Menü

Kore DiziJapon DiziKendi KalemimdenKitap Yorumu Melankolik Masallar Mim Kore FilmJapon FilmKendi SesimdenAnime Günlük Mevzular Johnny Deep

Translate

30 Ekim 2015 Cuma

FEDAKAR KIZ- Samaritan Girl



2004 yapımı bir Kim Ki Duk filmi Samaria. Ancak alıştığım, az lafla çok şey anlatan filmlerinden daha farklıydı bu film. Her ne kadar Berlin Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü kazandırmış olsa da ben pek beğenmedim yani yönetmenin kendine özgü o mistik havasını pek hissedemedim filmde.


 
Konusuna gelirsek,


Jae Young ve Yeo Jin, lisede okuyan garip derecede yakın (yakınlığın derecesini tam olarak çözemedim ben) iki arkadaştır. 

İkilinin Amerika'ya gitme hayalleri vardır ve bu yüzden Jae Young, para karşılığında erkeklerle birlikte olurken Yeo Jin onun işlerini yönetir.

Ancak bir gün Jae Young birlikte olduğu adamlardan birine (bir müzisyen) aşık olunca, Yeo Jin'in kıskançlığı yüzünden bunu saklamak zorunda kalır ve internetten bulduğu adamlarla buluşmaya devam eder.

Günler böylece akıp giderken Jae Young, bu iş yüzünden polisin elinden birkaç kere kıl payı kurtulur ammaaa çekirge 3. kez sıçrayamaz ne yazık ki.



Polis otel odasını basınca panikleyip kendini camdan aşağıya atar ve kötü yaralanır. 

Hastane de ölümü beklerken, son isteği aşık olduğu müzisyeni bir kez daha görmektir. Arkadaşı bu durumdayken duygularını daha fazla görmezden gelemeyen Yeo Jin, adamı aramaya gider.


İlk önce hastaneye gitmeye pek sıcak bakmayan adam, Yeo Jin kendisiyle birlikte olursa istediğini yapacağını söyler.

Yeo Jin adamın isteğini çaresizce kabul eder ancak hastaneye gittiklerinde Jae Young çoktan ölmüştür.

Arkadaşının ölümünden sonra Amerika hayalinden vazgeçen Yeo Jin, biriktirdikleri tüm parayı ve Jae Young'un birlikte olduğu adamların adreslerini kaydettiği ajandayı yakmak ister ama son anda vazgeçer.


Bir karar verir: 

Daha önce Jae Young'un birlikte olduğu adamlarla tekrar birlikte olacak ve paralarını geri verecektir.

Ancak bu karar, arkadaşından sonra babasını da elinden alacaktır...

Yeo Jin'i bir otel odasında yabancı bir adamla gören babası, kızına soramadığı "neden?" sorusunun öfkesini birlikte olduğu erkeklerden çıkarır.



Yukarıda da söylediğim gibi garip bir filmdi. İzlediğim 5-6 Kim Ki Duk filmi arasında en sevmediğim ve bana en anlamsız gelen oldu diyebilirim.

Yine de...
Eğer siz de benim gibi bu tuhaf yönetmenin hastasıysanız, en azından bir kere izleyin derim :) Belki benim göremediğimi görüp beğenebilirsiniz.

NOT: Bu arada her ne kadar bir çok yerde cinsel içerikli film kategorisine girse de, +18 sahne yok gibi bir şey filmde.

Puanım:















8 yorum:

  1. Bazen gerçekten merak ediyorum, ödül verirken neye dikkat ediyorlar, hangi kriterleri baza alıyorlar falan! Özellikle oscar için geçerli :) Bir Amerika sevdası nelere yol açmış, çok ilginç, eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana katılmamak ne mümkün. Neye göre ödül verdiklerini gerçekten ben de bilmiyorum hatta bazen imdb'nin puanlarını bile anlayamıyorum.
      Çok güzel filmleri var Kim Ki Duk'un izlemediysen Bin Jip'i kesinlikle tavsiye ederim mesela ama bu film hangi akla hizmet ödül almış hiç mi hiç anlamadım :)

      Sil
    2. aynen IMBD çok daha farklı bir şey :) tamam canım tavsiyene uyacağım en yakın zamanda ;)

      Sil
    3. Bakalım beğenecek misin :)

      Sil
  2. Öncelikle diziyi izlememekle birlikte

    1.Yani altı üstü bi Amerika 'ya gitme hayalleri var diye böyle bir şey yapmak çok saçma kore'ye ya da başka ülkeye gitme hayali olan kızlarımızda mı yapsın bunu ! İkisi bi parti time ise girerlerdi olmadı derslerine çok çalışıp üniversiteyi Amerika'da olurlardı vs .

    2. Bence ödül almalarının nedeni bu Amerika sevdaları .Kim istemez böyle başka millet için bu kadar manyakça şeyler yapan bir başka milletin olmasını .Bence senin göremediğinde bu Amerika aşkı için fedakârlıkları .
    Böyle şeyleri kınıyorum bu hayranlık değil bu korelilier kendilerini asimilemi etmişler ne ?
    Yine güzel bir yazıyla gelmişsin .
    Yazılarını ne zamandır severek okuyorum bir bilsen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarımı beğenmeyene çok sevindim. Filme gelirsek sana kesinlikle katılıyorum. Korelilerin Amerika hayranlığını bu kadar abartmalarini hiç anlamiyorum beb de. Film zorlama olmuş resmen, dediğin gibi bir çok yoldan kazanabilirlerdi parayı. Ben yönetmenin diğer filmeleri gibi sanıp izlemiştim zaten ama hic diğerleriyle hicc alakası yoktu ne yazık ki.

      Sil
  3. Konuyla alakasız ama telden bloguma girdim ve yanlışlıkla yaptığın yorumlara cevap verecekken sildim .çookkkk özürdilerim :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tam sana "Olsun önemli değil yeniden yaparım yorum." yazacakken... Ben de River'in yorumunu sildim iyi mi :/

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz