlayışı ve sevdası beni benden alıyor.
    Bu nedir ya töbe bismillah ben böyle ayak görsem korkar üç harfli der kaçarım:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off öyle gerçekten bir de direk ayağı gösteren resimler vardı onları eklemedim. Mide bulandırıcı. Güzellikmiş peh!

      Sil
  11. Böyle güzellik adına yapılan çok saçmalıklar var geçmiş tarihte. Fakat hala devam edenleri var.

    Mesela:
    http://www.fotografturk.com/upload/fotograf/2011/10/26/4259-ozer-kizildag-uzun-boyunlu-kadinlar-5042-950px.jpg
    https://i.ytimg.com/vi/zKp-pgB5Me0/hqdefault.jpg

    Şimdi estetik ameliyat adına yapılan şeylerde bana göre aynı.

    http://img-3.onedio.com/img/719/bound/2r0/5558ed3aba81c9242c5c0cc3.webp


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısın uzun boyunlu kadınlar da bunun kadar ilginç. Hiç güzel görünmüyor ki :D Estetik ameliyata ise artık bir sey diyemiyorum :D İnsanlıktan çıkıyorlar resmen.

      Sil
  12. Aynen! Duyduğumda şok olmuştum ben de! Bir süre önce bunun asıl sebebini öğrendim ama terbiyeli bir insan olduğumdan yazmıyorum:)

    Veee, gelelim asıl konuya. Ben kendime vermiş olduğum söz yüzünden sosyal hiç bir hesap kullanmıyorum. Bu yüzden Adsızım:( Ama ben Misakiyim^•^ "&" işaretiyle yorum yapar ve heeeep yorum yaparım^•^ Vee artık beni burda sık sık göre bilirsin!:) Tabi, rahatsız olmazsan.. Yani Adsızım ya, o yüzden. Ama sen Adsız gibi düşünme-Misaki gibi düşün^•^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin, sefalar getirdin Misakicim. Neden rahatsız olayım, bilakis çok sevinirim seni gördüğüm için. Adsız olman benim için sorun değil tabi ki, ne şekilde olursa olsun seni burada görmek beni çok mutlu eder.

      Ben de duyduğumda çok şaşırmıştım bu olaya. İnsanlar gerçekten tuhaf yaratıklar. (artık yaratık diyorum)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz