Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

27 Kasım 2015 Cuma

Mim #4: Ne Söylerdin?


Sevgili Kağıt Salıncak bir süre önce beni mimlemişti. Aradan bu kadar zaman geçtiği için üzgün olduğumu belirtmek istiyorum ama sonunda yazıyorum.

Mimin konusu şöyle: ........... ile karşılaşsan ne söylerdin?
Kağıt Salıncak beni Platon nam-ı diğer Eflatun ile karşılaştırmış, açıkçası bir filozofla karşılaşsam ne derim diye hiç düşünmemiştim.

Benim için biraz zor oldu. :)




Felsefe derslerini hep sevmişimdir aslında, bundan yüzyıllarca önce hiçbir teknoloji yokken yaşayan adamların zekalarına, araştırma kabiliyetlerine, düşüncelerine hayran olmuşumdur hep.

Ancak... eşleştirmem ne kadar ciddi olsa da ben yine işin suyunu çıkarmayı düşünüyorum şimdiden affola ^_^

Eğer Eflatun'la karşılaşsaydım...

Öncelikle Benjamin Button filmi için telif hakkı alıp almadığını sormak isterdim. Ciddiyim. :D



Zira Devlet isimli eserinde ileri sürdüğü "Evren bir yerden sonra tersine akış gösterip küçülecekse, zaman da tersine dönecektir ve tersine akan evren içinde ölüler mezarlarından çıkıp gençleşecek ve bebeğe dönüştüklerinde rahme gömüleceklerdir." görüşü filmin bel kemiğini oluşturuyor.

Bence kesinlikle almalı.

İkinci sorum ise matematik takıntısıyla ilgili. Açtığı akademinin kapısına "Geometri bilmeyen giremez." diye yazdırmıştı ya...



İnsanlarda sekiz zeka çeşidi bulunduğunu ve her insanın farklı alanlarda zeki olabileceği görüşünün kanıtlandığını duysaydı.

O sinüs x'i tanjat y ile çarpıp, cotanjant w'ye bölemediğinden akademiye almadığı zavallılar için vicdan azabı duyar mıydı acaba?

Bu konularda pek bilgisi olmayan biri olarak, Eflatun Efendi'ye benim soracaklarım bu kadar. Araştırmacılar kim bilir neler sorarlardı :)

Bu mim daha önce yaptığım bir mimi andırıyor aslında, bu yüzden ki ben de kısıtlama getirmiyorum istediğiniz biriyle karşılaşmanızı yazın lütfen.

Gelelim paslara... Daha önce mimlemediğim arkadaşlara paslamak istiyorum zamanınız varsa ve daha önce yapmadıysanız tabi...


Dağınık Anne
Bücürük ve Ben
Şeyda'nın Günlüğü
Renkli Tırtıl
Senay Bn
Yelissa
Her Şeyden Konuşmalı
D.S.K
Le Yan
Hayal'in Güncesi
Maviye İz Süren
Yağmur ve Serhat
Yuu
İstanbul Hanımefendisi
Kitap Eylemi
Deneyimli Anne
Ebrar Yıldırım
Mrs Soda

Not: Unuttuklarım varsa kusura bakmayın, mimi beğenen herkesi mimledim sayın :)

52 yorum:

  1. Beni mimlediğin için teşekkür ederim, doğrusu yapmak istediğim bir mimdi jshdjdhd ama şimdi ben kimle karşılaşsam... neyse onu yazmaya başlarken düşünürüm artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Umarım zamanın olur ve yazarsın, ben de okumayı merakla bekleyeceğim. Kiminle karşılaşacaksın acaba :)

      Sil
  2. Amanınnn... MİMLENDİMMMM :S
    Çok heycanlıyım.
    Diğer mimli arkadaşlara da şimdiden başarılar diliyorum... :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah seni iyi etsin emi :D
      Bakalım kiminle karşılaşacaksın, ben de merak ettim şimdi :))) Herkese başarılar öyleyse, sağ olsun Kağıt Salıncak beni Platın'la karşılaştırdı :)

      Sil
    2. Amin amin cümlemizi :D
      Soru sormak için birini kestirdim ama kim olduğunu bir bulayım :D
      Anonim biri de olur mu :))

      Sil
    3. İstediğin herkes olur, gönlünde ne varsa :)

      Sil
  3. Şimdi bir matematik öğretmeni olarak sinx i tanjant(y) yle çarpıp diye başlayan cümleden matematikle ne kadar ilgili olduğunu ve sempati duyduğunu çookkk iyi anladım :D
    Çok teşekkür ederim mim için. Aslında bu mimde Deep de mimlemişti beni. Şimdi hatırladım tekrar. Orada şöyle konuşmuştuk ya da istediğimiz birini seçip ona soralım diye. Bana ilham gelsin diye beklemiştim ancak Eflatun'la bu iş zor görünüyor :D Ben Dracula seçeyim hazır okuyorken daha iyi olabilir.
    Yapacağım en kısa sürede :))
    Görüşmek üzere, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha evet süper aram :D özellikle sinüs ve tanjantla :)) aslında onu komik olsun diye yazmıştım hatta daha çok kafiyesi tuttuğu için :p
      Dracula.. hımm güzel bakalım neler soracaksın merak ettim ben de. Ben de buna benzer bir mim yapmıştım aslında daha önce o da karşılaşmayla ilgiliydi.
      Merakla bekliyorum o zaman yazını :)

      Sil
  4. Bu arada bildiğim kadarıyla Eflatun'un matematik bilmeyenleri okula almamasındaki esas sebep onları zeki bulmaması değil. Matematikle tanrıya ulaşabileceklerini düşünüyorlar ve matematik onlar için dinsel bilgi. Matematiği onun iyi geliştiriyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben lisedeyken matematik öğretmenim söylemişti bunu övünerek. Eflatun deyince aklıma geldi ^_^
      Garip bir düşünceymiş ben pek bağ kuramadım ama onlar kurduysa vardır bir hikmet. Gerçi yine aynı kapıya çıkıyor bu sefer de şöyle derdim "Sözel ve de diğer zekaları daha gelişmiş kişiler sizce dini iyi öğrenemezler mi?" tabi ciddi bir yazı yazmış olsaydım :D

      Sil
    2. Dreamella, ne düşünmüştür o kadar düşünemiyorum ben :) felsefe aynı senin yaptığın gibi ilerliyor sanırım ve söylediğin bana çok mantıklı geldi :))

      Sil
    3. Zaten onlarda sonunda kafayı yeyip ölüyorlar :) en iyisi çok düşünmemek zaten :D

      Sil
  5. Ne çekti be Eflatun, Dreamella'dan! Çok bilimsel olmuş ve biraz sitemkar, biraz sorgulayıcı, biraz hor görülenlerin sesi olmuşsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Fazla bilimsel oldu değil mi? Hep Kağır Salıncak'ın suçu, beni karşılaştırsaydı şöyle Charlie Chaplin'le falan daha kolay olacaktı :)

      Olsun en azından gariplerin sesiniz duyurmuş oldum ^_^

      Sil
  6. canım hepsini cvplıcam süre istiyorum :))

    YanıtlaSil
  7. hahaha çok ilginç bir mimmiş bu sevdim:) sevgili dreamella şimdi ben - kafam pek yerinde değil ya malum hastalıktan yeni yeni kalkıyorum b12 ve folik asit eksikliği ve yaşlılık da var:) biz de mi Eflatun'a göre yapacağız mimi? yoksa nokta nokta bırakmışsın ya ............... ile karşılaşsan ne sorardın diye yani kendimiz başka birini mi seçeceğiz yoksa aynı soruları mı (sana sorulanları) cevaplayacağız? Senden alacağım cevaba göre yapayım....sevgiler


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe yok Eflatun'u başıma Kağıt Salıncak sardı benim :)
      Siz istediğiniz biriyle karşılaştığınızda ne söylerdiniz, onu yapacaksın. Ben kısıtlama olsun istemedim, herkes kimi istiyorsa onunla karşılaşsın :) bakalım neler çıkacak.
      Benden de kocaman kocaman sevgiler.

      Sil
  8. Ha kendimiz seçeceğiz yani...e, güzeeeel:)))))tamam canım sarıldım kocaman::)

    YanıtlaSil
  9. Kiminle konuşmak isteyeceğime karar verdiğim an mimi cevaplayacağım :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Mim için teşekkür ederim... Çok güzeldi yazın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanın olduğunda senin yazını da beklerim :)

      Sil
  11. Ay çok teşekkür ederim bu benim ilk mimim. Çok heyecanlandım. Üzerinde bi süre düşünüp hemen hazırlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa 2 kat mutlu oldum o zaman :) İlk mim önemli umarım ,stediğin gibi bir şey denk gelmiştir :) Merakla bekleyeceğim.

      Sil
    2. Evet ilk mimim cok guzel denk geldi. İstediğim kisiyi secebilmem harika :)

      Sil
    3. Beğendiğine çok sevindim, yaz da okuyalım o zaman :)

      Sil
  12. Zor bir kişi seçmişim cidden de :D Ama hakkından gelmişsin :D Devlet'i okuyacağım ben de ilerleyen haftalarda, sanırım o yüzden Platon'u seçtim :)) Benjamin Button bağdaştırması mükemmel olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geleni yapmaya çalıştım :) Zordu ama cidden :D Beğenmene çok sevindim.

      Sil
  13. Heeey platon devlet isimli eserini yazdığına pişman mısın? (olgunluk döneminde 10 ciltlik devleti beğenmeyip yasalar adlı bir eser bırakmıştır bizlere)

    YanıtlaSil
  14. alındı anlaşıldı efem :D en yakın zamanda diyelim o zaman :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydi bakalım kolay gelsin o zaman :) Merakla bekliyorum.

      Sil
  15. Matematik bilmeyen giremez... Herhalde bir mantığı vardır bunu yazdırmasında :) Bilimi geliştiren tüm filozoflara sormak isterdim aslında geliştirdikleri bilimin çocuklara nasıl öğretilmesi gerektiğini onlardan dinlemek gerek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merak ediyorum gerçekten. Sanırım öğrenecek kapasitesi olanlarla ugrasirlardi. Zaten görüldüğü üzere sebebi ne olursa olsun ayrımı yapmış. Bilmezsen giremezsin. Ee matematik de zeka gerektirir sonucta sorun yok onlar için yani. Hep zeki öğrencileri oldugu için :))

      Sil
  16. pek keyifli bir mim olmuş :) emeklerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  17. teşekkür ederim,
    şu aralar çok yoğunum zaman bulursam yaparım, güzel bir mim :)

    YanıtlaSil
  18. Oyy oy oy beni de mimlemişsin ama ben çocuklu bir kadın olduğum için çooook yoğunum ve ancak görebildim ve çok sevindim, teşekkür ederim. Mimleri çok severim insanın samimi olarak saçmaladığı ender yerlerden!;) Kimi yazsam ki diye düşündüm şimdi? Bir kaç ay önce Romanya'daydım ve Darkula ile ilgili çok şey duydum acaba onunla mı ilgili yazsam yoksa ben de Platonu mu tercih etsem bilemedim? En kısa zamanda geliyor, bakalım ne çıkacak benden? Kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun canım ne zaman vaktin olursa o zaman yaz sen. Drakula hımm bak merak ettim şimdi yaz da okuyalım :) Ben teşekkür ederim asıl beğendiğine sevindim mimi. Ben de çok seviyorum, eğlenceli oluyorlar.

      Sil
  19. Blogunuzu yeni keşfttim bana da beklerim :)) Bir süredir uğramak istiyordum,yeni uğrayabildim :)) Bu kadar uzun bir mimi yeni görüyorum ya da mobilden böyle gözüküyor ? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sefalar getirdiniz. Tabi ki ben de uğrarım :) Uzun mu olmuş? bilmem :) pas listesini kast ediyorsun sanırım :D azıcık öyle oldu.

      Sil
  20. Canım hala düşünüyorum kimi alıp karşıma soru sorsam diye yoksa MİM aklımda unutmadım :)

    YanıtlaSil
  21. Hiç sorun değil ne zaman zamanın olursa ya da yapmak istersen. Sana kalmış hatta yapmayabilirsin de ^_^Zorunlu hissetme kendini.

    YanıtlaSil
  22. Yeni okuyabildim..
    En kısa zamanda yapmaya çalışacağım, çook teşekkürler!!
    hem biraz düşüneyim kimle karşılaşmak isterdim ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanın ve isteğin olursa yazını okumak isterim ben de :) Düşün bakalım kim olacak o şanslı kişi.

      Sil
  23. Üniversite yıllarında olsa çokca Adam Smith'i, Keynes'i bilimum güzide İktisat bilimi yapı taşlarını bulup, "Dayı bu işlerle uğraşıp başıma niye sardınız Allasen, ömrümü tükettiniz diye sormak isterdim :) Sonra yetmedi, Bu abilerin yapı taşı olduğu ekonominin masterını yaptım. Sonra kendi kendime sordum, lisans yetmedi yükseğini niye yaptın diye :)))

    Tabi bu sayılmaz, ön bir mim cevabıydı :) Teşekkür ederim ben de mimlendiğim için, hayalin Güncesi gibi ilk mimim. Heyecanlıyım, karar verdiğim zaman hemen paylaşacağım bloğumda:)
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk mimim benden olmasına çok sevindim ben de. ilkler unutulmuyor değil mi:)
      Ah o okul zamanalrı ben de az saydırmamıştım ne yazıp çizdiniz bu kadar diye zavallı yazarlara şairlere :D Merakla bekleyeceğim Hanım Efendicim, benden de kocaman kocaman sevgiler :)

      Sil
  24. çok zekice. :D yine birbirinden renkli, ama hiç umulmadık sorularla şaşırttın dreamella.
    gerçekten hiç o açıdan düşünmemiştim.
    oldukça benzeşiyor filmle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi biriydi ama ben mimlerde pek ciddi olmayı sevmediğimden yine sulandırdım olayı :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz